Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
16/05/2014

Με περισσό ταλέντο και πολύ αγάπη για τη μουσική...

 Το Σάββατο, όπως κάθε χρόνο, μαθητές της Φιλαρμονικής σχολής Κεφαλληνίας με τη μουσική συνοδεία των καθηγητών τους μας προσέφεραν μια όμορφη μουσική βραδιά. Το ταλέντο περισσό και οι μικροί μαθητές όπως κάθε φορά μας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, δείχνοντας μας την αγάπη τους για τη μουσική. Εμείς αρπάξαμε την ευκαιρία και μιλήσαμε μαζί τους, αλλά και με ανθρώπους που βοήθησαν ώστε να γίνει εφικτή αυτή η πολύ όμορφη παρουσίαση.

 

Τους ρωτήσαμε να μας πουν για την ενασχόλησή τους με την μουσική, τη Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας, αλλά και τις ιδιαίτερες στιγμές και εμπειρίες. Όσο για το μέλλον, φυσικά μας αποκάλυψαν τις σκέψεις τους μέσα από τη μουσική....

«Ονομάζομαι Λουίζα Παπαντωνατου και ειμαι 18χρονων. Ασχολούμαι με τη μουσική από την ηλικία των 10 χρονών. Το όργανο που επέλεξα και ακολούθησα είναι το φλάουτο και ο λόγος είναι ότι με μάγεψε ο ήχος και η γλυκύτητά του. Στη φιλαρμονική σχολή βρίσκομαι από το 2008 ξεκινώντας από τη μπάντα και αισθάνομαι περήφανη που ανήκω σε ένα μουσικό σύνολο που συνεχίζει τη μουσική παράδοση του τόπου μου.

Μέσα από τη φιλαρμονική γνώρισα τη μαγεία της μουσικής, αλλά επιπλέον ήρθα σε επαφή με άτομα που εκτιμώ ιδιαίτερα και μαζί τους συνεχιζω να περνώ ευχάριστα! Δεν είναι η πρωτη φορά που παίρνω μέρος σε μια ολιγομελή παρουσίαση. Τα συναισθήματα είναι ιδιαίτερα έντονα, αφου το άγχος είναι μεγάλο, όμως τόσο μεγαλύτερη είναι και ικανοποίηση της επιτυχίας.

Έχω ζήσει πολυ ξεχωριστές στιγμές στο χώρο της μουσικής. Προσωπικά οι πιο ιδιαίτερες αφορούν τις στιγμές που μοιράζομαι και εκφραζω τη μουσική μου με τον κόσμο.

Επιθυμώ να ασχοληθώ οπωσδήποτε με τη μουσική στο μέλλον. Ακόμη δεν έχω αποφασίσει πως ακριβώς, αφού φέτος τελειώνω το λύκειο και ξεκινάω με το καλό τις σπουδές μου. Κλείνοντας, θα ήθελα να πω πως ο καθένας άξιζει να ασχοληθεί με τη μουσική. Μπορεί να προσφέρει ξεχωριστές στιγμές και υψηλά συναισθήματα, αφου εχει τη δύναμη να αγγίξει και την πιο ευαίσθητη πτυχή μας...», Λουίζα Παπαντωνάτου, μαθήτρια της Σχολής

Λουίζα Παπαντωνάτου

«Ονομάζομαι Ντενια Παυλάτου και είμαι 19 ετών. Απο πολύ μικρή ασχολήθηκα με τη μουσική, με το φλάουτο συγκεκριμένα, περίπου από τα 10 μου χρόνια και συνεχίζω μέχρι σήμερα. Είναι μια πολύ δημιουργική δραστηριότητα, που προσφέρει ηρεμία, καλή διάθεση, και ο,τι άλλο μπορεί να προσφέρει η ενασχόλησή μας γενικά με την μουσική. Για μενα ειναι μοναδικο.

Στην Φιλαρμονική ξεκίνησα το φλάουτο και έμεινα για πολύ καιρό τελικά. Νιώθω πολύ όμορφα, οχι μόνο που είμαι μέλος σε αυτό το μουσικό σύνολο, αλλά και γιατί πιστεύω οτι τέτοιες πρωτοβουλίες είναι απαραίτητο να λαμβάνονται πιο συχνά.

Για όλους εμάς η Φιλαρμονική σημαίνει παρέες και μουσική ταυτόχρονα... Η εμφάνισή μας είχε άγχος, είχε προσπάθεια, αλλά κα ηθική ανταμοιβή στο τέλος για το αποτέλεσμα που επιτεύχθηκε. Όλη η διαδικασία ήταν μια όμορφη εμπειρία και ελπίζω να μου δοθούν ευκαιρίες σαν κι αυτή και στο μέλλον! Ειναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνονται τέτοιες προσπάθειες, όχι μόνο γιατί η ενασχόληση με την μουσική είναι ενδιαφέρουσα, αλλά και γιατί μόνο θετικά οφέλη μπορεί να έχει!!! Και φυσικά δεν σκέφτομαι να σταματήσω στο κοντινό μέλλον...», Ντένια Παυλάτου, μαθήτρια της Σχολής

Ντένια Παυλάτου

«Ονομάζομαι Νεφέλη Παυλάτου και είμαι 16 ετών. Από 6 ετών αχολούμαι με την μουσική. Παίζω φλάουτο 6 χρόνια και πιάνο 9 χρόνια στο ωδειο <<Ρόκκος Βεργωτής>>. Ξεκίνησα μαθαίνοντας πιάνο, ακολουθώντας τα βήματα της αδερφής μου... αλλά στην πορεία με μάγεψε ιδιαίτερα το φλάουτο, γιατί το αισθάνομαι σαν προέκταση του εαυτού μου, ως έναν τρόπο για να εκφράζω τα συναισθήματά μου.

Γράφτηκα στην Φιλαρμονική Σχολή Κεφαλληνίας όταν ήμουν στην πρώτη δημοτικού και παρακολουθούσα αρχικά μαθήματα πιάνου και προπαίδειας. Αισθάνομαι πολύ τυχερή που είμαι μέλος αυτού του ιστορικού ωδείου και συνεργάζομαι με εξαιρετικούς καθηγητές που νοιάζονται να μας μεταδώσουν την μουσική γνώση. Μέσα στην φιλαρμονική εξελίσσομαι τόσο στη μουσική όσο και ως άτομο συναναστρεφόμενη με αξιόλογους ανθρώπους και δημιουργώντας παρέες ζωής.

Συχνά συμμετέχω σε συναυλίες, αλλά η τελευταία ήταν πιο οργανωμένη μπορώ να πω σε επαγγελματικό επίπεδο και συνέβαλλαν σε αυτό οι επίπονες προσπάθειες της κυρίας Ντίνας Βαγγελάτου με την βοήθεια της κυρίας Ολυμπίας Αλεξανδροπούλου. Για να βγει το αποτέλεσμα αυτό χρειάστηκαν αρκετές πρόβες και υπευθυνότητα από όλους μας. Οι εμπειρίες που έχω αποκομίσει από την ενασχόληση μου με την μουσική είναι πολλές και στο μέλλον σίγουρα θα συνεχίσω σκοπεύοντας να πάρω πτυχίο στο φλάουτο και να ασχοληθώ με το τραγούδι που μου αρέσει εξίσου», Νεφέλη Παυλάτου, μαθήτρια της Σχολής

Νεφέλη Παυλάτου, Ντίνα Βαγγελάτου & Λουίζα Παπαντωνάτου

«Με λένε Καλή Μπάλδου και είμαι 18 ετών. Με την μουσική ασχολούμαι απο το 2003, όταν πήγαινα Δευτέρα δηματικού. Παίζω φλάουτο εδώ και έντεκα χρόνια και τα τελευταία έξι και πίκολο στην μπάντα της φιλαρμονικής σχολής Κεφαλληνίας. Το φλάουτο ήταν "λόξα" του μπαμπά. Τα πρώτα τρία - τέσσερα χρόνια πήγαινα απλώς για να λέω πως κάνω ενα μουσικό όργανο. Στην συνέχεια όμως άρχισα να δένομαι μαζί του και να το αγαπώ. Το φλάουτο είναι για μένα ένας τρόπος έφρασης. Μέσα από αυτό μπορώ να εκφράσω συναισθήματα που δεν μπορώ να δηλώσω με τα λόγια, αλλα και μέσα από τα κομμάτια που παίζω φτιάχνω την πραγματικότητά μου όπως εγώ θα ήθελα να είναι.

Μέλος της φιλαρμονικής σχολής κεφαληνίας είμαι όσα χρονια παίζω φλάουτο, δηλαδή εδώ και έντεκα χρόνια. Έχω μεγαλώσει μέσα σε αυτό το κτήριο και εκτός από το να το βλέπω σαν το δεύτερο σπίτι μου αποτελεί και ενα μεγάλο αναπόσπαστο μέρος της ζωής μου. Υπήρχαν χρονιές που ερχόμουν στο ωδείο σχεδόν καθημερινά και καθόμουν δύο με τρείς ώρες το λιγότερο. Με το να είμαι μέλος αυτού του μουσικού συνόλου αισθάνομαι περήφανη που συμβάλω και εγώ με τον τρόπο μου στην παράδοση του τόπου μου, ενώ παράλληλα νιώθω χαρούμενη και γεμάτη κάθε φορά που συμμετέχω σε κάθε εκδήλωση της μπάντας ή συναυλία της φιλαρμονικής, συναναστρεφόμενη με άλλα παιδιά και έμπειρους μουσικούς.

Μέσα απο την φιλαρμονική δεν εχω πάρει μόνο γνώσεις για την μουσική. Έχω γνωρίσει πολλούς ανθρώπους, όμως το σημαντικότερο είναι οτι κάποια από αυτά τα άτομα έχουν δεθεί συναισθηματικά μαζί μου όπως και εγώ με αυτά, που αν δεν ήμουν μέλος της φιλαρμονικής μπορεί να μην είχα την ευκαιρία να τα γνωρίσω. Επιπλέον είναι πολυ σημαντικό για μένα οτι σε όλες μου τις προσπάθειες εχω την υποστήριξή τους. Ακόμα με την παρότρυνση της καθηγήτριας μου εχω λάβει μέρος σε διάφορα σεμινάρια, ενώ και με την μπαντα έχουμε πάρει μέρος σε πολλές εμφανίσεις εκτός Κεφαλονιάς.

Δεν ειναι η πρώτη φορά που περνώ μέρος σε μια τόσο ολιγομελή παρουσίαση. Καθε συναυλία μεγάλη ή μικρη απαιτεί καλή προετοιμασία, πράγμα το οποίο σημαίνει πολλές πρόβες και κούραση. Επίσης υπάρχει πολυ άγχος για το οτι δεν θα μας φτάσει ο χρόνος να προετοιμαστούμε, αλλα και να μπορέσουμε να δείξουμε στον κοσμο την προσπάθεια της δουλειάς μας. Όμως μετά το τέλος καθε συναυλίας το αποτέλεσμα μας αποζημιώνει.

Δεν μπορω να ξεχωρίζω καποια συγκεκριμένη παρουσίαση. Μεσα απο καθε συναυλία αλλα και την προετοιμασία τους εκτός από το οτι συνεργάζομαι με νέους ανθρώπους παίρνω ταυτοχρόνως από αυτούς νέες γνώσεις, αλλα και εμπειρίες που ίσως και να αποτελούν σταθμό στην μετέπειτα μουσική μου πορεία. Τώρα πλέον η μουσική είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μου. Στο μέλλον θα ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά με το φλάουτο. Όνειρο μου ειναι να πάω στο εξωτερικό για περαιτέρω σπουδές και κάποια στιγμή να μπορέσω να παίξω σε μεγάλες ορχήστρες, αλλα και να συνθέσω την δικιά μου μουσική.

Οολοκληρώνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου αλλά και όλους τους καθηγητές μου, ιδιαίτερα όμως την Κωσταντίνα Βαγγελάτου. Όλοι τους τόσα χρόνια με συμβουλεύουν και μου δίνουν τις γνώσεις τους. Επίσης, θα ήθελα να παροτρύνω τον κοσμο να οδηγήσει τα παιδια προς τη μουσική, μέσα από την οποία θα μπορέσουν να συμπληρώσουν δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο», Καλή Μπάλδου, μαθήτρια της Σχολής

Νεφέλη Παυλάτου, Ντένια Παυλάτου, Καλή Μπάλδου, Λουίζα Παπαντωνάτου

«Η επιθυμία μου για τη διοργάνωση μιας μουσικής βραδιάς φλάουτου προέκυψε από την πολυετή παρακολούθηση των μαθημάτων στο ωδείο και την αγάπη των μαθητριών μου για τη μουσική και για το φλάουτο που είχε ως αποτέλεσμα τα τελευταία έτη να μπορούν να συμμετέχουν ως σολίστ και ως μέλος συνόλου σε συναυλίες, διαγωνισμούς και σεμινάρια φλάουτου εντός και εκτός Κεφαλονιάς. Η συνεργασία μας με την καθηγήτρια πιάνου του ωδείου «ΡΟΚΚΟΣ ΒΕΡΓΩΤΗΣ» Ολυμπία Αλεξανδροπούλου, η οποία συνόδεψε τις μαθήτριες στο πιάνο, καθώς και η συμμετοχή της Δέσποινας Αποστολίδου (τραγούδι) και του Παντελή Σκιαδαρέση (κοντραμπάσσο) μας βοήθησαν να πραγματοποιήσουμε αυτή την συναυλία.

Η εκπαιδευτική προσφορά της αίθουσας συναυλιών της σχολής είναι αρκετά σημαντική, αφού παρέχει στους σπουδαστές της την δυνατότητα εκτέλεσης των μουσικών έργων που διδάσκονται. Καθοριστική είναι και η συμβολή της Φιλαρμονικής σχολής στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού, καθώς και στην εκπαίδευση των σπουδαστών της, αφού τους δίνεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουν πολλές αξιόλογες εκδηλώσεις στην αίθουσα συναυλιών της.

Η συχνή και μακροχρόνια συμμετοχή των μαθητών σε εκδηλώσεις, σεμινάρια και διαγωνισμούς θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντική, γιατί τους δίνει το κίνητρο για να συνεχίζουν να μελετούν το μουσικό όργανο που επέλεξαν, που έχει ως αποτέλεσμα την μουσική τους εξέλιξη, η οποία είναι και ο λόγος που καταφέρνουν να αγαπήσουν την μουσική. Διδάσκω φλογέρα και φλάουτο στο ωδείο από το 2001 και στόχος μου είναι να μεταφέρω την αγάπη μου για τη μουσική σε όλους μου τους μαθητές ανεξαρτήτως των δυνατοτήτων τους και να μπορούν μελλοντικά να συμμετέχουν σε οποιοδήποτε μουσικό σύνολο επιθυμούν.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες μου τις μαθήτριες για την προσπάθειά τους και για τον πολύτιμο χρόνο που διέθεσαν για τις πολύωρες πρόβες που χρειάστηκαν για την πραγματοποίησης αυτής της συναυλίας. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τον συνθέτη Κώστα Χαριτάτο για την ενορχήστρωση των τραγουδιών του που παρουσιάστηκαν στην συναυλία καθώς και το Γρηγόρη Βαγγελάτο για το μουσικό έργο που έγραψε ειδικά για αυτή την εκδήλωση. Και φυσικά τον πρόεδρο της σχολής κ.Νίκο Φαμπιάτο για την πολύτιμη συνεισφορά του στην Φιλαρμονική σχολή», Ντίνα Βαγγελάτου, δασκάλα της Σχολής

Ντίνα Βαγγελάτου & Δέσποινα Αποστολίδου

«Πράγματι αυτή η βραδιά στην Φιλαρμονική ήταν εξαιρετική. Για πολλούς λόγους. Κυρίως γιατί δεν εξαντλήθηκε με το τέλος της, αλλά συνεχίστηκε στη σκέψη και στις καρδιές όσων είχαν την τύχη να είναι εκεί. Τα παιδιά έπαιξαν πολύ καλά και έπαιξαν δύσκολα έργα. Με ευαισθησία, με ύφος και με τεχνική που πρόδινε τις ώρες της εξάσκησης. Ανέπνεαν μαζί στα έργα συνόλων και κούρδιζαν υπέροχα τα διαφορετικά ηχοχρώματα των φλάουτων, σαν να συμμερίζονταν την αγάπη της δασκάλας τους γι’ αυτήν τη μουσική. Σαν να της επέστρεφαν ένα κομμάτι από την επιμονή και τη δουλειά της. Κι ήταν σημαντικό το ό,τι έπαιζε εκεί, μαζί τους. Μεγαλώνοντας τη σχέση δάσκαλου – μαθητή και αναδεικνύοντας το ουσιαστικό της περιεχόμενο.

Για την Φιλαρμονική δεν ξέρω πολλά πράγματα. Εκείνο που ξέρω είναι πως ένα μεσημέρι Κυριακής που ήταν κλειστή και ήταν ο μοναδικός μου χρόνος για πρόβα, ήρθε ο πρόεδρος της να μας ανοίξει. Συστηθήκαμε στα σκαλιά και ύστερα από λίγο έφτασε και η γραμματέας με την αγωνία μήπως δεν μπορούσαμε να μπούμε. Οπότε, μάλλον ξέρω πολλά.

Θέλω να πω, πως κάπως έτσι βλέπουμε συναυλίες σαν κι αυτή. Ή μάλλον, μόνον έτσι. Δεν φτάνουν μόνον οι δάσκαλοι και οι ταλαντούχοι μαθητές. Όλοι αυτοί χρειάζονται την υποστήριξη ενός μηχανισμού πλαισιωμένου από ανθρώπους με αγάπη και σεβασμό γι’ αυτόν τον χώρο. Δεν είναι τυχαίο το επίπεδο των σεμιναρίων που είδα στην ανακοίνωση της Φιλαρμονικής. Δεν είναι τυχαίο το άνοιγμα σε μαθητικές συναυλίες. Και ένας μουσικός, σε οποιοδήποτε επίπεδο βρίσκεται, πρέπει να παίζει. Να συναλλάσσει τον ήχο του με τους άλλους, ν’ ακούει, να μαγεύεται. Και χωρίς καν να το καταλάβει ο ίδιος θα ‘χει δεχτεί το μεγαλύτερο σπρώξιμο, την μεγαλύτερη παρότρυνση.

για την προσπάθεια που γίνεται...

Πράγματι αυτή η βραδιά στην Φιλαρμονική ήταν εξαιρετική. Δεν ήταν το μουσικό μέρος της μόνον, αλλά ακριβώς λόγω του υψηλού επιπέδου αυτού του μουσικού μέρους, ανακινήθηκαν σκέψεις και ιδέες ενός ευρύτερου κοινωνικού και πολιτισμικού ενδιαφέροντος.

Ας μην γελιόμαστε. «Η πόλις εάλω». Έχει συμβεί καιρό και το ξέρουμε. Στο νησί μας είχαμε πολιτισμό όχι επειδή ακούγαμε Βέρντι. Δεν ήταν ο Βέρντι ο πολιτισμός. Πολιτισμός ήταν το υπόβαθρο της κοινωνίας που έκανε τον Βέρντι κατανοητό στ’ αυτιά της. Γι’ αυτό θεωρώ βαθιά συντηρητικό και εγκληματικά αποπροσανατολιστικό, οτιδήποτε αναφέρεται στο «ένδοξο» παρελθόν απλώς και μόνον αναπαράγοντάς το. Έτσι κάνουμε τη μουσική αυτή μουσειακό είδος.

Το καινούργιο όμως, είναι αυτό που γεννιέται από τη ζύμωση με το χθες. Και θέλω να πιστεύω πως τα παιδιά που άκουσα μπορούν να το τολμήσουν.

Για τα τραγούδια...

Είχα τη χαρά ν’ ακούσω δυο τραγούδια μου από τα παιδιά εκείνο το βράδυ. Όχι, δεν τα έγραψα για τη συγκεκριμένη συναυλία. Μου το πρότεινε η Ντίνα Βαγγελάτου με την οποία παίζαμε από το καλοκαίρι, όπως και με την Αποστολίδου και τον Σκιαδαρέση, ετοιμάζοντας κάτι άλλο. Έτσι έκανα μια μεταγραφή για τρία φλάουτα, πιάνο, κοντραμπάσο και φωνή βέβαια.

Όμως το ωραίο ήταν η γνωριμία μας και η επαφή των παιδιών με κάτι λίγο διαφορετικό απ’ αυτό που μαθαίνουν. Εγώ δεν μιλάω για νότες και τεχνικές, που είναι δουλειά της δασκάλας τους. Συνήθως μιλάω με εικόνες και λέω ιστορίες. Ξέρετε, η μουσική είναι ένας πολύ προσωπικός κόσμος που έχει την μεγαλοσύνη να εκφράζεται με μια γλώσσα που την αντιλαμβάνονται όλοι. Στο πρώτο «φραζάρισμα» ενός μουσικού, μπορώ τώρα πια να καταλάβω ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου του. Το ενδιαφέρον είναι στον τρόπο που επιλέγει να προσεγγίσει τον δικό μου και τι περιθώριο θα του αφήσω. Και σαν να μην έφταναν αυτά ήρθε και ο λόγος, ο στίχος δηλαδή, κυρίαρχος και καθοριστικός και μας έκανε τα πράγματα ακόμα πιο όμορφα!

Νομίζω και στα παιδιά άρεσε πολύ αυτό τα παιχνίδι με τη γλώσσα και τους κώδικες που μεταφέρει σε κάθε νότα τους. Εμένα μου άρεσε πολύ και ελπίζω να μας ξανασυμβεί σύντομα», Κώστας Χαριτάτος, συνθέτης

Λουίζα Παπαντωνάτου & Κώστας Χαριτάτος

«Η μουσική βραδιά φλάουτου και η συνεργασία μου με την Κωνσταντίνα Βαγγελάτου και με τις μαθήτριές της καθώς και με την Δέσποινα Αποστολίδου, τον Παντελή Σκιαδαρέση και τους συνθέτες Κώστα Χαριτάτο και Γρηγόρη Βαγγελάτου ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία. Το ρεπερτόριο που επιλέξαμε περιείχε έργα για φλάουτο από διαφορετικές μουσικές περιόδους και ελπίζουμε να ικανοποίησε όλους τους ακροατές.

Διδάσκω πιάνο στο ωδείο «ΡΟΚΚΟΣ ΒΕΡΓΩΤΗΣ» από το 1998 έως και σήμερα και το διοικητικό της συμβούλιο στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια κάθε μουσική προσπάθεια των καθηγητών και των σπουδαστών της, καθώς διαθέτει αίθουσα πλήρως εξοπλισμένη για κάθε μουσική εκδηλωση. Για όλες αυτές τις όμορφες εκδηλώσεις και για το πλήρως ανακαινισμένο κτίριό της ευθύνεται το διοικητικό της συμβούλιο και ο δραστήριος πρόεδρός της κ. Νίκος Φαμπιάτος.

Για αυτήν τη συναυλία αφιερώσαμε αρκετές ώρες για διάβασμα και πρόβες και παρά τις πολλές σχολικές υποχρεώσεις των παιδιών καταφέραμε να λειτουργήσουμε σαν ομάδα που συνεργάστηκε άψογα. Δεν θα μπορούσα λοιπόν να μην ευχαριστήσω όλες τις μαθήτριες για αυτήν την συνεργασία, τους υπόλοιπους μουσικούς που συμμετείχαν καθώς και τον πρόεδρο της σχολής κ. Νίκο Φαμπιάτο», Ολυμπία Αλεξανδροπούλου, δασκάλα πιάνου

«Η πρόσκληση της Κωνσταντίνας Βαγγελάτου να συμμετέχω στη συναυλία ήταν ιδιαίτερη χαρά για μένα, γιατί δεν είχα στο παρελθόν την εμπειρία συναυλίας με πρωταγωνιστές πνευστά όργανα. Οι πρόβες ήταν μια πολύ ευχάριστη διαδικασία και το αποτέλεσμα δικαίωσε και τις μαθήτριες αλλά κυρίως τις δασκάλες τους Κ. Βαγγελάτου και Ο. Αλεξανδροπούλου.

Η συναυλία, βέβαια, είχε ως στόχο να αναδείξει, μεταξύ άλλων, τη δουλειά των μαθητών του ωδείου. Τελικά, είμαι βέβαιη ότι πέτυχε πολλά περισσότερα από αυτόν τον στόχο, ήταν μια πολύ ευχάριστη μουσική βραδιά. Εύχομαι αυτή η πρωτοβουλία της Φιλαρμονικής σχολής να συνεχιστεί με συνεργασίες μαθητών, δασκάλων και άλλων μουσικών του νησιού και το κοινό να έχει την ευκαιρία να απολαύσει μουσικές με τη φρεσκάδα των νέων μουσικών», Δέσποινα Αποστολίδου, τραγούδι

Νεφέλη Παυλάτου & Δέσποινα Αποστολίδου

Ολοκληρώνοντας, να ευχηθούμε να συνεχιστούν αυτές οι πρωτοβουλίες και φυσικά να στηριχθούν από περισσότερο κόσμο, καθώς τα παιδιά και οι δασκάλοι τους συνεχίζουν να δίνουν κάτω από δύσκολες συνθήκες τον καλύτερό τους εαυτό και να πας προσφέρουν πραγματικά ιδιαίτερα αξιόλογες παραστάσεις.


Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency