Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
31/12/2013

Καλή αποκοπή!!!

Αγαπητοί αναγνώστες του kefalonitis,
μια ακόμα χρονιά φτάνει στο τέλος της. Το 2013 που μας αφήνει είχε όμορφες, αλλά και πολλές άσχημες στιγμές. Ας κρατήσουμε τα θετικά σαν μια όμορφη ανάμνηση και ας προβληματιστούμε και παραδειγματιστούμε από τα αρνητικά. Εξάλλου, όλα είναι συλλογή εμπειριών και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας, δίνοντας αξία στις όμορφες στιγμές μας.

γράφει ο Ανδρέας Δεμπόνος

Οι συμπατριώτες μας Επτανήσιοι αυτές τις μέρες λένε ο ένας στον άλλο «καλή αποκοπή». Και αναφέρονται στον χρόνο που φεύγει. Αυτόν, τον οποίο όλοι εδεπάθε θέλουμε να ξαποστείλουμε, αλλά και ταυτόχρονα να υποδεχτούμε τον επόμενο με ελπίδα και αισιοδοξία. Όπως και να το κάνουμε η υποδοχή του νέου χρόνου είναι μια ακτίνα φωτός, ένα σύμβολο μιας νέας αρχής. Ενός ξεκινήματος που όλα μηδενίζουν. Μιας ευκαιρίας που κάθε 365 ημέρες έχουμε για να τα κάνουμε από το μηδέν, αυτή τη φορά τα σωστά...

Για να γίνει όμως σωστά η υποδοχή του νέου χρόνου, πρέπει να ακολουθηθεί πιστά το τελετουργικό. Να ακούσουμε καταρχήν από τα παιδιά τα κάλαντά μας, ξανά και ξανά, μέχρι να το πιστέψουμε. Να κατανοήσουμε το βαθύ νόημα που φέρνει και να χαμογελάσουμε με ειλικρίνεια σε μικρούς και μεγάλους. Αλλά και να ξεπροβοδίσουμε στη συνέχεια το χρόνο που φεύγει, κάνοντας τον ανάλογο θόρυβο. Να τον κογιονάρουμε όπως λέμε στα Κεφαλονίτικα... Να ξεδώσουμε, να εκφραστούν τα πάθη, να εκδηλωθούν οι έρωτες, αλλά και να αποκαλυφθεί το επερχόμενο ξέσπασμα χαράς για το νέο που έρχεται. Να τραγουδήσουμε, να φωνάξουμε, να βγούμε με τις ροκάνες μας, αλλά και ότι άλλο προκαλεί αυτή την αναταραχή... Να βραχούμε ρομαντικά, με το άρωμα, αλλά και μέχρι το κόκκαλο, απλά για να τηρήσουμε το έθιμο!!!

Αλλά και πάνω από όλα, να μην ξεχνάμε ότι ο νέος χρόνος που έρχεται είναι πρώτα η αλλαγή που κάνουμε στον ίδιο μας τον εαυτό και μετά όλα τα άλλα.

Καλή αποκοπή!!!

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency