Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
19/05/2014

Δευτέρα της θλίψης για την Κεφαλονιά

Αγαπητοί αναγνώστες του kefalonitis,

μαύρη Δευτέρα σήμερα για το νησί μας και το κυρίαρχο θέμα της ημέρας, δεν μπορεί παρά να είναι η κηδεία της Ολυμπιονίκης μας Άννας Πολλάτου. Ττην κατάληξη μιας τραγωδίας που σκόρπισε τη θλίψη σε όλο το νησί, αλλά και στο Πανελλήνιο. Σε άτομα που είχαν γνωρίσει την Άννα από κοντά, πάντα με χαμόγελο, αλλά και σε όσους απλά την είχαν θαυμάσει σε κάποια από τις παρουσίες της που της χάρισαν τα παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά και το Ολυμπιακό μετάλλιο.

 

Η συγκίνηση στην τελετή που διοργανώθηκε, αλλά και στις τιμές που αποδώθηκαν ήταν τεράστια. Πολλές χιλιάδες άτομα, όλο το νησί, βρέθηκαν εκεί για να απευθύνουν τον ίστατο χαιρετισμό. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν θυμάμαι τόσα πολλά άτομα μαζεμένα για οποιονδήποτε λόγο. Γεμίζοντας την εκκλησία της Μητρόπολης, τον προαύλιο χώρο, αλλά και τους γύρω δρόμους σε απόσταση μεγαλύτερη των 200 μέτρων. Και όμως, ήταν όλοι εκεί για να αποχαιρετήσουν την σπουδαία συμπατριώτισσά μας.

Χιλιάδες νεανικά πρόσωπα, κοκκινισμένα από το κλάμα, όχι μόνο για την αδικοχαμένη νεαρή κοπέλα. Αλλά και για την χαμένη ελπίδα – πρότυπο, μιας ολόκληρης γενιάς. Των παιδιών που μπήκαν στον αθλητισμό όταν η Άννα έφερνε τα μετάλλια το ένα μετά το άλλο, φέρνοντας το όνομα της Κεφαλονιάς και της Ελλάδας σε ολόκληρο το κόσμο. Με στόχο να της μοιάσουν, όπως πολλά μας είχαν αποκαλύψει σε αρκετά από τα αφιερώματα που είχαμε κάνει κατά το παρελθόν. Αυτά τα παιδιά σήμερα βρέθηκαν εκεί για να αποχαιρετίσουν το πρότυπό τους, μια κοπέλα που είχαν την τιμή να γνωρίσουν από κοντά, πάντα με την φιλικότητα και την απλότητά της. Δεν είναι τυχαίο που και μετά από την ενεργό δράση είχε επιλέξει να προπονεί παιδιά για να συνεχίσουν αυτό που ξεκίνησε.

Η Κεφαλονιά σήμερα έχασε μια άξια συμπατριώτισσά μας, ένα νεο κορίτσι, που όμως μέσα στα 31 της χρόνια κατάφερε να γεμίσει τις σελίδες της ζωής της τόσο πυκνά όσο ελάχιστοι καταφέρνουν. Και να χαράξει το όνομά της τόσο στην ιστορία, όσο και στις καρδιές όσων την γνώρισαν.

Καλό ταξίδι και καλή δύναμη στους δικούς της για αυτές τις δύσκολες ώρες.  

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency