Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
10/10/2012

Top 10 μύθοι για την πλαστική χειρουργική - Του John M. Αναστασάτος

TOP 10 ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ από τον Κεφαλλονίτικης Καταγωγής πλαστικό χειρουργό, John M. Αναστασάτος!

Όταν κανετε λιποαναρρόφηση, το λίπος πηγαίνει αλλού.

Δεν είναι αλήθεια. Αυτός είναι ο πιο κοινός μύθος.

Οι οργανισμοί μας έχουν ένα σταθερό αριθμό λιποκυττάρων από τη στιγμή που είναι 5-6 ετών. Ο αριθμός αυτός παραμένει σταθερος κατά τη διάρκεια της ζωής. Αυτό σημαίνει ότι καθώς γερνάμε και να αποκτήσουμε περισσότερο βάρος αυτά τα λιποκύτταρα δεν αναπτύσσονται σε αριθμό, αλλά   σε όγκο. Ομοίως, όταν χάνουμε βάρος, ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής μας  τα  λιπώδη κύτταρα   παραμένουν σταθερα σε αριθμό, αλλά μειονονται  σε όγκο.

Η Λιποαναρρόφηση λειτουργεί τόσο καλά επειδή μειώνει τον πραγματικό αριθμό των κυττάρων λίπους σε ορισμένες περιοχές του σώματος μόνιμα. Είναι ως εκ τούτου μπορεί να αλλάξει για πάντα την ανατομία του σώματος! Ωστόσο, δεν αλλάξετε τον τρόπο  που το σώμα σκέφτεται, συμπεριφέρεται και ενεργεί βιολογικά. Έτσι, αν έχουμε πρόβλημα λίπους  σε καποιες περιοχές, αυτό σημαίνει ότι οι οργανισμοί μας  κανει κατάθεση λιπους σε αυτούς τους τομείς πρώτα οταν θα βαλει βάρος, και το σώμα αφαιρεί το λίπος από τις περιοχές με πολύ μεγαλύτερη δυσκολία όταν χάνουμε βάρος. Για παράδειγμα, ας πούμε ότι η προβληματική περιοχή μιας γυναίκας είναι στους μηρούς της και παίρνει λιποαναρρόφηση εκεί για να διορθώσει το πρόβλημα. Αν αυτή η γυναίκα   βαλει βάρος μελλοντικα μετά την επεμβαση   της, το σώμα της θα διευρυνει πρωτα τα υπόλοιπα κύτταρα του λίπους στην περιοχή έκανε λιποαναρρόφηση. Η αύξηση του σωματικού βάρους εκεί δεν θα είναι τόσο εμφανή, διότι   με την λιποαναρρόφηση μειώσαμε τον αριθμό των λιποκυττάρων εκεί. Τα υπόλοιπα λιπώδη κύτταρα τησ περιοχης εκεινς έχουν περιορισμένη ικανότητα αυξησης. Ωστόσο, οι περιοχές  των μηρων   ακόμη και αν η μεγέθυνση οφείλεται σε επιπλέον βάρος, θα εξακολουθούν να διατηρούν το  νεο σχήμα τους  που αποκτήσαν λόγω της διαδικασίας  τησ λιποαναρρόφηση, επειδή έχουμε μειώσει τον πραγματικό αριθμό των λιποκυττάρων και εκεί έχουμε σμιλέψει το σώμα σε ένα διαφορετικό σχήμα. Το υπόλοιπο σώμα της θα φανει μεγαλύτερο μονο αν υπάρχει αύξηση του σωματικού βάρους. Η διεύρυνση στισς άλλες περιοχές του σώματός της θα είναι πιο αισθητή σε σχέση με τους μηρούς της. Γι 'αυτό οι άνθρωποι πιστεύουν ότι το λίπος πηγαίνει αλλού. Αυτό δεν ισχύει. Είναι απλά μια ψευδαίσθηση και   εμφανίζεται μόνο οταν ενασ ασθενης τρωει περισοτερο μετα την επεμβαση του.    

Στους περισοτερους ασθενεις αυτή η διαδικασία προκαλει ψυχικη ενδυνάμωση και παρακινει τους ανθρώπους να φροντίζουν καλύτερα τον εαυτό τους σωματικά και πνευματικά.

Η αξία της λιποαναρρόφησης είναι ότι μειώνει τον αριθμό των λιποκυττάρων σε δύσκολες περιοχές και σμιλεύει το σώμα. Αυτό το αποτέλεσμα είναι μακράς διαρκείας για το υπολιπο της ζωης. Οι αλλαγές της εγκυμοσύνης δεν το μεταβαλλουν Η λιποαναρρόφηση δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως ένας τρόπος για να χάσετε βάρος με ευκολία. Θα πρέπει να θεωρηθεί ως ένας τρόπος για να βελτιωθεί και να  κανετε sculpt το σχήμα του σώματος και την εικόνα του.  

Η Λιποαναρρόφηση χαλαρώνει το δέρμα.

Δεν είναι αλήθεια. Το αντίθετο είναι αλήθεια. Η λιποαναρρόφηση οταν γίνεται σωστά, θα σφίξει το δέρμα. Ωστόσο, αν η λιποαναρρόφηση δεν γίνεται προσεκτικά μπορεί να χαλαρώσει το δέρμα λόγω του χειρουργόυ  να αφαίρεση πάρα πολύ λίπος κάτω από αυτό. Λιποαναρρόφηση είναι τόσο επιστήμη και την τέχνη. Ο προσδιορισμός του ακριβούς ποσού του λίπους που πρέπει να αφαιρεθεί είναι αυτό που καθορίζει για το όμορφο αποτέλεσμα.

Νεότερες μέθοδοι, όπως η  λιποαναρρόφηση με λέιζερ, υπερήχων λιποαναρρόφηση, και ραδιοσυχνοτήτων λιποαναρρόφηση είναι καλύτερες από ό, τι πιο παραδοσιακές μεθόδους.

Δεν είναι αλήθεια. Προσοχή το μάρκετινγκ πωλεί! Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν έχουν αποδειχθεί επιστημονικά και πιο ειδικει πλαστικοί χειρουργοί δεν τους βρίσκουν  ακριβείς. Δεν υπάρχει τίποτα μέχρι αυτήν την ημέρα που μπορεί να αντικαταστήσει την καλη χειρουργικη τεχνικη. Οι παραδοσιακές μεθόδοι λιποαναρρόφησης ειναι ακομη οι πιο αποτελεσματικοι. Αυτά τα νεότερα μεσα και μεθοδοι μπορούν να χρησιμεύσουν ως πρόσθετα αλλά όχι αντικαταστάσεις.

Τα εμφυτεύματα στήθους προκαλούν καρκίνο.

Οι πληροφορίες που έχουμε μέχρι σήμερα δεν υποστηρίζει τέτοια αξίωση. Το έτος 2012 είναι η 50ή επέτειος από την πρώτη αύξηση του μαστού. Αν τα εμφυτεύματα στήθους προκαλουσαν   καρκίνο θα το γνωρίζαμε.  Υπήρξε μια πρόσφατη έκθεση ότι ένας τύπος λεμφώματος βρέθηκε στην κάψουλα γύρω από τα εμφυτεύματα στήθους σε ορισμένες γυναίκες με προηγούμενη αύξηση του μαστού. Αυτό δεν σημαίνει ότι σε αυτούς τους ανθρώπους η  εμφανηση του  λεμφώματος   συνδέονται με την παρουσία των εμφυτευμάτων στήθους. Περισσότερες έρευνες έιναι καθοδον να ερευνήσοθν το θέμα αυτό. Εκτός για αυτή την πολύ πρόσφατη έκθεση δεν υπήρξε ποτέ μέχρι σήμερα κανένα αποδεικτικό στοιχείο που συνδέει γέλη σιλικόνης ή φυσιολογικό ορό γεμάτο εμφυτεύματα στήθους με κάθε καρκίνο στο σώμα. Απλούστατα, δεν υπάρχει σχέση αιτίου και αιτιατού μεταξύ εμφυτεύματα στήθους και τον καρκίνο. Μια τυπική σχέση αιτίας και αποτελέσματος είναι αυτό που υπάρχει ανάμεσα στο κάπνισμα και τον καρκίνο του πνεύμονα.

Δεν μπορείτε να θηλάσετε μετά έχετε μια αύξητικη του μαστού.

Δεν είναι αλήθεια. Μπορείτε.  Εάν η χειρουργική τομή και προσέγγιση είναι κάτω από το στήθος στην υπομαστια πτηχη   και το εμφύτευμα τοποθετείται υπο μυϊκώς τότε τυπικά μπορεί να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα με την μελλοντικη αίσθηση, και  θηλασμό. 

Χάνω την αίσθηση του μαστού αν κανω αύξηση του μαστού.

Δεν είναι αλήθεια. Αν η αύξηση του μαστού γίνεται μέσω ενός υπομαστιας προσέγγισης (μια μικρή τομή περίπου 4 εκατοστα κάτω από το στήθος ), τοτε πολλεσ φορες το  στήθος και  οι θηλές των γυναικών εχουν  αντίθετα   αυξημένη ευαισθησία.! Οι περισσότεροι ασθενεις απολαμβάνουν αυτη την παραπανο αισθηση και   σεξουαλικοτητα ότι ως ένα πρόσθετο πλεονέκτημα της χειρουργικής επέμβασης.

Για την πλαστική χειρουργική χρειάζεται γενική αναισθησία.

Δεν είναι αλήθεια. Σχεδόν όλη η πλαστική  χειρουργική  μπορεί να γίνει χωρίς γενική αναισθησία. Μπορει να γίνει με τοπική αναισθησία και καταστολή (τον ύπνο του λυκόφωτος) ή ακόμη και απλή τοπική αναισθησία μόνο. Πολλάκις ασθενείς φοβούνται γενική αναισθησία περισσότερο από την πραγματική χειρουργική διαδικασία.

Χρειάζεται ένα εμφύτευμα για την άρση του στήθους για  ανορθωση στηθών.

Όχι Η ανορθωση του μαστού (μαστοπεξία, πλαστικη μαστου) έχει τη δυνατότητα να αναμορφώσει και να προσαρμοστεί το στήθος δίνοντάς τους μια νεανική εμφανιση.   Η όλη δεξιότητα είναι στην χειρουργική τεχνική της σμιλευσης. Ένας καλά εκπαιδευμένος πλαστικός χειρουργός μπορεί να το κάνει αυτό χωρίς να χρειάζεται το στηθος να βασίζεται σε ένα εμφύτευμα. Μερικοί άνθρωποι δεν θέλουν τα εμφυτεύματα στο σώμα τους και πρέπει να το σεβαστούμε αυτό.

Δεν μπορείτε να μείνετε έγκυος μετά από μια κοιλιοπλαστικη.

Δεν είναι αλήθεια. Μπορείτε.Η κοιλιοπλαστική δεν αποκλείει μια μελλοντική εγκυμοσύνη.

Εαν ειναι πιο σκούρο δέρμα, οι άνθρωποι είναι επιρρεπείς σε πιο σκούρα, πιο χοντρές και πιο ορατά σημάδια μετα απο επεμβαση.

Λάθος. Οι Μαύροι, Λατινοι, Ινδοι,   Νοτιο ευροπαίοι ασθενείς συχνά πιστεύουν ότι αυτό είναι αλήθεια. Δεν είναι. Το χρώμα του δέρματος δεν επηρεάζει τη διαδικασία επούλωσης του τραύματος και ως εκ τούτου δεν επηρεάζει την ενδεχόμενη εμφάνιση εντονης τομης.
 

John Anastasatos, MD FACS
Beverly Hills Plastic Surgeon
Member American Society of Plastic Surgeons
Fellow of the American College of Surgeons
Former Assistant Professor of the University of Alabama in Birmingham
Medical expert for the Medical Board of California

www.niptucksurgeon.com

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency