Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
08/02/2006

7η Συνάντηση Αποδήμων 29 και 30 Ιουλίου 2006 στον Δήμο Λειβαθούς

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Απόστολος Αγγούριας και ο επιχειρηματίας Αγγελος Τζανετάτος ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα συναντήσεων τους με τους αρμόδιους παράγοντες και φορείς τόσο στην Κεφαλονιά όσο και στην Αθήνα. Οι συναντήσεις των δυο στελεχών ήταν οι εξής :

• Με τον Δήμαρχο Λειβαθούς κ. Νικόλαο Φραντζή, για τη διοργάνωση της 7η Συνάντησης Αποδήμων. Ο Δήμος θα ανακοινώσει τον χώρο όπου θα διοργανωθεί το επιχειρηματικό φόρουμ και η πολιτιστική εκδήλωση.

• Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Σπυρίδωνα για την τέλεση της καθιερωμένης λειτουργίας , την Κυριακή 30 Ιουλίου στα πλαίσια της Συνάντησης.

• Με τον Αντιδήμαρχο Αργοστολίου κ. Γιώργο Τσιλιμιδό όπου αποφασίστηκε να δρομολογηθεί από την πλευρά του Δήμου η παραχώρηση χώρου ώστε να λειτουργήσει στη Κεφαλονιά το γραφείο Αποδήμων .

• Με τον βουλευτή κ. Πέτρο Αλιβιζάτο , τον Νομάρχη κ. Διον. Λευκαδίτη και τον νέο διευθυντή της Δασικής Υπηρεσίας κ. Α. Βαρβατσούλη, όπου σε εκτεταμένες συζητήσεις τέθηκαν και πάλι επί τάπητος τα προβλήματα των ομογενών.

• Στο ΚΕΚΑΜΕΑ η Ομοσπονδία προσέφερε 5,000 US δολάρια για την αγορά εξοπλισμού που είναι απαραίτητος για τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ιδρύματος.

• Στις συναντήσεις με τον κ. Αγησίλαο Κονιδάρη, διευθυντή του δικτυακού τόπου Kefalonia.net.gr προσφέρθηκε στην Ομοσπονδία η χορηγία ιστοσελίδας που θα καλύψει τα θέματα του συνεδρίου της 7ης Συνάντησης προκειμένου να διευρυνθεί η συμμετοχή των ομογενών στον διάλογο από κάθε σημείο του κόσμου.

• Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ήταν οι συζητήσεις με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων κ. Χρ. Παπουτσή και τον κ. Γερ. Γαλανό με θέμα την παιδεία της νέας γενιάς των ομογενών.

• Τα στελέχη της Ομοσπονδίας συζήτησαν, επίσης, διεξοδικά τόσο με τον κ. Παν. Σιμωτά, οικονομολόγο, όσο και με επιχειρηματίες και άλλους οικονομικούς παράγοντες του νησιού ανταλλάσσοντας σκέψεις για την οικονομική ανάπτυξη των νησιών μας.

ΟΙ επαφές των στελεχών της Ομοσπονδίας μαζί με τον Δήμαρχο κ. Ν. Φραντζή συνεχίστηκαν και στην Αθήνα . Συγκεκριμένα :

• Στο Υπουργείο Εξωτερικών με την κυρία Αννα Δρίβα, Διευθύντρια Γραφείου του Υφυπουργού κ. Σκανδαλάκη.

• Στην Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού με την κυρία Εύη Παπαδάτου, Διευθύντρια και άλλα διευθυντικά στελέχη της Γραμματείας.

• Στις 31 Ιανουαρίου παραβρέθηκαν στον Πειραιά, στη καθιερωμένη κοπή της πίτας της Αδελφότητας Κεφαλλήνων, χαιρετίζοντας την εκδήλωση και δηλώνοντας την θέληση της Ομοσπονδίας για συνεργασία πάνω στα μεγάλα και μικρά προβλήματα των νησιών μας.

Δυστυχώς λόγω των τραγικών καταστάσεων που δημιούργησε η κακοκαιρία στα νησιά μας , αναβλήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση στην Ιθάκη με τον Δήμαρχο κ. Τηλέμαχο Καραβία, το Δημοτικό Συμβούλιο και φορείς του νησιού.

Οι κύριοι Απόστολος Αγγούριας και ο Αγγελος Τζανετάτος εκφράζουν τις βαθύτατες ευχαριστίες τους στα τοπικά μέσα μαζικής και ηλεκτρονικής ενημέρωσης που τους τίμησαν με προσκλήσεις σε τηλεοπτικές , ραδιοφωνικές εκπομπές και σε δημοσιεύσεις των δραστηριοτήτων τους.

Οι δύο άνδρες αναχώρησαν για τον Καναδά, το κέντρο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, έχοντας στην ατζέντα τους μια μεγάλη λίστα εργασιών αφού –εκτός όλων των άλλων- το 2006 θα πραγματοποιηθεί και το Συνέδριο της Ομοσπονδίας για την εκλογή της νέας ηγεσίας των Ομογενών.

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency