Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
05/06/2014

Ο ξεχωριστός αθλητής που βγήκε πρώτος στο άλμα εις ύψος!!!

Πριν λίγες μέρες είχαν πραγματοποιηθεί αγώνες στίβου στη Πάτρα τα «Τοφάλεια» και ένας αθλητής του στίβου Κεφαλονιάς βγήκε πρώτος με μια πολύ καλή επίδοση 1,84 μ.. Μ’ αυτό ως αφορμή μας μίλησε για την εμπειρία του ο Γεράσιμος Μοΰίκης και ο προπονητής του Νίκος Μεταξάς, ο οποίος μας ανέφερε και πολλές καλές επιδόσεις άλλων αθλητών του στίβου. Είχαν επιτυχίες και στα κορίτσια, όπου πρόσφατα η Μελίνα Λορκίδη είχε βγει πρώτη στο Περιφερειακό πρωτάθλημα στο άλμα εις ύψος με επίδοση 1,46 μ..


Συνέντευξη: στην Γεωργία Γλιάτη.

Πως ονομάζεστε;

Νίκος Μεταξάς.

Πόσο καιρό προπονείτε τα παιδιά;

Από μαθητές του δημοτικού στο στάδιο βέβαια τότε δεν ήταν στην αγωνιστική ομάδα. Τώρα πάνε στην Α’ Λυκείου άρα είναι μια πενταετία που γυμνάζονται, τα τελευταία τρία χρόνια σε αγωνιστικό επίπεδο και μάλιστα σε πολύ καλό...

Πόσα αλλά και ποια παιδιά έχουν επιτυχίες;

Ο Γεράσιμος Μοϋίκης που βγήκε πρώτος στα «Τοφάλεια», τα οποία είχαν γίνει πριν λίγες μέρες στην Πάτρα. Η επίδοση που είχε ήταν 1,84 μ.. Το άλλο Σάββατο θα πάμε σε αγώνες στο Λουτράκι που πιστεύω θα πάει πολύ καλά. Στόχος μας βέβαια είναι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα γίνει στη Λάρισα τον Ιούλιο.

Ακόμα είχε διακριθεί πέρσι στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στο νότιο όμιλο που είχε βγει δεύτερος στο άλμα εις ύψος.

Ακόμα ένας άλλος αθλητής μας που τα πήγε πολύ καλά ήταν ο Σωτήρης Καγκαράς στο τριπλούν. Είχε προκριθεί  και αγωνίστηκε στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα. Εκεί δεν πήγε και πάρα πολύ καλά, όμως έκανε μια αξιοπρεπή εμφάνιση 13,67 και βγήκε δέκατος. Θεωρώ ότι και αυτός στους αγώνες το καλοκαίρι στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μπορεί να τα πάει αρκετά καλά.

Εκτός από τα αγόρια είχαμε επιτυχίες και στα κορίτσια. Πρόσφατα η Μελίνα Λορκίδη είχε βγει πρώτη στο Περιφερειακό πρωτάθλημα στο άλμα εις ύψος με επίδοση 1,46 μ. Με την επίδοση αυτή, αν την βελτιώσει και λίγο, έχει καλές πιθανότητες να διακριθεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Λουτράκι που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο. Άλλες επιτυχίες στον συγκεκριμένο αγώνα δεν είχαμε. Ήταν αρκετά υψηλό το επίπεδο. Όμως, στο πρωτάθλημα των παίδων κορασίδων είχαν διακριθεί και ο Νίκος Κονδάκης στα 200 μέτρα και οι ομάδες των σκυταλοδρομιών είχαν πάει πολύ καλά.

Μια ακόμα πολύ σημαντική διάκριση ήταν της Ιωάννας Κωστοπούλου που κάνει σφαίρα και βγήκε τέταρτη. Πηγαίνει τώρα Γ’ Λυκείου και θα δώσει Πανελλαδικές εξετάσεις. Στα Περιφερειακά πρωταθλήματα είναι μέσα στα μετάλλια.

Πως νιώθετε που τα παιδιά έχουν τόσο καλές επιδόσεις;

Όπως και οι αθλητές έτσι και εμείς χαιρόμαστε όταν τα πηγαίνουν καλά. Είναι σημαντικό να πηγαίνουν σε αγώνες. Οι εμπειρίες είναι πολύ σημαντικές. Θεωρώ ότι έτσι έρχεται και η εξέλιξη μέσα από τη διαδικασία της προπόνησης και των αγώνων, οπότε όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά νιώθουμε και εμείς ικανοποιημένοι!!!

Τώρα για τους Πανελλαδικούς αγώνες σε τι θέση στοχεύετε;

Όσον αφορά τον Γεράσιμο είναι πρώτη φορά τους Παίδες. Ουσιαστικά είναι δύσκολη χρονιά, καθώς θα αγωνιστεί με μεγαλύτερα παιδιά και παιδιά της ηλικίας του. Εμείς θέλουμε να μπει σίγουρα στον τελικό, όπου και μια επίδοση κοντά στο 1,90 μπορεί να τον φέρει μέσα στους πρώτους. Ο στόχος για του χρόνου που θα έχει συνομίλικα και μικρότερα παιδιά ως ανταγωνισμό, ευελπιστούμε, να διακριθεί με κάποιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Τι θα Θέλατε να περάσετε μέσα από αυτή την παρουσίαση;

Ο στίβος είναι ένα ατομικό αγώνισμα που έχει το πλεονέκτημα ότι ένας αθλητής που είναι ταλέντο και έχει δουλέψει δεν χρειάζεται μια ομάδα για να ανέβει.

Ένα παιδί που έχει ταλέντο και πηγαίνει σε αγώνες έχει καλές πιθανότητες να διακριθεί και γιατί όχι και να πάρει και κάποια μόρια για να μπει σε σχολές. Έπειτα, εμείς δουλεύουμε και με μικρές ηλικίες. Προπονούμε 30 παιδάκια. Αυτά μπαίνουν στη διαδικασία σιγά σιγά να τους αρέσει και μαθαίνουν το αγώνισμα το στίβου. Πιστεύω ότι θα στελεχώσουν σταδιακά και αυτά τις ομάδες και τις αγωνιστικές…

Στη συνέχεια μιλήσαμε με τον διακριθέντα στους πρόσφατους αγώνες Γεράσιμο Μουϊκη...

Πως ονομάζεσαι;

Γεράσιμος Μουίκης και είμαι αθλητής στο άλμα εις ύψος.

Τι θέση πήρες στους αγώνες που έγιναν στα «Τοφάλεια»;

Στους αγώνες που έγιναν στην Πάτρα πρόσφατα κατέκτησα την πρώτη θέση και το ατομικό μου ρεκόρ είναι 1,84 μ..

Τώρα θα συμμετάσχεις και σε άλλους αγώνες;

Ναι, στις 13 Ιουλίου είναι οι Πανελλήνιοι αγώνες, όπου θα λάβω μέρος ελπίζοντας ότι θα καταφέρω να κατακτήσω μια καλή θέση, παρόλο που είναι η πρώτη χρονιά μου ως Παίδας. Πέρσι στο πρωτάθλημα νοτίου ομίλου είχα έρθει στη δεύτερη θέση και πιστεύω πως έχω καλές προοπτικές!!!

Κατάφερες και έσπασες το ατομικό σου ρεκόρ θα προσπαθήσεις να το επαναλάβεις;

Σίγουρα θα προσπαθήσω να κάνω κάτι καλύτερο, βέβαια με πολύ προπόνηση και δουλειά.

Πως αισθάνθηκες που κατάφερες και έκανες τέτοια επίδοση;

Εκείνη την στιγμή ξέροντας ότι αυτό το άλμα μπορεί να μου χαρίσει και την πρώτη θέση ήμουν πολύ χαρούμενος, ενθουσιασμένος. Πανηγύρισα, αλλά μετά συγκεντρώθηκα για να προσπαθήσω να κάνω και κάτι καλύτερο.

Το περίμενες ότι θα τα πας τόσο καλά;

Να πω την αλήθεια το πίστευα, γιατί είχα κάνει τέτοια επίδοση κοντά στον προηγούμενο αγώνα. Είχαμε δουλέψει σκληρά και τα αποτελέσματα μας δικαίωσαν.

Θα ήθελες να περάσεις κάτι μέσα από αυτήν την παρουσίαση και για άλλους αθλητές που σκοπεύουν να ασχοληθούν με το ίδιο άθλημα;

Οι μικροί είναι καλό να έχουν ένα πρότυπο, όπως και εγώ έχω πρότυπα. Φυσικά, όσα παιδιά βρίσκονται εδώ στον στίβο και κάνουν το ίδιο άθλημα, ευχαρίστως θα τα βοηθούσα.

Ολοκληρώνοντας, ο Γεράσιμος μας ανέφερε πως στόχος του τώρα είναι στις 13 Ιουλίου, στους Πανελλήνιους αγώνες που θα λάβει μέρος, να καταφέρει να κατακτήσει μια καλή θέση!!!

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency