Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
08/04/2014

Ο Σάββας Καππάτος κεφαλονίτης αρσιβαρίστας μιλάει στο kefalonits.com

Ο Κεφαλονίτης συμπατριώτης μας Σάββας Καππάτος ασχολείται από πολύ μικρή ηλικία και έχει καταφέρει να εντάξει στο ενεργητικό του σπουδαίες διακρίσεις στο άθλημα της Άρσης Βαρών.


Συνεχίζει ακόμη και σήμερα να μας εντυπωσιάζει ευχάριστα και εμείς από την πλευρά μας θα θέλαμε να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στη πορεία των αγωνιστικών του δραστηριοτήτων.

Συνέντευξη στην Δήμητρα Τσαγανού

Πως προέκυψε η ενασχόληση σας με την με την Άρση Βαρών; Τι σας παρακίνησε να ασχοληθείτε επαγγελματικά;      

Η ενασχόληση μου ξεκίνησε όταν πήγαινα ακόμα σχολείο, σαν διασκέδαση. Επαγγελματικά δεν μπορώ να πω πως ασχολήθηκα, διότι η Άρση Βαρών δεν μας μας ωφελεί οικονομικά,δεν μας προσφέρει λεφτά.

Από ποία ηλικία ασχολείστε;

Ασχολούμαι εδώ και 50 χρόνια με την Άρση Βαρών, από 16 ετών.

Οι γονείς σας, σας στήριξαν στην απόφαση σας να ασχοληθείτε με την Άρση Βαρών ή ήθελαν να ακολουθήσετε κάποια άλλη κατεύθυνση;

Φυσικά και δεν είχαν κάποια αντίρρηση, αφού ήμουν μαθητής στην Γ΄ Γυμνασίου και το έκανα σαν σπορ για διασκέδαση.

Θέλετε να μας αναφέρετε ποίος ήταν ο πρώτος σας αγώνας και τι θυμάστε από τότε;

Ο πρώτος αγώνας που έλαβα μέρος ήταν σε ηλικία 16 ετών, στο τότε Εφηβικό Πρωτάθλημα Ελλάδας.

Κάποιες ιδιαίτερες διακρίσεις σας που θα θέλατε να μας αναφέρετε και εμπειρίες σας από το χώρο;

Οι διακρίσεις μου και στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό Παγκοσμίως είναι μεγάλες. Η τελευταία διάκριση μου ήταν στο New Jersey 8 Μαρτίου 2013 στο Πρωτάθλημα Αμερικής που κατέκτησα την 1η θέση. Ακόμη μια διάκριση μου ήταν στις 20 Μαΐου στο Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στο Κουσάντασι της Τουρκίας και κατέκτησα την 3η θέση και τέλος άλλη μια διάκριση μου ήταν στις 6 Αυγούστου στο Τορίνο στην Ιταλία στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα, όπου και κατέκτησα την 3η θέση στο Πανευρωπαϊκό λόγω κάποιου τραυματισμού στο πόδι.

Έχετε κάποια ενασχόληση εκτός χώρου;

Αυτή τη στιγμή είμαι συνταξιούχος αλλά συνεχίζω να προπονούμαι, διότι η άθληση βελτιώνει τόσο την ποιότητα όσο και την διάρκεια ζωής.


Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας για το άθλημα της Άρσης Βαρών και πως βλέπετε το μέλλον του αθλήματος;

Η Άρση Βαρών αυτό το διάστημα αντιμετωπίζει κάποιες δυσκολίες λόγω κάποιων παραγόντων. Αρχικά η οικονομική κρίση είναι τεράστιο εμπόδιο για τα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν, καθώς όπως προανέφερα δεν χρηματοδοτείται το άθλημα. Και επίσης λόγω κάποιων θεμάτων που είχαν προκύψει με το ντόπινγκ. Όλα αυτά πήγαν το άθλημα πίσω αλλά πιστεύω πως θα ανέβει πάλι πολύ γρήγορα γιατί είναι στο DNA του Έλληνα

Τι θα συμβουλεύατε τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την Άρση Βαρών;

Επαγγελματικά δεν θα τους συμβούλευα να ασχοληθούν διότι για να κάνεις κάτι ώς επάγγελμα πρέπει να λαμβάνεις και κάποιο χρηματικό ποσό. Σαν άθλημα όμως αν το αγαπούν και αν τους γεμίζει πραγματικά πρέπει να ξεκινήσουν να αθλούνται.

Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να προσθέσετε;

Ναι θα ήθελα να προσθέσω πως εμείς οι αρσιβαρίστες είμαστε 4 στην Κεφαλονιά, Εγώ, ο Νίκος Γαλιατσάτος, η σύζυγος του Νίνα Μαγκομέντοβα-Γαλιατσάτου, που κατάγεται από τη Ρωσία αλλά τον Αύγουστο αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την Ελλάδα και η Ευγενία Μπεκατώρου που έχει κάνει παγκόσμια ρεκόρ και είναι και παγκόσμια πρωταθλήτρια. Όλοι εμείς έχουμε ένα παράπονο γιατί η τοπική αυτοδιοίκηση του νησιού μας είπε πως θα μας παρέχει κάποια βοήθεια που δεν λάβαμε ποτέ. Διαβαθμίσαμε το άθλημα και δεν υπήρξε καμία κίνηση από μέρους τους. Δεν μας βοήθησε ο τόπος μας. Στην Αμερική με έχουν βοηθήσει πολύ περισσότερο καθώς μου έχουν φτιάξει και δυο ιστοσελίδες με την πορεία μου στον αθλητισμό.

Ευχαριστούμε πολύ!

 

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency