Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
16/05/2014

Ο Στέφανος Μουρελάτος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο kefalonitis.com

Σήμερα κλείνει η αυλαία της παρουσίασης νέων υποψηφίων από κάθε συνδυασμό με την συνέντευξη του Στέφανου Μουρελάτου.


 

Συνέντευξη στον Γιάννη Σγουρομάλλη

Μουρελάτος Στεφανάτος (Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά)

1)Σε ποια δημοτική ενότητα θα είσαι υποψήφιος και με ποιον συνδυασμό;

Είμαι υποψήφιος στο συνδυασμό Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλλονιά με υποψήφιο δήμαρχο το Θεόφιλο Μιχαλάτο. Εγώ προσωπικά είμαι υποψήφιος στην εκλογική περιφέρεια Παλικής.

2)Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Προσωπικά, από τα σχολικά μου χρόνια πάντα είχα ενδιαφέρον για την ενασχόληση με τα κοινά. Από το 15μελές συμβούλιο του σχολείου, αργότερα υπήρξα μέλος κομματικής νεολαίας και στα φοιτητικά μου χρόνια μέλος φοιτητικής παράταξης. Η τοπική αυτοδιοίκηση ωστόσο είναι κάτι διαφορετικό. Προσωπικά θέλησα να ασχοληθώ γιατί πιστεύω ότι έχω μια διαφορετική οπτική γωνία σε σχέση με τους μεγαλύτερους υποψηφίους. Θέλω επομένως να φέρω τις ιδέες μου και της γενιάς μου, ένα βήμα πιο κοντά με την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε στο μέτρο του δυνατού να μπορέσουν να υλοποιηθούν.

3)Αν εκλεγείς ποιες κινήσεις θα ήθελες να κάνεις;

Αν εκλεγώ υπάρχουν 2 άξονες πάνω στους οποίους θέλω να δουλέψω.Ο πρώτος είναι η εκπαίδευση και ο δεύτερος ο τουρισμός. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου της Πάτρας, και όπως και πολλά παιδιά της γενιάς μου δεν είχαμε κανένα προσανατολισμό στο θέμα των σπουδών μας. Σκοπός μου είναι η δημιουργία ενός κέντρου σχολικού και εργασιακού προσανατολισμού, το οποίο θα παρέχει ενημέρωση τόσο για την σωστή επιλογή σχολής, όσο και την σύνδεση αυτής της σχολής με την αγορά εργασίας.

Στο κομμάτι του τουρισμού, το πολύπαθο Ληξούρι έχει φτάσει στο σημείο μηδέν. Το λιμάνι, το οποίο προ-σεισμού ήταν ακατάλληλο, μετά σεισμού έχει μετατραπεί σε επικίνδυνο. Πρέπει άμεσα να γίνουν οι εργασίες ώστε όχι μόνο να μπορούμε να υποδεχτούμε το πλοίο της γραμμής της Κυλλήνης αλλά και επιτέλους, κάποια από τα κρουαζιερόπλοια που όλο το καλοκαίρι θαυμάζουμε με τα κιάλια να δένουν στο λιμάνι του Αργοστολίου

4)Γιατί πιστεύεις πως η νέα γενιά έχει γυρίσει την πλάτη στην πολιτική και στους θεσμούς γενικότερα;

Η νέα γενιά είναι λογικό να είναι απογοητευμένη. Η ανεργία κάθε μέρα σπάει το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ, ακούμε πολλά και δεν βλέπουμε τίποτα. Γνώμη μου είναι ότι η λύση στην κρίση είναι η τοπική αυτοδιοίκηση. Υπάρχουν πετυχημένα μοντέλα που μπορεί να ακολουθήσει η Κεφαλλονιά και να βελτιώσει αυτή την κατάσταση.

5)Θα έλεγες πως η νέα γενιά είναι η γενιά του καναπέ ή απλά δεν βρίσκει κάτι που να την αντιπροσωπεύει για να στηρίξει;

Λίγο και από τα δύο σε αυτή την ερώτηση. Υπάρχει ένα ποσοστό της γενιάς μας που είναι δυστυχώς στη γενιά του καναπέ.Η ευθύνη βέβαια δεν είναι εξολοκλήρου δική μας. Από τη μία είναι αυτή η αρρωστημένη νοοτροπία που μας φύτεψαν, του βολέματος και του ρουσφετιού, και από την άλλη είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος που να αντιπροσωπεύει έστω και σε ένα βαθμό τις ανάγκες της νεολαίας.κάτι που είναι άμεση προτεραιότητα μας, να αγωνιστούμε για να επιστρέψει το ΤΕΙ στο Ληξούρι και να ενισχυθούν τα υπάρχοντα τμήματα.

6)Πού πιστεύεις πως θα κριθούν οι εκλογές αυτές;

Θα σου πω που ΔΕΝ θέλω να κριθούν αυτές οι εκλογές. Δεν θέλω να κριθούν σε μικροκομματικά συμφέροντα, σε συμφωνίες κάτω από το τραπέζι και σε υποσχέσεις όπως τα προηγούμενα χρόνια. Ο συνδυασμός που συμμετέχω έχει φτιάξει ένα δυνατό ψηφοδέλτιο, με νέους και μεγαλύτερους, με πολύ όρεξη για δουλειά και πιστεύω αυτά είναι τα κριτήρια στα οποία θα βασιστεί ο κόσμος.

7)Κάτι άλλο που θα ήθελες να προσθέσεις εσυ.

Αρχικά να σε ευχαριστήσω που μου έδωσες την ευκαιρία για μια συνέντευξη και να σου πω ότι χαίρομαι που στη θέση αυτή είσαι εσύ ένα νέο παιδί.Στις 18 Μαϊου ζητάμε τη στήριξη του λαού της Κεφαλλονιάς. Προχωράμε μπροστά, αλλάζουμε νοοτροπία για το καλό του νησιού μας.

Εμείς να ευχηθούμε στον Στέφανο καλή επιτυχία.

ΥΓ:Είχαμε προγραμματισμένη και μία συνέντευξη από έναν υποψήφιο από την Λαΐκή Συσπείρωση, αλλά τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. 

 

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency