Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
10/04/2006

Εκδήλωση και Ψήφισμα της αδερφότητας Πειραιά για τον ποιητή Νίκο Καββαδία

Μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση, αφιερωμένη στον ποιητή της θάλασσας Νίκο Καββαδία, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 8 Απριλίου 2006 στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά. Το πλούσιο λογοτεχνικό και μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης ενθουσίασε τους παρευρεθέντες συμπατριώτες μας. Την παρουσίαση και επιμέλεια του προγράμματος είχε η εκπαιδευτικός Γεωργία Σκουτελά, τη μουσική επιμέλεια ο Παναγής Μπαρμπάτης και τη λογοτεχνική επιμέλεια η Ρίτα Τσιντίλη-Βλησμά. Στο τραγούδι ήταν η Μαρία Κανελλοπούλου και ο Δημήτρης Δημουλάς, ενώ στίχους απήγγειλαν τα μέλη της Νεολαίας, Σοφία Τσαγγαράτου, Βάσια Αντζουλάτου, Χρύσα Κοκκόση και Αθηνά Αντύπα. Στο κλείσιμο της εκδήλωσης, διαβάστηκε ψήφισμα, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα και μετά χειροκροτημάτων από το κοινό. Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος είναι το ακόλουθο: «Τιμώντας σήμερα τον ποιητή της θάλασσας και της στεριάς Νίκο Καββαδία, ζητάμε την έγκρισή σας να επαναφέρουμε παλαιότερο αίτημα της Αδελφότητας Κεφαλλήνων κ΄ Ιθακησίων Πειραιά, στο Δήμαρχο της πόλης κ. Χ. Αγραπίδη και το Δημοτικό Συμβούλιο, να στηθεί προτομή του ποιητή σε κεντρική πλατεία της πόλης η οποία θα πάρει και το όνομά του.

Πιστεύουμε ότι δίκαια ζητάμε την αναγνώριση του ποιητή από την πόλη των ναυτικών, το πρώτο λιμάνι της χώρας. Θα είναι το λιγότερο που μπορεί ο Πειραιάς να προσφέρει στο μεγάλο ποιητή της θάλασσας που αγαπιέται από θαλασσινούς και στεριανούς.

Εξάλλου είναι μια υπόσχεση στους Κεφαλλονίτες του Πειραιά που είχε δοθεί πριν 16 χρόνια σε ανάλογη γιορτή στο Δημοτικό θέατρο του Πειραιά, από τον τότε Δήμαρχο κ. Παπασπύρου
».

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency