Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
13/11/2004

Το θέμα περί της μονιμοποίησης συμβασιούχων στην Κ.Ε.Δ.Κ.Ε

Το θέμα της μονιμοποίησης των συμβασιούχων απασχόλησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ κατά τη συνεδρίασή του την Τετάρτη, καθώς έχουν προκύψει θέματα αναφορικά με την εφαρμογή του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος.
Σε ό,τι αφορά στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που απασχολούνται στις δημοτικές υπηρεσίες και στα ΝΠΔΔ των Δήμων, η ΚΕΔΚΕ προτρέπει τα οικεία Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν τα ίδια για τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των δήμων και όχι, όπως προβλέπεται στο ΠΔ, τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, για το αν καλύπτει η συγκεκριμένη κατηγορία συμβασιούχων πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Δήμων.

Η απόφαση της ΚΕΔΚΕ πηγάζει από το γεγονός ότι ο κάθε Δήμος γνωρίζει καλύτερα ποιες είναι οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες του, καθώς και ότι πρέπει να διασφαλιστεί η συνθήκη, ώστε να μην υπάρξουν αδικίες σε βάρος των συμβασιούχων που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στους δήμους.
Σε ό,τι αφορά στους συμβασιούχους που απασχολούνται σε υπηρεσίες που προέκυψαν από νέες ή μεταφερόμενες αρμοδιότητες, όπως είναι το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, σχολικοί φύλακες κ.λπ., η ΚΕΔΚΕ προτρέπει τους δήμους να προχωρήσουν σε αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων για το πάγιο και διαρκές των αναγκών που καλύπτουν οι εργαζόμενοι στις δομές αυτές, υπό την προϋπόθεση όμως ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΚΕΔΚΕ, οι μέχρι τώρα διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, όπως αυτές εκφράστηκαν από τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, είναι ότι οι παραπάνω πόροι θα διασφαλιστούν, ωστόσο παραμένει ανοικτό ζήτημα η υλοποίησή τους.
Σε ό,τι αφορά στο θέμα των 6.700 περίπου συμβασιούχων ΑΜΕΑ, η ΚΕΔΚΕ θεωρεί κοινωνικά αναγκαία τη διατήρηση αυτών των θέσεων και προς τούτο εμμένει στην απαίτησή της προς την κυβέρνηση να καλύψει το αναλογούν κόστος.
Τέλος, η ΚΕΔΚΕ υπογραμμίζει ότι όλες οι αποφάσεις των Δήμων θα πρέπει να ληφθούν άμεσα, αφού η προθεσμία για τις αποφάσεις των υπηρεσιακών συμβουλίων λήγει στις 19 Δεκεμβρίου.

Πηγή: ΦΩΝΗ 12/11/2004

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency