Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
10/10/2012

«Μάτια μου γλυκά, Φως μου εσύ» : Με μεγάλη επιτυχία η παρουσίαση του βιβλίου της Πολύμνιας

Σε μια ζεστή εκδήλωση στο χώρο της δημοτικής βιβλιοθήκης, η γνωστή ζωγράφος Πολύμνια παρουσίασε το απόγευμα της 10ης Αυγούστου το νέο της βιβλίο, με τίτλο «Μάτια μου γλυκά, φως μου εσύ».

 

Την παρουσίαση παρακολούθησε πλήθος κόσμου από το χώρο των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και εκπρόσωποι των αρχών του τόπου, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης είχε αναλάβει ο γνωστός ζωγράφος Κώστας Ευαγγελάτος.

Η Πολύμνια σε δήλωσή της στο περιοδικό μας, ανέφερε τα εξής: «Το βιβλίο έχει κοινωνικό-συναισθηματικό περιεχόμενο. Έχω γράψει τρία βιβλία τη δεκαετία ΄80,΄90. Μέσα σε αυτό το βιβλίο αναφέρω τα ήθη και έθιμα της εποχής εκείνης, γιατί σήμερα είναι πιο απελευθερωμένα τα πράγματα και θα έλεγα πως είναι ένα ενδιαφέρον βιβλίο».

Για τη συγγραφέα Πολύμνια, στην εκδήλωση μίλησαν: ο κ. Γιώργος Σιμητζής, φιλόλογος, συγγραφέας και συνεργάτης του Πανεπιστημίου Πατρών, η κ. Νίκη Κατσούνη, φιλόλογος και πρόεδρος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κεφαλονιάς και η κ. Δήμητρα Αναλυτή, φιλόλογος.

Ο κ. Σιμητζής μας ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Νιώθω περηφάνια αρχικά, που βρίσκομαι στην Κεφαλονιά. Όσον αφορά στο βιβλίο, έχει κοινωνικό περιεχόμενο, είναι διαθεματικό και αναφέρεται στην δεκαετία του ΄70, τότε που τα ήθη έβαζαν στεγανά και περιόριζαν τον ορίζοντα. Το κύριο πρόσωπο του βιβλίου είναι η Χαρούλα, ένα άτομο δυναμικό, που είχε όραμα και προοπτική να κάνει περαιτέρω βήματα».

Η κ. Κατσούνη, μιλώντας για το βιβλίο, μας δήλωσε: «Με την αγαπητή Πολύμνια υπήρξαμε συμμαθήτριες και μας συνδέουν κοινές αναμνήσεις. Το βιβλίο της είναι πολύ ενδιαφέρον και έχει αξιόλογα κοινωνικά στοιχεία, που αξίζει να παρουσιαστούν. Εύχομαι πάντα να επιτυγχάνει τους στόχους που θέτει, γιατί είναι πολυτάλαντη».

Από την πλευρά της η κ. Αναλυτή τόνισε τα εξής: «Είχα τη μεγάλη τιμή να παρουσιάσω πριν δύο χρόνια την πολυετή παρουσία της Πολύμνιας στη ζωγραφική και τώρα έχω να πω πως τα καταφέρνει εξίσου άψογα και ως συγγραφέας! Ελπίζω το αναγνωστικό κοινό να αγαπήσει το βιβλίο, καθώς θίγει προβλήματα που μας ταλανίζουν χρόνια».

Πρόσθετο φωτογραφικό υλικό:

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency