Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
13/11/2004

Η Ε.Λ.Μ.Ε.Κ.Ι για την κατάληψη στην Πάστρα

Καταλήψεις έχουν ξεκινήσει οι μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Πάστρας, λόγω έλλειψης καθηγητών. Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Κεφαλονιάς και Ιθάκης (ΕΛΜΕΚΙ) συμπαρίσταται στους μαθητές και τονίζει τα εξής:
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, εκφράζει τη συμπαράστασή του στις μαθητικές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν την Πέμπτη 11 Νοέμβρη, με παράσταση διαμαρτυρίας των μαθητών, του Συλλόγου Γονέων και του Συλλόγου Διδασκόντων του Γυμνασίου–Λυκείου Πάστρας και αναμένεται να συνεχιστούν.
Θεωρούμε απαράδεκτο, ενώ ήδη συμπληρώνονται τρεις μήνες μαθημάτων, να υπάρχουν ακόμη ελλείψεις σε καθηγητές (γερμανικών, οικονομολόγος) ακόμη και σε μαθήματα κατεύθυνσης, πανελλαδικώς εξεταζόμενα!!!
Τη στιγμή που χιλιάδες εκπαιδευτικοί παραμένουν αδιόριστοι, η ΟΛΜΕ υπολογίζει ότι 1000 κενά παραμένουν ακάλυπτα πανελλαδικά.
Η ΕΛΜΕ-ΚΙ επισημαίνει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν αρκεί απλά, μπροστά στην πίεση των κινητοποιήσεων, να «μπαλωθεί όπως όπως, το πρόβλημα», αλλά να λυθεί με διορισμό των απαιτούμενων εκπαιδευτικών, από το ΥΠΕΠΘ. Εκφράζει την αντίθεσή της σε κάθε απόπειρα να ρετουσαριστεί η κατάσταση με πιέσεις για ανάληψη του μαθήματος από εκπαιδευτικούς που δεν το έχουν ανάθεση ή με το πάρεργο της ωρομισθίας, όπως παράνομα έπραξε μαζικά πέρσι η προηγούμενη κυβέρνηση και όπως, παρά της περί του αντιθέτου δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας, διαφαίνεται να οδηγεί τα πράγματα και η σημερινή.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ, διατυπώνει επίσης τα παρακάτω αιτήματα:
-Κάλυψη όλων των μαθημάτων, σε όλα τα σχολεία, με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες (ολιγομελή τμήματα κ.λ.π.), από την αρχή του έτους.
-Ισότιμη αντιμετώπιση όλων των σχολείων και των εκπαιδευτικών, χωρίς διακρίσεις και κατηγοριοποιήσεις, με προτεραιότητα στην κάλυψη των αναγκών των Περιφερειακών σχολείων και των ΤΕΕ.
Ειδικότερα για το σχολείο της Πάστρας η ΕΛΜΕ, διεκδίκησε και συνεχίζει να διεκδικεί:
1. Αμεσα μέτρα για τη συντήρηση – επισκευή του, για την αντισεισμική – αντικεραυνική προστασία και θωράκισή του, για την αντικατάσταση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του σχολείου, την οδική ασφάλεια.
2. Την άμεση διαμόρφωση κλειστού γυμναστηρίου και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.
3. Την πλήρη κάλυψη σε εργαστηριακές υποδομές και βιβλιοθήκη.
4. Την άμεση ανέγερση τεσσάρων νέων αιθουσών.
5. Τον προγραμματισμό νέου σχολικού συγκροτήματος.
6. Τη λειτουργία ΓΡΑΣΕΠ στο σχολείο.
7. Την αναβάθμιση του σχολείου με διαχωρισμό Γυμνασίου και Λυκείου.
8. Την επαναφορά του δυσπρόσιτου.
Τα αιτήματα αυτά βρίσκονται στην κατεύθυνση των συνολικών διεκδικήσεων για ενιαίο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό δωδεκάχρονο σχολείο, χωρίς ταξικούς φραγμούς, για αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του κρατικού προϋπολογισμού, για αποκλειστικά μόνιμο προσωπικό στην εκπαίδευση.
Μόνο μια πολιτική που θα προτάσσει αυτούς τους στόχους, μπορεί να εγγυηθεί την επίλυση των προβλημάτων. Μια πολιτική που θα βρίσκεται στον αντίποδα αυτής που ακολούθησαν και ακολουθούν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού, υλοποιώντας τις οδηγίες της ΕΕ.
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ-ΚΙ

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency