Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
20/12/2013

Renalyx: Μια νεαρή καλλιτέχνης με ιδιαίτερο ταλέντο ανάμεσά μας!!!

Την Χριστίνα την γνώρισα τυχαία στο Facebook, όταν μέσα στις τελευταίες ενημερώσεις του τοίχου εμφανίστηκαν κάποια ιδιαίτερα σκίτσα που μου κίνησαν της περιέργεια. Σύντομα, ψάχνοντας λίγο παραπάνω, βρέθηκα μπροστά σε πολυάριθμες συλλογές από σκίτσα και ζωγραφικές κάθε είδους, που παραπέμπουν σε έναν πολύ ταλαντούχο δημιουργό.

Μια αναζήτηση στις πληροφορίες γρήγορα με βοήθησε να αντιληφθώ ότι αυτά ανήκουν σε μια κοπέλα, μικρή μαθήτρια, της πόλης μας. Έτσι, αποφάσισα να στείλω στην Χριστίνα και να μάθω περισσότερα για αυτό το ιδιαίτερο χόμπι, που πιστεύω ότι σύντομα θα της ανοίξει διάπλατα τις πόρτες για κάτι πολύ μεγαλύτερο...

Όνομα: Χριστίνα Ρουμελιώτη
Ηλικία: 17
Ψευδώνυμο: Renalyx

Καλησπέρα Χριστίνα, πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το σχέδιο και πως κατάλαβες πως έχεις ταλέντο σε αυτό;

Καλησπέρα κι από εμένα. Από μικρή ζωγράφιζα συχνά, αλλά πιο σοβαρά άρχισα να ασχολούμαι με το σχέδιο πριν 3 χρόνια. Τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει να ασχολούμαι πιο σοβαρά με αυτό, και τα θετικά σχόλια όσων έβλεπαν τη δουλειά μου με βοήθησαν να προχωρήσω και να καταλάβω ότι έχω κάποιες δυνατότητες. Βέβαια η ζωγραφική είναι κάτι που έχω αναγκαστεί να περιορίσω σε πολύ μεγάλο βαθμό, καθώς βρίσκομαι στην 3η λυκείου και η προετοιμασία για τις Πανελλήνιες δε μου αφήνει σχεδόν καθόλου χρόνο.

Στάθηκε κάποιο γεγονός αφορμή στο να ξεκινήσεις το σχέδιο;

Δεν θα μπορούσα να προσδιορίσω κάποιο συγκεκριμένο γεγονός. Σίγουρα όμως επηρεάστηκα αρχικά πολύ από τα anime. Από εκεί ξεκίνησα, ζωγραφίζοντας διάφορους χαρακτήρες.

Πηγή έμπνευσης; Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο ή απλά ένα τυχαίο γεγονός;

Γενικά ως πηγή έμπνευσης για μένα μπορεί να λειτουργήσει το οτιδήποτε… Ταινίες, γεγονότα της καθημερινότητας, άνθρωποι, μουσική, ζωγραφιές άλλων… Με βοήθα πολύ το internet, απ’ όπου αντλώ πολλές φορές το υλικό μου, και η σελίδα deviantart.com όπου βρίσκω τα έργα πολλών άλλων καλλιτεχνών και επαγγελματιών, από τα οποία μπορώ να μάθω πολλά.

Φαντάζομαι οι φίλοι σου σου ζητούν κατά παραγγελία... έχεις κάνει και άλλες πιο επαγγελματικές δουλειές;

Ναι, έχω συχνά αρκετές παραγγελίες. Όποτε βρίσκω χρόνο συνήθως δεν έχω πρόβλημα να φτιάξω κάτι για τους φίλους και συμμαθητές μου… Έχω ασχοληθεί και πιο επαγγελματικά, ζωγραφίζοντας πάνω σε τοίχο, και ειδικότερα στο μαγαζί Mescalero στη Λακύθρα. Επίσης, έχω κάνει κάποια σχέδια εθελοντικά στο 1ο ΓΕΛ Αργοστολίου πάνω σε τοίχο σε συνεργασία με τους καθηγητές και τους συμμαθητές μου, καθώς και στο ΕΠΑΛ στην Λάσση.

Θες να περάσεις κάποιο μήνυμα μέσω των σκίτσων σου;

Σε ορισμένα σκίτσα μου, ναι. Υπάρχουν πράγματα για τα οποία νιώθω την ανάγκη να μιλήσω και πιστεύω πως ζωγραφίζοντας είναι ο καλύτερος τρόπος να το κάνω. Στο μέλλον σκοπεύω να ασχοληθώ με τη γελοιογραφία και την καρικατούρα για να το καταφέρω αυτό.

Υπάρχει κάποιος ήρωας δικός σου που έχεις φτιάξει ή έχεις στο μυαλό σου δημιουργήσει και απεικονίζεται στα σκίτσα σου;

Το έχω σκεφτεί πολλές φορές να δημιουργήσω έναν δικό μου χαρακτήρα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω καταλήξει κάπου συγκεκριμένα. Αυτό, πιστεύω, θα γίνει κάποια στιγμή αφού τελειώσω τις πανελλήνιες και έχω περισσότερες ευκαιρίες να ασχοληθώ με το σχέδιο.

Ελεύθερο σχέδιο, αλλά και χρήση υπολογιστή. Από όσο είδαμε είσαι πολύ καλή και στα 2. Πως γίνεται αυτό;

Μου αρέσει να πειραματίζομαι με διάφορα μέσα για ζωγραφική. Στον υπολογιστή χρησιμοποιώ κυρίως το Photoshop με μία γραφίδα wacom. Ο υπολογιστής σου δίνει απεριόριστες δυνατότητες, μπορείς δηλαδή να χρησιμοποιήσεις ό,τι χρώμα θέλεις, να επεξεργαστείς το έργο σου, ακόμη και να μιμηθείς παραδοσιακές τεχνικές. Βέβαια είναι πολύ πιο δύσκολη και χρονοβόρα η εργασία στον υπολογιστή, και σίγουρα απαιτείται κάποια προεμπειρία, κάποια ικανότητα στο σχέδιο. Γι’ αυτό και είναι προτιμότερο η χρήση του υπολογιστή να γίνεται αφού έχεις εξασκηθεί κάπως - και εγώ αυτό έκανα.

Σκέφτεσαι μελλοντικά να ασχοληθείς επαγγελματικά;

Ναι, ενδιαφέρομαι πολύ για κάποιο επάγγελμα που σχετίζεται με το σχέδιο, και η Καλών Τεχνών μου φαίνεται πολύ καλή επιλογή. Εκτός απ’ αυτό όμως σκέφτομαι και άλλα πράγματα, δεν έχω ακόμη καταλήξει. Με ενδιαφέρουν πολύ οι ξένες γλώσσες και τα ταξίδια και ίσως θα ήθελα να ασχοληθώ και με αυτά στο μέλλον. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσω να ζωγραφίζω. Επαγγελματικά νομίζω ότι μου αρέσει πολύ το σχέδιο πάνω σε τοίχο, και μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα δεν με έχουν απογοητεύσει.

Έχεις πραγματοποιήσει κάποια έκθεση με τα έργα σου;

Είχα επιλεχθεί κάποτε για μία έκθεση που γινόταν στη Θεσσαλονίκη, λεγόταν Τeenage Angst. Πέρα απ’ αυτό όμως δεν έχω συμμετάσχει σε καμία έκθεση. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς που γνωρίζουν τη δουλειά μου το κάνουν μέσω της σελίδας μου στο Facebook ή στο Deviantart.com

Θα ξεχώριζες κάποιο ιδιαίτερο σκίτσο για εσένα;

Όχι, δε νομίζω ότι θα μπορούσα να ξεχωρίσω ένα «προσωπικό» σχέδιο… Χρησιμοποιώ όμως συχνά πολλά από τα σχέδιά μου ως τρόπο έκφρασης, ως έναν τρόπο εκτόνωσης, οπότε λίγο ως πολύ τα περισσότερα με εκφράζουν.

Ποιες οι τεχνοτροπίες και τα υλικά που προτιμάς;

Μου αρέσει να ζωγραφίζω με διάφορα υλικά… Έχω δοκιμάσει πολλά, όπως μολύβι, κάρβουνο, ξυλομπογιά, νερομπογιά, κιμωλία, μαρκαδόρους, με προγράμματα στον υπολογιστή, και φυσικά με ακρυλικό χρώμα για τα έργα μου πάνω σε τοίχους.

Ένα σκίτσο αφιερωμένο στους αναγνώστες του νέου kefalonitis...

Τι θα ήθελες να πεις στους αναγνώστες του νέου kefalonitis μέσα από αυτή την μικρή συνέντευξη; Και ιδιαίτερα στα παιδιά της ηλικίας σου!

Το ξέρω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι, για όλους. Πόσο μάλλον για παιδιά σαν κι εμένα, που θέλουν να ασχοληθούν με τη ζωγραφική ή τη μουσική ή κάποιο παρόμοιο επάγγελμα, επαγγέλματα για τα οποία η αποκατάσταση δεν είναι ποτέ σίγουρη. Μπορεί να αντιμετωπίζουν διλήμματα σχετικά με αυτό που θέλουν να κάνουν μετέπειτα στη ζωή, όπως και εγώ… Γι’ αυτό και πιστεύω πως απαραίτητη προϋπόθεση για να ασχοληθεί κάποιος με αυτά είναι να έχει πολύ πάθος (πάνω απ’ όλα), όρεξη, δημιουργικό και ανοιχτό μυαλό, και να προχωρά με αισιοδοξία και ελπίδα. Ένα είναι, άλλωστε, αυτό που ισχύει πάντα: ό,τι θέλεις να καταφέρεις και ό,τι αξίζεις, πρέπει να το έχεις κερδίσει. Αν κάποιος δεν είναι πρόθυμος να θυσιάσει κάτι, δεν πρόκειται να τα βγάλει πέρα κατά τη γνώμη μου.

Ολοκληρώνοντας, σας παραθέτουμε αυτά που μας έστειλε ως επιλογή, αλλά και κάποια από αυτά που διαλέξαμε προσωπικά από την σελίδα της και που μας άρεσαν πάρα πολύ. Εκατοντάδες βέβαια θα βρείτε στην ίδια τη σελίδα της: http://www.facebook.com/renalyx


Συνέντευξη στον Ανδρέα Δεμπόνο


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Μαρία Μπεκατώρου: Είδα από κοντά τον θάνατο. »

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency