Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
02/11/2004

Παρουσίαση της ιταλικής έκδοσης του βιβλίου ‘H Επτάνησος σε χάρτες’

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 28 Οκτωβρίου, ώρα 4. 30 μμ στην μεγάλη αίθουσα (Aula Magna ) της Αρχιτεκτονικής Σχολής της Βενετίας η παρουσίαση της ιταλικής έκδοσης του βιβλίου-λευκώματος “Η Επτάνησος σε χάρτες” (‘L’Eptaneso nelle Carte. Da Tolomeo ai Satelliti’) που είχε εκδοθεί το 2001 στην ελληνική από το ΙΚΙ και το Εθνικό Κέντρο Χαρτών με την επιμέλεια των καθηγητών Ε. Λιβιεράτου, Προέδρου του ΕΚΕΧΧΑΚ και Η. Μπεριάτου γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΙ, και είχε παρουσιαστεί στο Αργοστόλι. Η επιμέλεια της ιταλικής έκδοσης έγινε από τις κυρίες Marisa Scarso και Caterina Balletti, στελέχη του Universita IUAV di Venecia – Centro Interdipartimentale di Rilievo,Cartografia ed Elaborazione -CIRCE.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρύτανης του πανεπιστημίου κ. Mario Folin, o πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής του CIRCE κ.Bernando Secchi, ο εκπρόσωπος της περιφέρειας VENETO κ. Maurizio De Gennaro, ο Διευθυντής του Archivio di Stato di Venezia Vincenco Franco, καθηγητές από άλλα πανεπιστήμια (όπως του Μιλάνου), οι συγγραφείς του τόμου και εκπρόσωποι άλλων φορέων (Μουσείο Correr, Μαρκιανή Βιβλιοθήκη της Βενετίας κλπ). Από την ελληνική πλευρά, εκτός των κκ Λιβιεράτου και Μπεριάτου παρέστη ο πρόξενος της Ελλάδας κ. Γεώργιος Στυλιανόπουλος καθώς και μέλη της ελληνικής παροικίας και έλληνες σπουδαστές.

Στην ομιλία του ο κ. Μπεριάτος τόνισε την σημασία του βιβλίου για την ανάδειξη του Ιονίου πελάγους, μιας περιοχής που δεν έχει μελετηθεί όσο θα έπρεπε σε σχέση με τη σημασία της ως ιδιαίτερη νησιωτική περιοχή στον ελληνικό και μεσογειακό χώρο. Επίσης είπε ότι στην εποχή των δορυφόρων και της πληροφορικής, τα νησιά με το λαμπρό πολιτιστικό παρελθόν, μπορούν να γίνουν τα ισχυρά σημεία ενός δικτύου διεθνούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας Ιταλίας και βαλκανικών χωρών.

Η έκδοση έγινε από τον ιταλικό εκδοτικό οίκο ‘Il Poligrafo’ (Padova) και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας κυρίως των ακόλουθων φορέων: Εθνικό Κέντρο Χαρτών και Χαρτογραφικής Κληρονομιάς (ΕΚΕΧΧΑΚ), Ιδρυμα Κεφαλονιάς και Iθάκης (ΙΚΙ), Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας- Εργαστήριο Γεωγραφικών Ερευνών (EΓΕΠΣ), Biblioteca Nationale Marciana, Museo Correr di Venezia, Archivio di Stato di Venezia, Universita IUAV di Venezia, Politecnico di Milano-DIIAR.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency