Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
14/05/2014

Ο Γιάννης Ζάβαλης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο kefalonitis.com.

Σήμερα Τετάρτη συνεχίζουμε το αφιέρωμά μας σε νέους που μπαίνουν στον στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης με μία συνέντευξη στον Γιάννη Ζάβαλη, υποψήφιο με τον ΦΙ.Κ.Ο.


Συνέντευξη στον Γιάννη Σγουρομάλλη

Γιάννης Ζάβαλης (Φίλοι Κεφαλληνιακής Ομόνοιας)

Σε ποια δημοτική ενότητα θα είσαι υποψήφιος και με ποιον συνδυασμό;

Είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Παλικής με το συνδυασμό του ΦΙ.Κ.Ο μια κίνηση που γεννήθηκε μέσα στους σεισμούς και έχει σκοπό να παλέψει για την Κεφαλονιά. Η κίνηση αυτή ήρθε για να μείνει και να κάνει έργο έστω και ως σύλλογος.

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με την τοπική αυτοδιοίκηση;

Πάντα είχα πολιτικές ανησυχίες αλλά ποτέ λόγο του νεαρού της ηλικίας δεν έδινα την ανάλογη σημασία. Ο σεισμός μάλλον με ταρακούνησε αρκετά κι έτσι αποφάσισα να μην αφήσω τίποτα στην τύχη του γι αυτόν τον τόπο. Βαρέθηκα να μένω άπραγος και αμίλητος για εγκλήματα και κοροϊδίες που διατελούντε σε αυτό το νησί και ιδιαίτερα στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες πέραν του Αργοστολίου.

Αν εκλεγείς ποιες κινήσεις θα ήθελες να κάνεις;

Είτε εκλεγώ είτε όχι ένα πράγμα κάνω και θα συνεχίσω να κάνω να νοιάζομαι πραγματικά τον τόπο μου. Δεν είμαι πολιτικός στο επάγγελμα είμαι άνθρωπος, επομένως το μόνο που θέλω είναι να μπορέσω με απλά πράγματα να βελτιώσω την ζωή τον συνανθρώπων μου αλλά και την δική μου ΟΧΙ εις βάρος τους.

Γιατί πιστεύεις πως η νέα γενιά έχει γυρίσει την πλάτη στην πολιτική και στους θεσμούς γενικότερα;

Έχουν αλλάξει τα ενδιαφέροντα τους αλλά και τα πιστεύω τους. Η νέα γενιά είχε μάθει να τα βρίσκει και να τα παίρνει έτοιμα μέσα από την οικογένεια, δυστυχώς αυτό είναι το Ελληνικό μοντέλο της. Είπα είχε πριν γιατί νομίζω ότι έχουν αρχίσει να ξυπνούν και μάλιστα να αντιδρούν σε ότι στραβό βλέπουν. Νομίζω και είμαι σίγουρος ότι μόνον οι νέοι μπορούν να φτιάξουν την κατάσταση.

Θα έλεγες πως η νέα γενιά είναι η γενιά του καναπέ ή απλά δεν βρίσκει κάτι που να την αντιπροσωπεύει για να στηρίξει;

Δε ξέρω! Ήταν του καναπέ ή του πατάω mute στους μεγάλους, γιατί λένε όλη την ώρα τα ίδια και τα ίδια και όλα αυτά γεμάτα ταμπού. Οι Έλληνες έχουμε ένα κακό, θέλουμε να δηλώνουμε Ευρωπαίοι και πρωτοπόροι με οπισθοδρομικές απόψεις!! Επομένως μάλλον δεν τον αντιπροσωπεύει κάτι εδώ στον Ελλαδικό χώρο. Όλα ίδια είναι.

Πού πιστεύεις πως θα κριθούν οι εκλογές αυτές;

Θα μιλήσω καθαρά δεν θα κρυφτώ, γιατί έτσι πρέπει να μιλάς στον διπλανό σου . θα κριθεί από έναν παράγοντα, που δεν τιμά την Δημοκρατία και τον θεσμό τον Εκλογών, κι αυτό είναι το ρουσφέτι, αλλά και στην Κεφαλλονίτικη τρέλα.

Κάτι άλλο που θα ήθελες να προσθέσεις εσυ.

Θα ήθελα να ζητήσω από τον κόσμο να σκεφτεί πριν ψηφίσει, να σκεφτεί γιατί τόσα χρόνια ψηφίζαμε όλοι μας για τοπική αυτοδιοίκηση  κομματικά και όχι αξιοκρατικά. Δυστυχώς αυτό μας έχει  φτάσει σε αυτό το σημείο σήμερα, να πηγαίνουμε πίσω και όχι μπροστά.

Εμείς να ευχηθούμε καλή επιτυχία στον Γιάννη. Αύριο στο kefalonitis.com θα ακολουθήσουν ακόμα δύο συνεντεύξεις νέων υποψηφίων δημοτικών συμβούλων.

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency