Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
25/02/2014

Πάμε για καρναβάλι;

Αγαπητοί αναγνώστες του kefalonitis,
μια ακόμα εβδομάδα ολοκληρώθηκε, με εμάς πιστούς σε αυτό το ραντεβού να προλογίσουμε και να υποδεχτούμε την καινούργια που ξεκινά.

 

του Ανδρέα Δεμπόνου

Σε αυτό το σημείο να σταθούμε σε ένα δυσάρεστο γεγονός που ήρθε να στιγματίσει την εβδομάδα που πέρασε και να βυθίσει τη νεολαία μας και όχι μόνο, στο πένθος πριν λίγες μέρες. Μπορεί ο σεισμός να είχε μόνο υλικές ζημιές, όμως η κακοδαιμονία, η κακιά στιγμή, έφερε την απώλεια ενός ακόμα νέου ανθρώπου. Του, μόλις 17 ετών, μικρού Αλέξανδρου από τα Διβαράτα. Τα συλλυπητήρια δεν είναι αρκετά για να μετριάσουν τον πόνο για αυτή την απώλεια των δικών του ανθρώπων, αλλά και φίλων και γνωστών του. Όμως ο χρόνος είναι ο μοναδικός που μπορεί να επουλώσει ένα μέρος από αυτές τις πληγές. Δυστυχώς, η απώλεια αυτή έρχεται σε συνέχεια πολλών απωλειών νέων ανθρώπων, από τροχαία ατυχήματα, αλλά και τυχαία περιστατικά, ειδικά των τελευταίων 12 μηνών, κάτι που έχει κάνει το κλίμα ιδιαίτερα βαρύ. Ας ελπίσουμε να είναι η τελευταία απώλεια σε ένα νησί που αντέχει στους σεισμούς, δεν αντέχει όμως να χάνει τόσο άδικα τη νεολαία του.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, που συμπληρώνει τον ένα μήνα από τις μεγάλες σεισμικές δονήσεις, αλλά και τις συνεχείς μέχρι σήμερα υπενθυμίσεις από τον εγκέλαδο, καλούμαστε να κάνουμε καρναβάλι... Η διάθεση του κόσμου είναι μικρή, έως και ανύπαρκτη. Όμως, η απόφαση της ΚΕ.ΔΗ.ΚΕ. για να γίνει προσπάθεια αλλαγής κλίματος είναι πέρα για πέρα σωστή. Όπως και η απόφαση να δοθεί μια ημέρα (Σάββατο) στο Αργοστολιώτικο καρναβάλι και μια ημέρα (Κυριακή) στο Ληξουριώτικο καρναβάλι. Ημέρες διαφορετικές, με στόχο να υπάρχει η μέγιστη δυνατή συμμετοχή παντού. Αλλά και διπλή ευκαιρία να γιορτάσουμε, να διασκεδάσουμε και να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση.

Η απόφαση αυτή που προέκυψε μετά από το ζόρι και την πίεση του κλίματος των ημερών, ίσως να πρέπει να μας παραδειγματίσει ότι είναι επιτακτικό να λαμβάνονται άμεσες αποφάσεις με βάση το συμφέρον του κόσμου και του νησιού. Και να αποτελέσει αρχή, όσους δήμους και αν έχουμε την επόμενη χρονιά, ώστε να υπάρχει συνεργασία και διαφορετικές ημέρες εορτασμών. Ώστε, όλοι να έχουμε τη δυνατότητα να χαρούμε διπλά, αλλά και να διαθέτουμε δυο ισχυρές ημέρες κεφιού, πόλο έλξης για το νησί μας.

Το δικό μας κάλεσμα είναι στις μέρες που ακολουθούν να βγείτε έξω να διασκεδάσετε. Να επανέλθουμε σιγά σιγά στην φυσιολογική μας ρώτα, αλλά και να ετοιμαστούμε για ένα ελπιδοφόρο καλοκαίρι, κάτι που ο εγκέλαδος δεν σταματά. Κάπου εκεί έξω θα είμαστε κι εμείς και θα συμμετέχουμε ενεργά σε όσες περισσότερες εκδηλώσεις μπορούμε. Καλό σας καρναβάλι!!!

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency