Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
14/01/2014

Συνέντευξη στον Παναγή Αντύπα

Ο Παναγής Αντύπας από σήμερα μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου παρουσιάζει στην Αθήνα και στην gallery του πολυχώρου Black Duck την ατομική του έκθεση με θέμα "My Dark side of the moon". Εμείς καταφέραμε να ξεκλέψουμε λίγο από τον χρόνο του και μας παραχώρησε μία συνέντευξη που μας μίλησε για την ατομική του έκθεση και όχι μόνο.


Συνέντευξη στον Γιάννη Σγουρομάλλη

Από τις 14 Ιανουαρίου μέχρι και τις 31 του μήνα ξεκινά η έκθεσή σας με θέμα "My Dark side of the moon". Πείτε μας λίγα λόγια για την έκθεση.

Η έκθεση θα γίνει στην gallery του πολυχώρου Black Duck στο κέντρο της Αθήνας. Διευθ. Χρ.Λαδά 9α ,περιοχή Καρύτση και θα έχει διάρκεια από 14 Ιανουαρίου που θα είναι τα εγκαίνια μέχρι 31 Ιανουαρίου . Ο τίτλος της έκθεσης είναι "My Dark side of the moon" και ουσιαστικά παρουσιάζω μία ενότητα έργων που δημιούργησα τα τελευταία δύο χρόνια και όλα έχουν σαν κεντρικό τους άξονα τον άνθρωπο και την μορφή του μέσα στο σκοτάδι.

Πώς σας ήρθε η έμπνευση για να δώσετε το όνομα αυτό στην έκθεση;

Είναι προφανές νομίζω ότι μου αρέσουν οι Pink Floyd και το album "The Dark side of the moon" το άκουγα πολύ συχνά τις (ατελείωτες) ώρες που πέρασα στο studio μου δημιουργώντας όλα αυτά τα έργα που παρουσιάζω τώρα σε αυτή την έκθεση.

Τι προσδοκάτε από την έκθεση αυτή;

Ουσιαστικά η έκθεση μιας καλλιτεχνικής εργασίας είναι απλά ένας τρόπος επικοινωνίας και διαλόγου με τους άλλους. Μόνο που το μέσο του διαλόγου δεν είναι ο λόγος (γραπτός ή προφορικός) αλλά το χρώμα ,το φως και η σκιά ,στην δική μου περίπτωση.

Ποια είναι η πηγή έμπνευσης για τα έργα σας;

Βασική πηγή έμπνευσης , αν μπορώ να την αποκαλέσω έτσι, είναι η ανθρώπινη φιγούρα και ακόμη πιο συγκεκριμένα το ανθρώπινο πρόσωπο. Πάντα με συνάρπαζε η δύναμη έκφρασης που έχει το βλέμμα.

Ποιο έργο σας ξεχωρίζετε από όλα;

Σχεδόν πάντα θεωρώ καλύτερο μου έργο το τελευταίο που έχω ζωγραφίσει. Αλλά αυτό δεν κρατάει πολύ όπως καταλαβαίνεται ,είναι μόνο μέχρι να έρθει το επόμενο.

Να περιμένουμε να δούμε την έκθεση και στην Κεφαλλονιά;

Ναι είναι μέσα στα μελλοντικά μου σχέδια.

Κάτι άλλο που θα θέλατε να σημειώσετε εσείς;

Το μόνο που θα ήθελα να συμπληρώσω είναι ότι η τέχνη έχει βγει εδώ και πολλά χρόνια από την λίστα με τα ενδιαφέροντα του Έλληνα και έχει αντικατασταθεί από μια καταναλωτική μανία που μας έχει κατακλύσει όλους. Είναι και αυτό ένα μέρος του προβλήματος που καλούμαστε να λύσουμε τα τελευταία χρόνια. Ίσως να πρέπει να ξαναδούμε τις ανάγκες μας και να τις αξιολογήσουμε ξανά και να ξαναβάλουμε στην καθημερινότητα μας αυτά που μας κάνουν «καλύτερους» ανθρώπους.

Εμείς από την πλευρά μας να ευχηθούμε στον κύριο Αντύπα καλή επιτυχία στην έκθεσή του και περιμένουμε να δούμε και από κοντά στην Κεφαλονιά την δουλειά του.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency