Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
08/03/2014

Ο Μπάμπης Στόκας...

Ο Μπάμπης Στόκας γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου του 1968 στην Γερμανία. Ήρθε στην Ελλάδα σε μικρή ηλικία, όπου έζησε μέχρι τα 11 χρόνια του στην Καλαμάτα και μεγάλωσε στο Μενίδι. Η εφηβική του παρέα με τον Φίλιππο Πλιάτσικα και η γνωριμία τους με τον Μάνο Ξυδούς οδήγησε το 1990 στη δημιουργία των ΠΥΞ ΛΑΞ. Η πρώτη δισκογραφική δουλειά εμφανίζεται με τον τίτλο ¨Τι άλλο να πεις¨, ενώ το 1991 ακολουθεί η κυκλοφορία του δίσκου ¨Ζόρικοι Καιροί¨ κατακτώντας το ελληνικό κοινό. Ακολουθεί μια δεκαετία μεγάλων επιτυχιών, στις οποίες συγκαταλέγονται τραγούδια που ερμήνευσε και ο ίδιος όπως: ¨Ακόμα προσπαθώ¨, ¨Δε θα δακρύσω πια για σένα¨, ¨Τι είναι αυτό που μας ενώνει¨, ¨Πούλα με¨, ¨Μια βραδιά στο Λεβερκούζεν¨ κ.α.

της Κωνσταντίνας Κατσιφή

Το 2004 κλείνει για αυτόν το κεφάλαιο της συνεργασίας του με το σχήμα των ΠΥΞ ΛΑΞ. Την περίοδο αυτή συμμετείχε στους δίσκους άλλων καλλιτεχνών: ¨Δεν έχω χρόνο μάτια μου…¨ της Σωτηρίας Λεονάρδου (1995) στο τραγούδι ¨Μυρωδιά καλοκαιριού¨, ¨Ένας Τούρκος στο Παρίσι¨ (1996) του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, ¨Νότος¨ και ¨Περασμένος αιώνας¨ (1999) του Σταύρου Λογαρίδη. Το 2005 ο Μπάμπης Στόκας δημιουργεί νέο σχήμα και το ονομάζει ¨Το σχέδιο ΓΑΜΜΑ¨, κυκλοφορώντας τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο ¨Στην άκρη της γιορτής¨. Το 2011 ξαναενώνεται με τους ΠΥΞ ΛΑΞ κάνοντας μια περιοδεία 5 συναυλιών στην μνήμη του Μάνου Ξυδούς. Η μία από αυτές ήταν η μεγαλύτερη στην μουσική σκηνή, όπου στο ΟΑΚΑ ήταν πάνω από 50.000 άτομα!!! Τέλος, ο Μπάμπης Στόκας έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής όπως: Γιώργος Νταλάρας, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, αδελφοί Κατσιμίχα, Σταμάτης Κραουνάκης, Παντελής Θαλασσινός, Μελίνα Ασλανίδου, Υπόγεια Ρεύματα, Κίτρινα Ποδήλατα, Μιχάλης Τζουγανάκης κ.α.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency