Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
02/11/2004

Ψήφισμα της αδελφότητας Πειραιά για τη γέφυρα Δεβοσσέτου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά, ύστερα από τη συζήτηση που έγινε στις συνεδριάσεις της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου και της Δευτέρας 1 Νοεμβρίου 2004, κατέληξε στο ακόλουθο ψήφισμα για τη Γέφυρα Δεβοσσέτου:
«Το Δ.Σ. της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά , αφού έλαβε υπόψη και εξέτασε όλες τις παραμέτρους του θέματος και συνεκτίμησε όλα τα στοιχεία, κατέληξε στα παρακάτω συμπεράσματα:-Η Γέφυρα του Αργοστολιού είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της ιστορικής και πολιτισμικής μας κληρονομιάς.
-Ο κίνδυνος κατάρρευσής της είναι πλέον ορατός και τα χρονικά περιθώρια έχουν εξαντληθεί.
-Για να αποφευχθεί η περαιτέρω ανεπανόρθωτη καταπόνησή της, επιβάλλεται άμεσα ο τερματισμός της χρήσης της, η ταχύτατη έναρξη αποκατάστασης και η τακτική επίβλεψη και συντήρησή της.
-Η απόφαση για τη μελλοντική χρήση της, μετά την αποκατάστασή της, θα πρέπει να στηριχθεί αποκλειστικά στην ολιστική προσέγγιση του θέματος από την πλευρά των ειδικών, των «επαϊόντων».
-Η Γέφυρα, το λιμάνι του Αργοστολιού και η λιμνοθάλασσα του Κουτάβου αποτελούν δρώσες συνιστώσες ενός ενιαίου οικοσυστήματος και πρέπει να αντιμετωπισθούν με μια συνολική επιστημονική και τεχνική επέμβαση.
-Τέλος , για να φθάσουμε στην καλύτερη λύση, πρέπει οπωσδήποτε όλοι μας «να διαβούμε τη γέφυρα της συνεννόησης και της συναίνεσης» και ιδιαίτερα οι θεσμικοί εκπρόσωποι του νησιού μας.
-Η Αδελφότητα θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για την υπεύθυνη ενημέρωση των συμπολιτών μας και θα σταθεί στο πλευρό των φορέων μέχρι την ολοκλήρωση του έργου».

Από το 15μελές Δ.Σ. της Αδελφότητας, τα 14 μέλη υπερψήφισαν το κείμενο στο σύνολό του ενώ ένα μέλος υπερψήφισε το κείμενο επί της αρχής και διαφώνησε με τις αναφορές στον άμεσο τερματισμό της χρήσης και τον χρόνο και τρόπο λήψης της απόφασης για τη μελλοντική χρήση της Γέφυρας, διατυπώνοντας διαφορετική πρόταση στα σημεία αυτά.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency