Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
17/02/2014

Εβδομάδα επαναφοράς στην καθημερινότητα!!!

Αγαπητοί αναγνώστες του kefalonitis,
μια ακόμα εβδομάδα ξεκινά, αυτή της έπαναφοράς στην καθημερινότητα. Οι σεισμικές δονήσεις υπάρχουν ακόμα, πιο αραιές όμως σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες, κάτι που σαφώς σημαίνει ότι το φαινόμενο βαίνει προς εκτόνωση.

 

του Ανδρέα Δεμπόνου

Αυτή την εβδομάδα, μετά από πολλές αντιδράσεις, ανοίγουν και τα σχολεία, κάτι που αποτελεί την αρχή για να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα. Και μέσα από αυτά, αρκετές οικογένειες που είχαν επιλέξει την ψυχική ηρεμία και την ξεκούραση κάπου αλλού, θα επιστρέψουν στο νησί για να συνεχίσουν. Τα βήματα δειλά, η αβεβαιότητα μεγάλη, καθώς σίγουρα έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του κόσμου απέναντι στα δημόσια κτίρια και κυρίως σε αυτά. Όμως, το σημαντικό είναι ότι επανερχόμαστε...

Η περίοδος αυτή αν και το κλίμα δεν ευνοεί τους τολμηρούς, ενδείκνυται για να ξεφύγουμε λιγάκι και να νοιώσουμε καλύτερα. Μπροστά μας το Τριώδιο, με την Τσικνοπέμπτη μόλις 3 μέρες μακριά, ως μια μοναδική ευκαιρία να βγούμε έξω, να ευθυμήσουμε και να επιστρέψουμε στη χαρά και την διασκέδαση. Κάτι που θα βοηθήσει να ξεπεράσουμε όσα ζήσαμε.

Και λίγο μετά, οι δυο τελευταίες Κυριακές του Καρναβαλιού. Οι σύλλογοι σε χωριά, αλλά και ολοένα και περισσότεροι φορείς δηλώνουν την συμμετοχή τους σε αυτό το καρναβάλι, ώστε να επιστρέψουμε στους φυσιολογικούς ρυθμούς της ζωής και να ανατρέψουμε το κλίμα. Το ίδιο θέλουν και στην Παλική, εκεί που ουσιαστικά έπληξε ο σεισμός και προκάλεσε τις μεγαλύτερες καταστροφές, το ίδιο όμως και σε ολόκληρο το νησί που σύντομα καλείται να αναδιοργανωθεί και να προχωρήσει μπροστά. Εκμεταλλευόμενο αυτή τη φορά την προβολή και την κατάσταση προκειμένου να διεκδικήσει υποδομές και έργα, αυτά που χρειάζονται σε ένα σεισμογενές μέρος για να μπορεί να ανταπεξέρχεται σε ανάλογες καταστάσεις. Το μάθημα είναι πολύ πρόσφατο και είναι πολύ σημαντικό για όλους να το κατανοήσουμε.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency