Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
15/01/2014

Συμβουλευτικό Κέντρο γυναικών στην Κεφαλονιά

Στην Ελλάδα ποσοστό περίπου 6% τω γυναικών ομολογούν πως έχουν υποστεί κάποιου είδους κακοποίηση, ενώ στο σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μία στις πέντε γυναίκες υφίσταται στη διάρκεια της ζωής της βιαιότητες που ασκούνται από τον σύζυγο ή τον σύντροφο της.

γράφει η Άννα Μαρία Τσίκλη

Η βία κατά των γυναικών μέσα στην οικογένεια περιλαμβάνει προσβολές της σωματικής, ψυχικής, συναισθηματικής και κοινωνικής υπόστασης, καθώς και οικονομική βία, με στόχο «την επιβολή του ελέγχου». Δεν είναι εύκολο μια γυναίκα να παραδεχτεί ότι υφίσταται βία ή κακοποίηση. Ακόμη πιο δύσκολο είναι να βρει τρόπο να ξεφύγει.

Εάν μια γυναίκα υφίσταται κάποιου είδους βία από ένα άτομο που γνωρίζει, δεν πρέπει να μείνει μόνη, αλλά να αναζητήσει βοήθεια. Η πολιτεία προστατεύει και στηρίζει τα θύματα. Ένας τέτοιος φορέας μάλιστα μόλις εγκαινιάστηκε στην Κεφαλονιά.

Πρόκειται για τη λειτουργία του συμβουλευτικού κέντρου Γυναικών σε θέματα βίας στο Δήμο Κεφαλονιάς. Το συμβουλευτικό κέντρο γυναικών έχει στελεχωθεί με ειδικευμένο προσωπικό.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα:
τηλέφωνο 26710-20022
Χαροκόπου Π.
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Ώρες λειτουργίας 8:00-16:00 Δευτέρα έως Παρασκευή.

Αξίζει να αναφερθεί ότι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν και τηρείται το συμβουλευτικό απόρρητο.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency