Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
04/06/2014

Ο σκηνοθέτης και ο πρωταγωνιστής της ταινίας “Ναυαγός” στο kefalonitis.com

Βρεθήκαμε στο Αργοστόλι με δύο ταλαντούχα παιδιά του τμήματος Τεχνολογίας Ήχου & Μουσικών Οργάνων, του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, που εδρεύει στο Ληξούρι.


Ο λόγος για τον Νίκο Μάγγο και τον Αλέξανδρο Μποζίκη, δύο από τους σημαντικούς συντελεστές του remake της ταινίας του Ρόμπερτ Ζεμέκις, Ναυαγός, στα πλαίσια εργασίας που έχουν να πραγματοποιήσουν για το μάθημα του κυρίου Χαριτάτου στο μάθημα της Ραδιοτηλεοπτικής.

Πρώτα μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη της ταινίας, Νίκο Μάγγο, κι έπειτα με τον βασικό πρωταγωνιστή της, Αλέξανδρο Μποζίκη, που μας παρουσίασαν τα γεγονότα από τη δική τους πλευρά.

Συνέντευξη στη Βασιλική Δελίδου

Νίκος Μάγγος (σκηνοθέτης ταινίας)


Με ποιά αφορμή διάλεξες το remake της συγκεκριμένης ταινίας και πού έγιναν τα γυρίσματα;

Τα γυρίσματα έγιναν στην παραλία της Αγίας Ελένης , η οποία είναι δίπλα στους Πετανούς, και η επιλογή της συγκεκριμένης ταινίας έγινε με αφορμή το περιεχόμενο μιας σειράς που βλέπω εδώ και δύο χρόνια. Καθόμουν ένα μεσημέρι , πριν να δω το επεισόδιο της σειράς, και προσπαθούσα να βρω μια ταινία που να είναι κατάλληλη για την εργασία και τότε σκέφτηκα πως θα ήταν πολύ καλή ιδέα να επαναδιατυπώσουμε τον “Ναυαγό” επειδή έχουμε πολύ ωραίες παραλίες εδώ στη Κεφαλονιά και ήταν άδικο να μην τις εκμεταλλευτούμε.

Ποιές δυσκολίες αντιμετώπισες ως σκηνοθέτης και ποιό κατά τη γνώμη σου ήταν το πιο δύσκολο σημείο των γυρισμάτων;

Η μεγαλύτερη δυσκολία ήταν στο να γράψω αναλυτικά το σενάριο γιατί ήταν η πρώτη φορά που το έκανα, η υλοποίηση του δεν ήταν τόσο δύσκολη γιατί αφού γράφτηκε, ξέραμε τι ακριβώς να κάνουμε. Έπειτα από αυτό, το πιο δύσκολο κομμάτι των γυρισμάτων ήταν η σκηνή με τη φωτιά γιατί θέλαμε ακριβώς το σημείο του ηλιοβασιλέματος κι επειδή δεν ήταν εύκολο να ανάψουμε την φωτιά, άρχισε να νυχτώνει και η λήψη δεν ήταν τόσο εφικτή.

Σου άρεσε πάντα η δουλεία του σκηνοθέτη, σκοπεύεις να το κυνηγήσεις για το μέλλον; Πες μας λίγα λόγια για αυτή σου την εμπειρία.

Από μικρός, μου άρεσε πάρα πολύ το να βλέπω ταινίες και να τις αξιολογώ, να τις παρατηρώ κ.τ.λ. Η δουλειά του σκηνοθέτη, ναι, μου αρέσει γενικά αλλά το να το κυνηγήσω είναι κάτι που θα γίνει στο μέλλον. Αρχικά θέλω να τελειώσω τη σχολή ,στην οποία φοιτώ σαν ηχολήπτης και ίσως αργότερα ασχοληθώ και με αυτό τον τομέα, δεν το έχω σκεφτεί ακόμα. Η εμπειρία είναι φοβερή και σαν ερασιτέχνης μου άρεσε πάρα πολύ, δεν την είχα ξαναζήσει και ένιωσα σαν να έχω κάνει κάτι δικό μου.

Ποία είναι τα συναισθήματα της ομάδας για την διάσταση που πήρε το τρέιλερ της ταινίας σας και την αναγνωσιμότητα που απέκτησε μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα;

Όλη η ομάδα είμαστε ενθουσιασμένοι , δεν το περιμέναμε με τίποτα να φτάσει τόσο ψηλά και όσο αναφορά τα views στο youtube αλλά και στην διαφήμιση από τα site . Είμαστε απίστευτα ενθουσιασμένοι και το πρώτο πράγμα που τους είπα μόλις έγινε αυτό το μεγάλο μπαμ ήταν να μείνουμε σε χαμηλά επίπεδα ενθουσιασμού γιατί δεν είχαμε κάνει τίποτα ακόμα, να τελειώσουμε τις σκηνές που μας έχουν απομείνει, να τελειώσει το μοντάζ, να δούμε τι έχουμε κάνει συνολικά κι από εκεί και πέρα, αν φτάσει ψηλά, έχει καλώς, θα το χαρούμε ακόμη περισσότερο.

Πόσα άτομα λοιπόν είναι υπεύθυνα για αυτή την εξαιρετική δουλεία και ποιά αρμοδιότητα είχε ο   καθένας σας;

Η ομάδα μας, η tsounami entertainment, αποτελείται από οχτώ άτομα. Στην σκηνοθεσία είμαι εγώ , Νίκος Μάγγος, στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Αλέξανδρος Μποζίκης , στον ήχο έχουμε τον Αλέξανδρο Κάντηλα και τον Δημήτρη Πασιώτη, στην κάμερα τον Χρύσανθο Σπυρόπουλο , ο όποιος κάνει και το μοντάζ, καθώς και τον Γιάννη Σγουρομάλλη. Τέλος, έχουμε ως guest star την Βασιλική Δελίδου που μας βοήθησε με τα πρώτα γυρίσματα, στο κομμάτι της συνέντευξης του ναυαγού, στο ρόλο της δημοσιογράφου και την 'Ελενα Λύκούδη που μας βοηθάει στο μακιγιάζ και την ενδυμασία του πρωταγωνιστή κυρίως στις σκηνές που τον δείχνει μετά τα τέσσερα χρόνια που παρέμεινε στο νησί.

Απ' όσο γνωρίζουμε θα πραγματοποιηθεί μια γιορτή ανάλογη των όσκαρ, τι ακριβώς θα δούμε εκεί και ποιά είναι η εκτίμηση σου για τις υπόλοιπες συμμετοχές;

Είναι μια εκδήλωση ουσιαστικά που τη διοργανώνει ο καθηγητής μας και θα μας βραβεύσει για όλες τις συμμετοχές. Οι ταινίες και τα video clip είναι έντεκα και η κάθε ομάδα θα προβάλει τη δουλειά της και έπειτα θα γίνουν απονομές εννέα βραβείων . Όσο για τις υπόλοιπές συμμετοχές, δεν μπορώ να πω αν η δική μου δουλειά είναι καλύτερη ή οι ταινίες των άλλων είναι χειρότερες. Δεν κάνουμε όλοι το ίδιο, υπάρχουν διάφορες κατηγορίες, άλλοι κάνουν video clip , άλλοι δημιουργούν διαφημίστηκες καμπάνιες κατά του aids παραδείγματος χάριν και υπάρχουν και κάποιες άλλες ομάδες που γυρίζουν ταινία. Πιστεύω πως η κάθε δουλεία πρέπει να αξιολογηθεί διαφορετικά για να είναι πιο δίκαιο. Δεν μπορώ να πω αν η δική μου θα είναι καλύτερη , πιστεύω και θέλω να είναι η καλύτερη και να πάρουμε όσο πιο πολλά βραβεία αλλά δεν μπορώ να το κρίνω αυτό γιατί δεν έχω δει και την δουλειά των άλλων ομάδων.

Οπότε, την Τριτή το βράδυ αναμένουμε για να δούμε τελειοποιημένη την δουλεία σας.

Βεβαίως, θα δούμε όλη την ταινία. Ελπίζω να αρέσει σε όλους και να περιμένετε εκπλήξεις από το συνολικό μοντάζ! Σίγουρα είδατε κάποιες σκηνές στο τρέιλερ αλλά έχουμε πολύ δουλειά ακόμα, θα τα δούμε όλα την Τρίτη το βράδυ στα βραβεία όσκαρ στο χώρο του τμήματος μας. Σας ευχαριστώ πολύ.

Αλέξανδρός Μποζίκης (πρωταγωνιστής ταινίας)

Πως κατάφερες να πάρεις τον πρωταγωνιστικό ρόλο; Από τις λίγες σκηνές που είδαμε τον ενσαρκώνεις πολύ καλά, έχεις ασχοληθεί ξανά στο παρελθόν;

Στο παρελθόν ήμουν σε θεατρική ομάδα, οπότε επειδή μου άρεσε προτάθηκα μόνος μου μιας και δε ήθελε να το κάνει κάποιος άλλος. Το έχω δοκιμάσει, μου αρέσει να υποδύομαι κάποιον κι έτσι το δοκίμασα.

Σαν κεντρικός ήρωας της ταινίας, ποιές δυσκολίες αντιμετώπισες και ποία κατά τη γνώμη σου ήταν η πιο δύσκολη σκηνή αλλά και ποιά αυτή που το διασκέδασες περισσότερο;

Οι δυσκολίες υπήρχαν στα αρχικά γυρίσματα όπου ήταν εννέα η ώρα το πρωί και έπρεπε να βουτήξω στη θάλασσα με τα ρούχα κι επειδή δεν είχε ήλιο το νερό ήταν αρκετά κρύο. Δυσκολία άλλης σκηνής ήταν όταν προσπαθούσα να βγάλω το κλάμα και τη δυστυχία του ναυαγού που έμεινε μόνος του στο νησί το πρώτο βράδυ μετά την πτώση του αεροπλάνου. Αυτά πιστεύω ήταν τα πιο δύσκολα. Από την άλλη η σκηνή που το διασκέδασα περισσότερο νομίζω ότι ήταν η στιγμή που πίνω από την καρύδα, ήταν νόστιμη αλλά η άμμος που είχε μέσα με ενοχλούσε λιγάκι (γέλια).

 Γενικότερα, ενδιαφέρεσαι ν' ασχοληθείς στο μέλλον με την ηθοποιία;

 Δεν είναι το πρωτεύον. Έχω ασχοληθεί ερασιτεχνικά γιατί μου αρέσει, αν θα το συνέχιζα στον ερασιτεχνικό τομέα, δεν θα έλεγα όχι, τώρα για κάτι πιο επαγγελματικό έχει ο Θεός, δεν ξέρω, δεν θα έλεγα πάντως όχι στην οποιαδήποτε ευκαιρία.

Εσύ από την πλευρά σου πως νιώθεις που μέσα σε λίγες μέρες     αναγνωρίστηκαν οι κόποι και η δουλειά σας;

 Η αλήθεια είναι ότι δεν το περιμέναμε, εμείς απλά φτιάξαμε το τρέιλερ της ταινίας και   το δημοσιεύσαμε, δεν περιμέναμε σε καμιά περίπτωση την έκταση που πήρε. Είπαμε να είμαστε προσγειωμένοι, να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα γιατί ακόμη δεν έχει  τελειώσει κάτι. Θέλουμε να βγει το τελικό αποτέλεσμα και να είναι εξίσου καλό. Είναι ωραίο όλο αυτό γιατί αναγνωρίζεται η δουλεία μας.


Λοιπόν Αλέξανδρε, για να φύγουμε λίγο από την ταινία και να εστιάσουμε στο τμήμα σας, αν δεν κάνω λάθος είσαι πρώην πρόεδρος του τμήματος σου, φαίνεται πως γίνεται πολύ καλή δουλειά στο Ληξούρι. Ποιά είναι η άποψη σου κυρίως μετά τα γεγονότα του τελευταίου χρόνου;

Το σχέδιο “ΑΘΗΝΑ” δε μας επηρέασε τόσο όσο επηρέασε άλλες σχολές στην Κεφαλονιά, μπορώ να πω ότι είμαστε από τους ευνοημένους γιατί από ένα τμήμα γίναμε σχολή. Στο τμήμα γίνεται πολύ καλή δουλειά, προσπαθούν όλοι για το καλύτερο, τόσο οι φοιτητές, όσο κι οι καθηγητές. Μπορώ να πω πως από τον πρώτο χρόνο που ήρθα εδώ , τώρα είμαι τέταρτο, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά προς το καλύτερο πάντα.

Σας ευχαριστώ πολύ που ήσασταν μαζί μου, με τη σειρά μου να ευχηθώ καλή επιτυχία στα όσκαρ, να πάρετε το δεκάρι γιατί σας αξίζει και να έχετε πάντα επιτυχίες τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο!

Θυμηθείτε παρακάτω το trailer της ταινίας των παιδών!

Πολυμέσα

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency