Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
03/03/2014

Από Μάρτη... καλοκαίρι!!!

Αγαπητοί αναγνώστες του kefalonitis,
Καθαρά Δευτέρα σήμερα κι εμείς πιστοί στο Δευτεριάτικο ραντεβού μας, παρά την εορτή της ημέρας και το έντονο Σαββατοκύριακο που προηγήθηκε...

 

του Ανδρέα Δεμπόνου

Όπως αναμενόταν, το χθεσινό Καρναβάλι, με τις ευλογίες του καιρού που κράτησε, ήταν ένα ξέσπασμα χαράς και ψυχικής ανάτασης. Μια ευκαιρία για λύτρωση από το βαρύ κλίμα των προηγούμενων ημερών, που έδωσε μαζικά στον κεφαλονίτη την ευκαιρία να χαρεί, όπου και αν βρέθηκε για αυτό το τριήμερο.

Για πρώτη φορά Αργοστολιώτικο & Ληξουριώτικο καρναβάλι έγιναν διαφορετικές ημέρες, κάτι που πρέπει να το ξανασκεφτούμε, αλλά και να το ξαναδούμε σοβαρά στο μέλλον, δίνοντας την ευκαιρία για ένα πολύ δυνατό καρναβάλι και στις δυο περιοχές. Σάββατο και Κυριακή βράδυ ο κόσμος ξέσπασε και στις δυο περιοχές, γέμισε ασφυκτικά την καρναβαλική πρωτεύουσα, το Ληξούρι, και διασκέδασε σαν τίποτα να μην είχε συμβεί. Μας θύμισε όμορφες στιγμές από το παρελθόν με χαρά και αυθεντικότητα, παρά ότι όλα ξεκίνησαν δειλά, δειλά.

Το μήνυμα από τον κόσμο δόθηκε, ο σεισμός πέρασε, για αρκετά τουλάχιστον χρόνια, και η χαρά και το κέφι επιστρέφει σιγά σιγά, με αφορμή το καρναβάλι που μόλις ολοκληρώθηκε. Εμείς προχωράμε μπροστά, επιστρέφουμε στην καθημερινότητα, έχοντας αυτή τη φορά διδαχθεί ένα πολύ χρήσιμο μάθημα και έχοντας αντιληφθεί ότι στο νησί μας υπάρχει ένα πραγματικά σπουδαίο ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να προσφέρει.

Η εβδομάδα του ξεκινά με τη σημερινή Καθαρά Δευτέρα είναι η ευκαιρία να σκεφθούμε όσα ζήσαμε, αλλά και να προχωρήσουμε με γοργούς ρυθμούς. Μην ξεχνάτε ότι: Από Μάρτη... καλοκαίρι!!! Και σίγουρα το καλοκαιράκι θα μυρίσει πολύ σύντομα!!!

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency