Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
30/01/2014

Κεφαλονίτικοι «σκαραβαίοι» εν δράση...

Μια διαφορετική διαδικτυακή λέσχη δημιουργήθηκε πριν λίγο καιρό στο νησί μας και μάλιστα δραστηριοποιείται αρκετά έντονα τελευταία. Η ονομασία της είναι “Vw Beetle Fun Club of Kefalonia Greece”, καθώς Vw Beetle είναι η επίσημη ονομασία των «σκαραβαίων».... Με αυτή την ευκαιρία συναντηθήκαμε με τον Χάρη Αμούργη, ο οποίος ήταν ένας από τους βασικότερους εμπνευστές της ιδέας να δημιουργηθεί η λέσχη συγκεκριμένου μοντέλου αυτοκινήτου. Την αγάπη του για τα αυτοκίνητα αυτά του την μετέδωσε ο παππούς του, χαρίζοντας του έναν «σκαραβαίο». Όσον αφορά τις δραστηριότητες της λέσχης και τις συναντήσεις των μελών, γίνονται όταν τους το επιτρέπει ο καιρός. Στη συνέχεια φυσικά, ανεβαίνουν και οι σχετικές φωτογραφίες στο fun page στο facebook. Ένα από τα πράγματα που σκέφτονται να κάνουν μελλοντικά, είναι το καλοκαίρι να συμμετέχουν στη πανελλήνια συγκέντρωση που διοργανώνεται.

 

συνέντευξη στην Γεωργία Γλιάτη

Πότε ξεκινήσατε αυτό το εγχείρημα και γενικότερα να ασχολείστε με τους σκαραβαίους;

Αυτό το εγχείρημα το ξεκινήσαμε επίσημα τώρα στις αρχές Οκτώβρη. Βέβαια δεν μαζευτήκαμε αρκετοί. Αρχικά ήταν να μαζευτούμε πέντε σκαραβαίοι, αλλά τελικά ήρθαν μόνο τρεις. Ήταν μια καλή αρχή και δώσαμε το έναυσμα για να αρχίσει κάτι ωραίο και να γίνει ένα καλό ξεκίνημα.

Πόσα άτομα είστε σε αυτό και τι μορφή έχει μέχρι στιγμής;

Αυτή τη στιγμή είμαστε 7 άτομα που έχουμε επίσημα σκαραβαίους. Πιστεύω μέχρι το καλοκαίρι να ενταχθούν ακόμα περισσότερα άτομα.

Γιατί η λέσχη έχει σκαραβαίους και όχι κάποια άλλη μάρκα αυτοκινήτου;

Έτυχε να υπάρχουν άτομα που να έχουμε ένα κοινό ενδιαφέρον, τους «σκαραβαίους». Το συζητάγαμε χρόνια να ξεκινήσουμε μια ομάδα που να κάνουμε βόλτες με σκαραβαίους, καθώς τα είχαμε ήδη. Οπότε αποφασίσαμε φέτος να το ξεκινήσουμε, καθώς είχαμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο.

Τι σημαίνει ο σκαραβαίος για εσάς;

Είναι μια αγάπη, ένας έρωτας για μένα. Αλλά έχει και παραπάνω συναισθηματική αξία, αλλά και ένα δέσιμο, καθώς ήταν του παππού μου, ο οποίος σταμάτησε να οδηγεί και μου το δώρισε. Κάθε φορά που το οδηγώ είναι λες και τον έχω κοντά μου. Μου βγάζει αρκετά συναισθήματα, γι’ αυτό προσπαθώ να το προσέχω ακόμα παραπάνω, αλλά και να το συντηρώ.

Τι εκδηλώσεις διοργανώνετε;

Τώρα η επόμενη συνάντηση που οργανώνουμε είναι να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα για το 2014 και να μαζευτούμε όλοι οι σκαραβαίοι και παλιοί και καινούργιοι. Όποιος ενδιαφέρεται και έχει δικό του σκαραβαίο μπορεί να με ειδοποιήσει και με μεγάλη μας χαρά να ενταχθεί στην ομάδα. Πιστεύω την κοπή της πίτας θα την κάνουμε τέλος του μήνα ή αρχές Φεβρουαρίου.

Συναντήσεις κάθε πότε κάνετε;

Προσπαθούμε να οργανώνουμε συχνά συναντήσεις, αλλά τις περισσότερες φορές δεν μας το επιτρέπει ο καιρός. Κάνουμε συναντήσεις όταν έχει λίγο πιο καλές μέρες.

Μέχρι στιγμής κάνετε συναντήσεις και ανεβάζετε φωτογραφίες από ολόκληρη την Κεφαλονιά. Πόσο σημαντικό είναι αυτό για την προβολή ολόκληρου του νησιού μέσα από το Fun Club στο facebook;

Ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς ήταν να δημιουργήσουμε την ομάδα, να κάνουμε φωτογραφήσεις και να προβάλουμε το νησί μας, ώστε να το γνωρίσουν σε όλον τον κόσμο. Στο facebook μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί στην ομάδα 450 άτομα. Τα μέλη της ομάδας προέρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου. Ακόμα, ένας Ελληνοαμερικάνος μας πρότεινε να αγοράσει ένα σκαραβαίο το καλοκαίρι, να γίνει μέλος της ομάδας και να επισκέπτεται το νησί κάθε καλοκαίρι και φυσικά δεχτήκαμε με χαρά!!!

Σκέφτεστε στο μέλλον να κάνετε και κάποια συνάντηση στην οποία θα συμμετέχουν και άλλα «ιδιαίτερα» οχήματα;

Έχουμε σκεφτεί να κάνουμε μια συνάντηση μεταξύ σκαραβαίων και μίνι κούπερ. Ήδη έχουν ενδιαφερθεί 2-3 άτομα. Επίσης, γνωρίζω κάποιον που έχει παλιές μερσεντές, αλλά και άλλα άτομα που να διαθέτουν άλλες μάρκες αυτοκινήτων. Σκέφτομαι ότι θα μπορούσαμε να κανονίσουμε να βρεθούμε όλοι ο καθένας από το δικό του club.

Άλλες σκέψεις για το μέλλον ή κάτι άλλο που θα θέλατε να μας πείτε μέσα από αυτή την παρουσίαση;

Σκεφτόμαστε να οργανώσουμε μια συνάντηση και να προσκαλέσουμε άτομα και από άλλα μέρη της Ελλάδας. Έχω συζητήσει με αρκετούς αρχηγούς άλλων club που θα ήθελαν να έρθουν το καλοκαίρι, αλλά θα θέλαμε να μας βοηθήσουν να κάνουν κάποιες προσφορές για τα αυτοκίνητα που θα επιβιβαστούν στα πλοία ή κάποιες καλές τιμές για δωμάτια σε ξενοδοχεία. Αυτό πιστεύω αν οργανωθεί καλά θα είναι μια πολύ καλή διαφήμιση για την Κεφαλονιά. Ακόμα, κάποιες από τις σκέψεις μας για φέτος είναι να συμμετέχουμε στη πανελλήνια συγκέντρωση. Και αν δεν καταφέρουμε να αντιπροσωπεύουμε την Κεφαλονιά φέτος, θα είναι κάτι που σίγουρα θα προγραμματίσουμε για του χρόνου.

Ολοκληρώνοντας, ο κύριος Αμούργης μας ανέφερε ότι έχει συζητήσει με αρκετούς αρχηγούς άλλων club που θα ήθελαν να έρθουν το καλοκαίρι. Ακόμα θα’ θέλε να συνδράμουν όσοι επιχειρηματίες μπορούν να κάνουν κάποιες προσφορές για τα αυτοκίνητα που θα επιβιβαστούν στα πλοία ή κάποιες καλές τιμές για δωμάτια σε ξενοδοχεία. Αυτό πιστεύει πως αν οργανωθεί καλά θα είναι μια πολύ καλή διαφήμιση για την Κεφαλονιά!!!

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στο facebook page:
http://www.facebook.com/pages/Vw-Beetle-Fun-Club-of-Kefalonia-Greece/589213127802723 

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency