Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
06/02/2014

Κατερίνα Μοσχοπούλου: Όλα θα τελειώσουν

Παρακολουθώ «τη μάχη της Κεφαλονιάς με τη φύση» χωρίς να συμμετέχω σε αυτήν λόγω της απόστασης που υπάρχει μεταξύ μας. Ρίγος και συγκίνηση είναι η δική μου αντίδραση σε κάθε εξέλιξη των γεγονότων και σε κάθε προσπάθεια των πολιτών προς επιβίωση. Πιστεύω ότι το νησί αυτό θα μπορούσε να λεγόταν και «Νησί των Αναπάντεχων Αλλαγών».

της Κατερίνας Μοσχοπούλου

Οι φυσικές συνθήκες αλλά και η δυναμική ανταπόκριση των Κεφαλονιτών βοηθούν, τελικά, στη μετάβαση των κατοίκων σε μια νέα εποχή. Τώρα οι εικόνες δείχνουν συντρίμμια προκαλώντας σοκ και απόγνωση, η Αλλαγή, όμως, δεν θα αργήσει να έρθει. Τη βλέπω στη θετική αντίδραση της νεολαίας, δηλαδή, στην ελπίδα κάθε τόπου! Νομίζω ότι η παράδοση και η εμπειρία του νησιού έσπειρε ζωή και θα θερίσει όραμα.

Τελικά, αυτό το μέρος ξέρει να φτιάχνει μαχητές με αντοχή σε απροειδοποίητες εκρήξεις. Δύναμη θα βρούμε, γιατί δεν έχουμε χάσει το νόημα της ζωής και γιατί έχουμε μάθει ως Κεφαλονίτες να μένουμε στις θέσεις μας ακόμα κι αν η γη τρέμει κάτω από τα πόδια μας. Η αρχή είναι δύσκολη κι οι πληγές πολλές, η όρεξή μας, όμως, για δημιουργία θα έρθει ως απάντηση των καιρών. Θα αποδείξουμε, τελικά, ότι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας είναι ότι η Φύση μας ταρακουνά, η Φύση, με άλλα λόγια, δε σταματά σε μας τους θαλασσινούς να λέει ότι υπάρχει ακόμα ζωή κι εμείς να της το ανταποδίδουμε!

Θα ήθελα να κάνω μια ιδιαίτερη μνεία στο Ληξούρι, μιας και μεγάλωσα εκεί, στέλνοντας δύναμη και συμπόνια σε όλους και στον καθ’ ένα ξεχωριστά.. Ο τόπος μου έχει υποστεί πολλές Αλλαγές…Δυσκολεύομαι να πιστέψω όλα όσα έχουν συμβεί.. Παρ’ όλα αυτά, δεν χάνω το κουράγιο μου.. Είναι, άλλωστε, ο τόπος που μου έμαθε πως η τόλμη του ανθρώπου είναι Απύθμενη!
Τέτοια γεγονότα είναι που λύνουν τα στόματα, απελευθερώνουν τις ψυχές και κινητοποιούν τα σώματα για μια νέα αρχή! Δε θα νικήσουμε, απλώς… θα θριαμβεύσουμε! Ένα από τα αγαπημένα σημεία του τόπου μου είναι το λιμάνι μας.. Κάθε φορά στέκομαι και κοιτάζω πέρα… το ωραίο Τζάντε και τότε θυμάμαι… πως ο Παράδεισος είναι επίγειος!

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency