Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
08/01/2014

Εθελοντική Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος Ερίσου

Η Εθελοντική Ομάδα Προστασίας Περιβάλλοντος Ερίσου συστάθηκε το 2008 με πρωτοβουλία ντόπιων με αφορμή την προστασία της ευρύτερης περιοχής της Ερίσου μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη Νότια Κεφαλονιά.

της Νικολέττας Καββαδία

Η Ε. Ο. Π. Π. Ε. επανδρώθηκε από ντόπιους Ρισιάνους, ενεργούς επαγγελματίες σε διάφορους τομείς, που αγαπάνε τον τόπο τους και δεν ήθελαν να τον δουν να καίγεται, εξαιτίας της ασυνειδησίας ορισμένων συμπολιτών τους. Για το λόγο αυτό η Ε.Ο.Π.Π.Ε. απευθύνθηκε σε ιδιωτικά ιδρύματα, όπως το Ίδρυμα Λάτση, και ιδιώτες προς απόκτηση του αναγκαίου εξοπλισμού, που χρειαζόταν για το εγχείρημα αυτό. Αποτέλεσμα όλης αυτής της κινητοποίησης ήταν η Εθελοντική Ομάδα Ερίσου να αποκτήσει δύο (2) πυροσβεστικά οχήματα. Το ένα από αυτά παραχωρήθηκε από την τότε Διαδημοτική Υπηρεσία και ο εξοπλισμός γι’ αυτό δόθηκε από την Νομαρχία, ενώ το δεύτερο όχημα, τύπου 4Χ4, αγοράσθηκε και δωρίθηκε από τον Αλέξανδρο Βασιλάτο και ο εξοπλισμός του αποκτήθηκε με χρήματα που συγκεντρώθηκαν ύστερα από έρανο και δωρεές. Βασικός και συμπληρωματικός εξοπλισμός καθώς και ατομικός (κράνη) δωρίθηκαν από το Ίδρυμα Λάτση. Οι πυροσβεστικές στολές αγοράσθηκαν από το κάθε μέλος ξεχωριστά.

Η δράση της Ε.Ο.Π.Π.Ε. έχει βοηθήσει πολλές φορές την ευρύτερη περιοχή της Ερίσου, αποτρέποντας την εξάπλωση πυρκαγιών. Το 2010 σε συνεργασία με όλες τις Εθελοντικές Περιβαλλοντικές Ομάδες της Κεφαλονιάς καθώς και με την Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού, υπό την αιγίδα του ΣKΑΙ CHANΝEL ενεργήθηκε δενδροφύτευση στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου.

Για την αμέριστη ηθική, αλλά και οικονομική υποστήριξη τους η Ε.Ο.Π.Π.Ε. ευχαριστεί ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία της Ερίσου, τον τότε Σύλλογο Τουλιάτων Αθηνών, τον τότε Ναυταθλητικό Σύλλογο Φισκάρδου καθώς και την Αδελφότητα Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά.

Την Παρασκευή 10/01/2014, στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου, «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ», η Ε.Ο.Π.Π.Ε. θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της μαζί με όλες τις Εθελοντικές Περιβαλλοντικές Ομάδες της Κεφαλονιάς στις 18:30. Να είστε όλοι εκεί!

Επίσης μείνετε όλοι συντονισμένοι καθώς σε λίγο καιρό η Ε.Ο.Π.Π.Ε. θα διοργανώσει χορό με πολύ γλέντι! Σε λίγο καιρό θα βγει σχετική ανακοίνωση και ελπίζουμε να είστε όλοι εκεί!

Για επικοινωνία με την Ε.Ο.Π.Π.Ε.: 26740 41399
Για δωρεές: 683-002101-151783 (Alpha Bank)

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency