Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
16/05/2014

Ο νεαρός ποδοσφαιριστής Βαγγέλης Πετεινάτος παίζει στην Προεθνική Ελλάδος.

Συναντηθήκαμε με τον ποδοσφαιριστή της Προεθνικής Ελλάδος Βαγγέλη Πετεινάτο, ο οποίος πριν του γίνει η πρόταση έπαιζε για μισό χρόνο στον Παπυργιακό Κεφαλονιάς και έπειτα στην Ακαδημία ΠΑΟ Κεφαλονιάς για 4,5 χρόνια. Ο προπονητής του Τάκης Φωής τον βοήθησε πάρα πολύ στις προπονήσεις, αλλά και έπαιξε καθοριστικό ρόλο προκειμένου να του γίνει η πρόταση για την Προεθνική Ελλάδος. Κάθε χρόνο έπαιζε με την Ακαδημία ΠΑΟ Κεφαλονιάς στα τουρνουά ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, όπου εκεί παρακολουθούνταν από σκάουτερ, Στην ομάδα της Περιφέρειας συμμετείχαν οι καλύτεροι παίκτες της Κεφαλονιάς, όπου και επιλέχτηκε για την Προεθνική Ελλάδος.


Συνέντευξη στην Γεωργία Γλιάτη

Πότε ξεκίνησες να παίζεις ποδόσφαιρο;

Επειδή μου άρεσε το ποδόσφαιρο ξεκίνησα να παίζω αρκετά μικρός σε ηλικία 7-8 ετών.

Σε ποια ομάδα έπαιζες όταν σου έγινε η πρόταση για την Προεθνική Ελλάδος;

Πριν μου γίνει η πρόταση έπαιζα για μισό χρόνο στον Παπυργιακό και έπειτα στην Ακαδημία ΠΑΟ Κεφαλονιάς για 4,5 χρόνια. Κάθε χρόνο πήγαινα με την Ακαδημία ΠΑΟ Κεφαλονιάς στα τουρνουά ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού, όπου εκεί μας παρακολουθούσαν σκάουτερ. Είχαμε λάβει μέρος σε πολλά πρωταθλήματα της Κεφαλονιάς και με πολλές προκρίσεις!!! Το τελευταίο εξάμηνο έπαιζα στα Διλινάτα…

Ο προπονητής σου πιστεύεις έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να σου γίνει αυτή η πρόταση;

Ο προπονητής μου Τάκης Φωής με βοήθησε πάρα πολύ στις προπονήσεις, αλλά και πιστεύω πως έπαιξε καθοριστικό ρόλο προκειμένου να μου γίνει η πρόταση για την Προεθνική Ελλάδος. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από τις ακαδημίες Κεφαλονιάς επέλεξαν τους καλύτερους παίκτες όσους ήταν γεννημένοι (2000-2001) και η ΕΠΣΚΙ δημιούργησε την μικτή ομάδα, όπου συμμετείχαν 2 παίκτες από κάθε ακαδημία, ο ένας που επιλέχτηκε είμαι εγώ και ο άλλος ήταν ο Λευτέρης Καλαφάτης. Από την μικτή ομάδα έπειτα δημιουργήθηκε η ομάδα της Περιφέρειας, όπου συμμετείχαν οι καλύτεροι παίκτες της Κεφαλονιάς, όπου και πάλι επιλεχτήκαμε εμείς οι δυο. Τέλος, μετά από αυτήν την διαδικασία μου έγινε η πρόταση για την Προεθνική Ελλάδος.

Ποιος σου είπε για την πρόταση στην Προεθνική Ελλάδος, αλλά και πως το έμαθες;
Εκείνο το διάστημα έπαιζα με την ομάδα της Περιφέρειας και έτσι μου έγινε η πρόταση αλλά και σε άλλα παιδιά για να παίξουμε στην Προεθνική. Μου το είπε ο προπονητής μου, ότι μου έγινε πρόταση για την Προθενική Ελλάδος ο Βασίλης Δαλαπέρας

Ποια ήταν τα συναισθήματα σου όταν το έμαθες;
Ήμουν πάρα πολύ χαρούμενος, γιατί δεν είναι εύκολο να παίξει .κάποιος στον συγκεκριμένο επίπεδο.

Πόσο καιρό παίζεις στην Προεθνική;
 Δεν παίζω πολύ καιρό στην Προεθνική το Πάσχα παίξαμε 2 παιχνίδια.

Πως ανταπεξέρχεσαι και στις άλλες υποχρεώσεις που έχεις ως μαθητής;
Είμαι μέτριος μαθητής, αλλά προσπαθώ να συνδυάζω τα μαθήματα μου και με το ποδόσφαιρο. Αυτή την στιγμή διαβάζω για τις εξετάσεις για να περάσω με καλό βαθμό.

θα σε ενδιέφερε να ακολουθήσεις το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή;
Φυσικά, γιατί είναι κάτι που μου αρέσει, το αγαπάω πολύ, αλλά πιστεύω πως το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή είναι αρκετά ενδιαφέρον.

Εν κατακλείδι, ο Βαγγέλης μας ανέφερε, πως ποτέ δεν χρειάζεται να το βάζουμε κάτω, ότι και να γίνει είτε έχουμε κάποιο τραυματισμό είτε άλλες δυσκολίες καθώς φέτος και ο ίδιος  είχε κάποιους τραυματισμούς, αλλά πιστεύει, πως πρέπει να κυνηγάμε αυτό, που θέλουμε, αλλά και γενικότερα τα όνειρα μας!!!

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency