Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
02/08/2013

Αποτελέσματα σύσκεψης με τους παραγωγικούς φορείς και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αποδήμων

Σήμερα 1η Αυγούστου στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Κεφαλληνίας έλαβε χώρα προγραμματισμένη σύσκεψη στρογγυλής τραπέζης, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κου Σ. Κουρή στην οποία συμμετείχαν οΔήμος Κεφαλονιάς, η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αποδήμων «Οδυσσεύς», φορείς και εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων των νησιών μας. Η εν λόγω σύσκεψη, έλαβε χώρα στα πλαίσια των εκδηλώσεων που διοργανώνονται, επ΄ αφορμής της θεσμοθετημένης πλέον εβδομάδας αποδήμων, που πραγματοποιείται σε ετήσια βάση στον τόπο μας.

Μεταξύ των στόχων της, ήταν η ενημέρωση για τα τρέχοντα χρηματοδοτικά προγράμματα, η προαγωγή και στήριξη της επενδυτικής δραστηριότητας, η προώθηση και ανάδειξη των τοπικών προϊόντων στους προορισμούς του εξωτερικού και η διεύρυνση της υφιστάμενης αγοραστικής ζήτησης σε νέες χώρες στόχους, η συμβουλευτική υποστήριξη των επιχειρηματιών του τόπου μας αλλά και των αποδήμων συμπατριωτών μας σε όλα τα ζητούμενα που τους απασχολούν και η κατάθεση των ιδεών και απόψεων τους επί όλων των συναφών θεμάτων.

Κυρίως όμως επιδιώχθηκε μια  εποικοδομητική επαφή όλων μας, με τους αποδήμους του νησιού μας, σε ένα κλίμα γόνιμο, με κοινωνικό έρεισμα και μετουσίωση της δια λόγου επικοινωνίας, σε επί του πρακτέου, δράση και έργο.

Το εν λόγω εγχείρημα ήταν μια σοβαρή προσπάθειά μας, να δράσουμε συντονισμένα, παρέχοντας γνώση, κίνητρα και ουσιαστική αρωγή, -δημιουργώντας παράλληλα δεσμούς και άξονες συνεργασίας-, με έναν από τους δύο πιο σημαντικούς μοχλούς ανάπτυξης των νησιών μας, τις παραγωγικές μας τάξεις και τους απόδημους συμπατριώτες μας.  Ευελπιστούμε  ότι η πρωτοβουλία μας απέβη δημιουργική και συνέβαλλε στην καλλιέργεια και την θεμελίωση των προοπτικών της μεταξύ τους δικτύωσης και επιχειρηματικής διασύνδεσης, με παράλληλη αξιοποίηση των υφιστάμενων και επικείμενων χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

ΛΕΖΑΝΤΑ: Στιγμιότυπο από την σύσκεψη του Α/ρχη με τους παραγωγικούς φορείς και μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων.


Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΡΗΣ

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency