Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
23/05/2014

Αναδεικνύονται νέα ταλέντα από τις Ακαδημίες Παναθηναϊκού Κεφαλονιάς

Συναντηθήκαμε με τον προπονητή του Παναθηναϊκού Κεφαλονιάς Τάκη Φωή και μας ενημέρωσε για κάποιες επιτυχίες των παικτών της Ακαδημίας του Παναθηναϊκού. Όλα τα παιδιά έχουν φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο αυτό το ομολόγησαν και οι υπεύθυνοι του Παναθηναϊκού, που είχαν έρθει να το παρακολουθήσουν στο Λουτράκι και μας ανέφεραν πως το επίπεδο της σχολή μας είναι πολύ υψηλό... Οι υπεύθυνοι ενθουσιάστηκαν με τα δυο κορίτσια την Μαριλλένα και την Αντζελίνα. Φέτος είχαμε μια σημαντική διάκριση για την ακαδημία μας. Ο Βαγγέλης Πετεινάτος ενθουσίασε και δελέασε τους προπονητές της Εθνικής Ελλάδος, όπου τον κάλεσαν στην Εθνική προπαίδων.


Συνέντευξη στην Γεωργία Γλιάτη.

Πως ονομάζεστε;

Ονομάζομαι Τάκης Φώης.

Πως λέγεται η ομάδα που προπονείται;

Είναι η σχολή ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού Κεφαλονιάς.

Τι ηλικίες προπονείτε;

Από 5 χρονών έως 15 χρονών που είναι το όριο, όπου μπορούν τα παιδιά να μείνουν στη σχολή και από εκεί και έπειτα αγωνίζονται σε ομάδες, όπως συνέβη με τον Βαγγέλη Πετεινάτο που το καλοκαίρι θα μας μας αφήσει και θα παίξει με τον Παναθηναϊκού ή με τον Ατρόμητο.

Η ομάδα σας ή οι παίκτες σας είχαν διακρίσεις;

Βέβαια, όλα τα παιδιά έχουν φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο αυτό το ομολόγησαν και οι υπεύθυνοι του Παναθηναϊκού, που είχαν έρθει να το παρακολουθήσουν στο Λουτράκι και μας ανέφεραν πως το επίπεδο της σχολή μας είναι πολύ υψηλό... Οι υπεύθυνοι ενθουσιάστηκαν με τα δυο κορίτσια την Μαριλλένα και την Αντζελίνα.

Οι αγώνες που γίνονται στο Λουττράκι και λέγονται παίκτες πόσο σημαντικοί είναι;

Είναι πολύ σημαντικοί, γιατί έρχονται υπεύθυνοι του Παναθηναϊκού, όπου αξιολογούν τα παιδιά αλλά και εμάς, όπου βλέπουν σε τι επίπεδο έχουν φτάσει... Φέτος είχαμε μια σημαντική διάκριση για την ακαδημία μας ο Βαγγέλης Πετεινάτος ενθουσίασε και δελέασε τους προπονητές της Εθνικής Ελλάδος, έτσι τον κάλεσαν στην Εθνική προπαίδων και βγήκε πρωταθλητής με την εθνική προπαίδων στις ζώνες, όπως τα χωρίζουν. Είναι μια σημαντική διάκριση για τον ίδιο, για την σχολή του Παναθηναϊκού αλλά και για το Κεφαλονίτικο ποδόσφαιρο. Ο Βαγγέλης έκανε στην άκρη τους τερματοφύλακες της Super League και πήρε αυτός την θέση τους ουσιαστικά από ένα υποβαθμισμένο πρωτάθλημα.

Κάθε πότε γίνονται οι αγώνες;

Οι αγώνες γίνονται κάθε Πάσχα. Από την Τετάρτη μετα το Πάσχα μέχρι την Κυριακή.

Ποια είναι η διαδικασία που χρειάζεται για να επιλεχτεί κάποιος από σκάουτερ;

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο κάθε παίκτης θα πρέπει να έχει πάρει τις σωστές βάσεις, θα πρέπει να έχει καλή τεχνική κατάρτιση, να ξέρει ατομική τακτική αλλά και ομαδική, να είναι πειθαρχημένος, να έχει ταλέντο και το πιο σημαντικό να μάθει να ακούει αυτά είναι τα στοιχεία που πρέπει να έχει για να μπορεί να ανέβει επίπεδο.

Ο Λευτέρης Καλαφάτης και την αδερφή του Μαριλένα τι διακρίσεις είχαν;

Αυτά τα παιδιά είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση και όλα τα παιδιά στην ηλικία τους έχουν εξαιρετικό ταλέντο και παρακολουθούνται απο τον Παναθηναϊκό πολύ συχνά και όποια από τα παδιά θέλουν να συνεχίσουν είναι οι δρόμοι ανοιχτοί.

Η Μαριλένα είχε κάνει την έναρξη του πρωταθλήματος μαζί με τον αδερφό της είναι απόγονος του ιδρυτή του Παναθηναϊκού του Γιώργου Καλαφάτη από τα Διλινάτα έχει πολύ ταλέντο και δεν παιρνάει απαρατήρητη.

Θα θέλατε να περάσετε κάτι άλλο μέσα από αυτή την παρουσίαση για τους νέους αθλητές;

Το ποδόσφαιρο παιρνάει μια κρίση αλλά είναι ευκαιρία για τα νέα παιδιά, γιατί οι ακαδημίες προσέχουν τους παίκτες τους και μπορούν πλεόν όσα παιδιά έχουν ταλέντο να αναδειχτούν πιο εύκολα δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα ονομάτα που έφερναν οι μάνατζερ ξένους ποδοσφαιριστές και χανόταν τα ταλέντα των νέων ποδοσφαιριστών της Ελλάδας, άρα τώρα είναι στο χέρι τους να διακριθούν πιο εύκολα από τα προηγούμενα χρόνια. Το πιο σημνατικό είναι να υπάρχει θέληση, υπομονή και δουλειά.

Θα ήθελα, να προσθέσω, πως με κατεβάζει ο Παναθηναϊκός ως υποψήφιο Ευρωοβουλευτή το Παναθηναϊκό Κίνημα, όπου είναι μια τιμητική διάκριση για την Ακαδημία, για την Κεφαλονιά, αλλά και για μένα προσωπικά τους ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνανε...

Τέλος, ο προπονητής μας ανέφερε πως το ποδόσφαιρο παιρνάει μια κρίση αλλά είναι ευκαιρία για τα νέα παιδιά, γιατί οι ακαδημίες προσέχουν τους παίκτες τους και μπορούν πλεόν όσα παιδιά έχουν ταλέντο να αναδειχτούν πιο εύκολα δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα ονομάτα που έφερναν οι μάνατζερ ξένους ποδοσφαιριστές και χανόταν τα ταλέντα των νέων ποδοσφαιριστών της Ελλάδας. Ακόμα μας εξέφρασε την λύπη τους εκ μέρους της Ακαδημίας για τον θάνατο της Άννας Πολλάτου. Καλό Ταξίδι να έχει θα είναι πάντα στην καρδιά μας και την ευχαριστούμε για ότι έχει κάνει για εμάς. Σήμερα στην προπόνηση θα κάνουμε ένος λεπτού σιγή και θα την αποχαιρετίσουμε με αυτό τον τρόπο.

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency