Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
31/08/2004

8 φοιτητές στο νέο τμήμα στο Αργοστόλι!!!

Τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων που ανακοινώθηκαν μόλις πριν από λίγες μέρες ανέδειξαν ένα μεγάλο πρόβλημα για την λειτουργία του νέου Τ.Ε.Ι τουριστικών επαγγελμάτων στο Αργοστόλι. Την χαρά για την δημιουργία μιας ακόμα σχολής με τα εμφανή αποτελέσματα για την τόνωση της οικονομίας, αλλά και της χειμερινής ζωής στο Αργοστόλι διαδέχτηκε πολύ σύντομα ο έντονος προβληματισμός.

Μόλις 8 άτομα πανελλαδικά δήλωσαν την συγκεκριμένη σχολή, με αποτέλεσμα όχι απλά να μην καλυφθούν οι θέσεις, αλλά και ουσιαστικά να μην έχει νόημα η λειτουργία της συγκεκριμένης σχολής.

Τα προβλήματα που είχαν αρχίσει να φαίνονται πολύ πριν από την ημέρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων κορυφώθηκαν και η κατάσταση έφτασε στο σημερινό αδιέξοδο. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις υποσχέσεις τις τελευταίας στιγμής για την επίλυση του κτιριακού προβλήματος με την ανακατασκευή του Ξενία, αλλά και το θέμα με την στελέχωση του ιδρύματος με το απαραίτητο προσωπικό.

Την επόμενη μέρα πολλοί αναζητούν τα αίτια του προβλήματος, ενώ κάθε ένας έχει την δικιά του άποψη επί του θέματος. Μια άποψη που ακούστηκε αρκετά είναι ότι η δυσφήμιση του άλλου Τ.Ε.Ι στο Αργοστόλι (βιολογικής γεωργίας) και η αβεβαιότητα που προέκυπτε από τα οργανωτικά προβλήματα, απέτρεψε πολλούς από το να δηλώσουν την πρωτοεμφανιζόμενη σχολή. Επίσης, μια άποψη που φαίνεται να ασπάζεται και ο βουλευτής της νήσου κ. Π.Αλιβιζάτος , το ίδιο το αντικείμενο των σπουδών απέτρεψε αρκετούς, καθώς για πρώτη φορά εμφανίζεται μέσα από το σύστημα των πανελληνίων μια τέτοια σχολή και ήδη στο χώρο υπάρχουν αρκετές καταξιωμένες σε πολλά μέρη της Ελλάδας.

Για το λόγο αυτό ο κ.Αλιβιζάτος ζήτησε από το υπουργείο να γίνει αλλαγή του αντικειμένου και να οργανωθεί όσο το δυνατόν πιο σύντομα, στην προσπάθεια να λειτουργήσει όπως τα άλλα 3 περισσότερο επιτυχημένα Τ.Ε.Ι σε Αργοστόλι και Ληξούρι. Πάντως με βάση της μεγάλη επιτυχία των σχολών τουριστικών επαγγελμάτων σε άλλες περιοχές, αλλά και την άμεση σχέση του νησιού με τον τουρισμό, πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι δεν χρειάζονται βιαστικές και σπασμωδικές λύσεις, όπως αλλαγή αντικειμένου. Αντίθετα, αν εξετάσουμε πως οι άλλες παρόμοιες σχολές λειτουργούν και με βάση το πρότυπο αυτών οργανώσουμε και την δική μας, τότε θα έχουμε σίγουρα μια πολύ μεγαλύτερη επιτυχία. Και φυσικά να διαφημίσουμε την σχολή, αφού κανένας πλέον δεν πρόκειται να δηλώσει μια σχολή μη καθορισμένου αντικειμένου, λειτουργίας και υπόστασης που έχει αποδεδειγμένα περισσότερα υπαρκτά προβλήματα από αυτά που έχει λύσει.


Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Πολιτισμική αναζήτηση και εκδηλώσεις απογοήτευσης »

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency