Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
07/05/2014

Το νέο τμήμα ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας...

Ψηφίστηκε πριν από λίγες ώρες η τροπολογία με βάση την οποία το τμήμα δημοσίων σχέσεων και επικοινωμίας μετονομάζεται σε τμήμα ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας και για την επόμενη χρονιά δέχεται 150 φοιτητές. Την απόφαση αυτή εδώ και αρκετούς μήνες όλοι περιμέναμε, για να παραμείνει ένα ιδιαίτερα σημαντικό τμήμα για τον τόπο και είναι ουσιαστικά επιτυχία των φοιτητών που αγωνίστηκαν για αυτή την επιτυχία.

 

Από την μια πλευρά μας γεμίζει ιδιαίτερη χαρά το γεγονός ότι την επόμενη χρονιά νιάτα θα εισρεύσουν στην μικρή μας κοινωνία, που δυστυχώς το τελευταίο χρονικό διάστημα δείχνει έρημη από νεολαία. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, καθώς τα παιδιά της εκάστοτε σχολής αποτελούν ενεργά μέλη της κοινωνίας μας. Ζουν μαζί μας 4 χρόνια, πολλές φορές και αρκετά περισσότερα, καθώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που πολλοί παραμένουν στο νησί και μετά την φοιτητική τους ζωή. Γίνονται συμμέτοχα και ενεργά, φίλοι με την δική μας νεολαία, εργάζονται και δραστηριοποιούνται μέσα σε αυτήν... Αναπληρώνοντας σε μεγάλο βαθμό τη νεολαία μας που φεύγει για σπουδές στις εκάστοτε φοιτητουπόλεις.

Μας προβληματίζει όμως το γεγονός ότι όλα φαίνονται να κινούνται ως θυσία σε μια προεκλογική περίοδο σαν αυτή που ζούμε. Σαν μια παραχώρηση και όχι ως μια κατάκτηση από έναν τόπο που τόσα πολλά βίωσε το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μια αβεβαιότητα που δεν μπορεί να μας εγγυάται για το μέλλον, πέραν του προσωρινού, ακόμα και στο θεμέλειο αυτό λίθο που είναι η παιδεία... Ενός τόπου που δεν μπορεί να ελπίζει σε σταθερές και να σχεδιάζει με αυτά το μέλλον. Και ιδιαίτερα όταν ένα τόσο οφθαλμοφανές θέμα ουσιαστικό για τη βιωσιμότητα του τόπου δεν μπαίνει πάνω από κομματικές και προσωπικές αντιπαραθέσεις, ώστε να πορέσουμε να βάλουμε τον τόπο πάνω από το ΕΓΩ και το ΚΟΜΜΑ...

Η παιδεία ξεκινώντας από το σχολείο και συνεχίζοντας σε κάθε επίπεδο της μόρφωσης είναι το θεμέλιο για μια κοινωνία. Ας είναι αυτή η απόφαση μια αρχή για κάτι καλύτερο, βάζοντας όλες τις αντιπαραθέσεις στην άκρη, όπως τις έβαλαν τα παιδιά διαλύοντας τις παρατάξεις πριν από ένα χρόνο. αγωνιζόμενοι μαζί για τον κοινό στόχο πέτυχαν, όχι μόνο την ύπαρξη της σχολής τους, αλλά κυρίως το να μάθουν να αγωνίζονται.

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency