Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
09/06/2013

Η εορτή του Αγίου Παναγή (Παπα- Μπασιά) προστάτη της περιοχής Ληξουρίου

Στις  7 Ιουνίου η εκκλησία μας  τιμά την κοίμηση (7-6-1888) και  την ανακομιδή (7-6-1976) των ιερών λειψάνων του νέου Αγίου της Ορθοδοξίας, Αγίου Παναγή, ο ονομαστό ως παπα- Μπασιάς.

Τούτος ο άγιος (1801-1888), ήταν χαρισματική μορφή, εφόσον η Θεία Χάρις τον δώρισε με το χάρισμα της ενόρασης, της πρόρρησης, της ταπεινότητας, της βοήθειας προς τους ανθρώπους και την αμέριστη συμπαράσταση στους φτωχούς, στους κατατρεγμένους, στους ασθενείς. Ο άγιος Παναγής στάθηκε επικριτής στις  άσχημες και στα ανούσιες πράξεις, στις κακόβουλες σκέψεις και σε ότι ενοχλούσε μέσα στην κοινωνία.

Με το δικό του τρόπο, χωρίς να ενοχλεί, βοηθούσε, δίδασκε, και  θεράπευε κάθε που ήταν αναγκαίο. Οι υπερφυσικές δυνάμεις του, τα θαύματά του που εν ζωή πραγματοποιούσε, η κοινωνική προσφορά του, η καλοσύνη του, τον αγιοποίησαν εν ζωή στην πόλη και περιοχή που γεννήθηκε και έζησε.Φωτογραφίες: Γεράσιμος Σωτ. Γαλανός

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency