Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
31/01/2006

Η κα Νεοφύτου-Ζαφειράτου νέος πρόεδρος της αδελφότητας Πειραιά

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2006 η εκδήλωση κοπής της πίτας της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιώς στο Θέατρο Ακροπόλ. Οι Κεφαλονίτες και οι Θιακοί της Αττικής έδωσαν και φέτος δυναμικό παλμό σε αυτό το μεγάλο ετήσιο ραντεβού της παροικίας. Η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιώς, με την ποιότητα και το πλούσιο ρεπερτόριό της ενθουσίασε το κοινό, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την παρουσία των χορευτικών τμημάτων της Αδελφότητας. Ακόμη, βραβεύτηκε η κεφαλονίτισσα δημιουργός παραδοσιακών στολών κα. Κάκια Αλεξάτου.
Κλίμα συγκίνησης επικράτησε στην αίθουσα όταν ο επί 6 συνεχείς θητείες Πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Βαγγέλης Σπαθής ανακοίνωσε στους συμπατριώτες μας την αποχώρησή του από την προεδρία του συλλόγου, την οποία είχε υποβάλει κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αδελφότητας. Νέα Πρόεδρος εκλέχτηκε ομόφωνα η εκπαιδευτικός κα. Μαριολένη Νεοφύτου-Ζαφειράτου. Το απόσπασμα της ομιλίας, στο οποίο ο κ. Σπαθής ανακοινώνει την απόφασή του, είναι το ακόλουθο:

«Αγαπητοί συμπατριώτες,

Έχουν περάσει 12 χρόνια από την ημέρα που με τη δική σας ψήφο ανέλαβα το τιμόνι της Αδελφότητας.

Από την πρώτη μέρα αντιμετώπισα την εκλογή μου με δέος και αίσθημα ευθύνης αλλά επίσης με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα.

Πίστευα και πιστεύω στη δημιουργικότητα και τη δύναμη του Κεφαλλονίτη και του Θιακού γι αυτό και προσπάθησα με όλες μου τις δυνάμεις να κινητοποιήσω τους συμπατριώτες μας, τα μέλη και τους φίλους της Αδελφότητας.

Σε αυτά τα δώδεκα χρόνια πετύχαμε πολλά.

Η Αδελφότητα αναπτύχθηκε, έγινε πιο ισχυρή. Η παρουσία μας στον Πειραιά περισσότερο αισθητή.

Με την ανακαίνιση του κτιρίου της Γ. Λαμπράκη και τη μετατροπή του σε πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για παραπέρα ανάπτυξη.

Η Αδελφότητα ανανεώθηκε, ανέπτυξε νέες δραστηριότητες ή ζωντάνεψε τις παλιότερες. Ανοιξε τις πόρτες της σε όλους τους Κεφαλλονίτες και τους Θιακούς ανεξάρτητα από ηλικία, καταγωγή ή πολιτική προτίμηση. Όλοι οι συμπατριώτες είχαν τη θέση τους στο νέο μας σπίτι και στην εφημερίδα μας, ένα πραγματικά ελεύθερο βήμα.

Σ΄ αυτή τη μακρόχρονη πορεία ποτέ δεν ένιωσα μόνος. ΄Όλα τα μέλη του Δ.Σ., οι υπεύθυνοι των τμημάτων και πάρα πολλοί συμπατριώτες δουλέψαμε συλλογικά, μονιασμένοι, με όραμα και στόχους και το αποτέλεσμα φάνηκε, φαίνεται. Η Αδελφότητα αποτελεί τη φωνή και τη ζωντανή παρουσία της παροικίας.Αγαπητοί φίλοι,Με τιμήσατε με την εμπιστοσύνη σας σε 6 συνεχείς εκλογικές διαδικασίες. Σας ευχαριστώ θερμά όλους. Πιστεύω όμως ότι για όλους μας έρχεται κάποτε η στιγμή που πρέπει να πούμε στον εαυτό μας φτάνει, μέχρι εδώ. Πιστεύω ότι έφτασε η στιγμή της αποχώρησής μου από τη θέση του Προέδρου του Δ.Σ.

Η απόφασή μου αυτή δεν είναι αποτέλεσμα κούρασης αλλά ώριμης σκέψης, συνεπούς προσωπικής στάσης απέναντι σε όλους εσάς που με τιμήσατε τόσα χρόνια παρέχοντάς μου τη στήριξή σας, εμπιστοσύνης απέναντι στις νέες δυνάμεις της Αδελφότητας.

Πιστεύω ότι κανένας δεν πρέπει να «μονιμοποιείται» σε μία θέση, όσο επιτυχημένος και αποτελεσματικός και αν είναι. Οποιοσδήποτε οργανισμός χρειάζεται ανανέωση, φρέσκιες ιδέες, καινούρια πρόσωπα. Νομίζω ότι έχω την υποχρέωση να ανοίξω το δρόμο σε νέους ανθρώπους, να ανοίξω το δρόμο και σε άλλους συμπατριώτες που θέλουν να προσφέρουν.

Απόψε λοιπόν με βαθιά ανθρώπινη συγκίνηση θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά και να σας διαβεβαιώσω ότι η αποχώρησή μου από τη θέση του Προέδρου δε σημαίνει με κανένα τρόπο αποχώρηση από τα δρώμενα της Αδελφότητας. Αντίθετα, σας διαβεβαιώνω ότι θα είμαι πάντα κοντά σας από τη θέση του μέλους του Δ.Σ. σήμερα ή του απλού μέλους αύριο, πρόθυμος να συνεισφέρω και να βοηθήσω οπουδήποτε μου ζητηθεί με όλες μου τις δυνάμεις.

Σας ευχαριστώ όλους θερμά για την αγάπη, την εκτίμηση και τη συνεργασία σας».

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency