Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
04/09/2004

Κοινή συνισταμένη η τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας

Του Ν. Σουπιωνά, νομαρχιακού συμβούλου

Όπως εύλογα καταλαβαίνει κανείς, μια δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό, όπως η φετινή, έχει γίνει "αντικείμενο συζήτησης" και κατάθεσης απόψεων, τόσο από την πλευρά των επαγγελματιών και γενικά των ενδιαφερομένων, όσο και από την πλευρά αυτών που βλέπουν ουδέτερα το γεγονός, το οποίο, βέβαια, έχει αντίκτυπο για όλους μας, στην τοπική οικονομία, αν κάποιος θεωρεί πως η πτώση της τουριστικής κίνησης δεν έχει επιπτώσεις σ' αυτόν, επειδή δεν είναι στους άμεσα ενδιαφερόμενους.


Γι' αυτό, από την πλευρά μου, ως νομαρχιακός σύμβουλος της πλειοψηφίας, εκλεγμένος από το Σώμα για θέματα που αφορούν τον τουρισμό, θέλω να καταθέσω την ταπεινή μου άποψη, σχετικά με το τι πρέπει να γίνει τη νέα τουριστική σεζόν.
Θεωρώ, πως με κοινή συνισταμένη την τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας τη νέα περίοδο, θα πρέπει όλοι οι φορείς, από την επομένη κιόλας της "λήξης" της φετινής τουριστικής περιόδου, ν' ασχοληθούν με το συγκεκριμένο θέμα και να βρεθεί το πραγματικό πρόβλημα, πάνω στο οποίο Έλληνες και ξένοι δεν προτιμούν την Κεφαλονιά. Κι αυτό το αναφέρω, καθώς άλλοι λένε ότι είναι γενικά ακριβή, άλλοι ότι δεν έχει τις απαραίτητες εγκαταστάσεις για να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό τουριστών κ.λπ. Όλα αυτά, δυστυχώς, συσσωρεύονται, με αποτέλεσμα την παρουσίαση μιας κακής εικόνας προς τα έξω για τα νησιά μας. Έτσι, με την καταγραφή των προβλημάτων, μπορούμε, σε βάθος χρόνου, ν' αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που είναι πιο εύκολη η λύση τους, στο διάστημα Φθινόπωρο-Χειμώνας-Καλοκαίρι 2005, και στη συνέχεια, με διάλογο, να δούμε τι γίνεται για τα μακροχρόνια προβλήματα, αν βρεθούν τέτοιας φύσεως.
Όμως, το κυριότερο είναι να υπάρξει συνεννόηση και κατανόηση μεταξύ όλων των παραγόντων, ώστε με ομαδική προσπάθεια να λυθούν τα προβλήματα και σιγά-σιγά η τουριστική ανάπτυξη και κίνηση να δώσουν άλλον αέρα στην τοπική οικονομία, η οποία είναι σίγουρο ότι έχει "πληγωθεί" τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: Καθημερινή Φωνή 03/09/2004

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency