Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
22/10/2004

Σε αναστολή λειτουργίας μπορεί να επέλθει το Τ.Ε.Ι. Αργοστόλιου λόγω προβλημάτων

Σε αναστολή λειτουργίας μπορεί να επέλθει το Τ.Ε.Ι. Αργοστόλιου λόγω προβλημάτων λειτουργίας μετά την τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Μαριέτα Γιαννάκου που επιτρέπει στα Τεχνολογικά Ιδρύματα να αναστέλλουν τη λειτουργία τμημάτων εφόσον ο αριθμός των εγγεγραμμένων φοιτητών είναι μη επαρκής ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λειτουργίας.
Η τροπολογία θα συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές, ενώ τη σχετική πρόταση είχαν υποβάλει οι πρόεδροι των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», τα προβλήματα προέκυψαν διότι πολλά τμήματα ιδρύθηκαν προκειμένου να ικανοποιηθούν αιτήματα των τοπικών κοινωνικών και φορέων, αλλά χωρίς να έχουν εξασφαλισθεί οι απαραίτητες υποδομές για τη λειτουργία τους.

Παράλληλα, σε πολλά τμήματα ΤΕΙ ο αριθμός των εισακτέων φοιτητών είναι πολύ μικρός με αποτέλεσμα να μένουν εκατοντάδες θέσεις κενές.

Ήδη, το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων αποφάσισε την αναστολή για εφέτος της λειτουργίας του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων με έδρα το Αργοστόλι, καθώς παρότι οι υπήρχαν 200 διαθέσιμες θέσεις, τελικώς εισήχθησαν μόνο οκτώ φοιτητές. Οι εισαχθέντες θα μετεγγραφούν σε άλλα συναφή ΤΕΙ.

Οι πανεπιστημιακοί αποδίδουν το φαινόμενο του μικρού αριθμού εισακτέων φοιτητών σε δύο λόγους: Πρώτον, στο χαμηλό ενδιαφέρον των νέων για αυτές τις σπουδές και, δεύτερον, στο ότι για την εισαγωγή σε αυτά τα τμήματα απαιτείται η εξέταση ξένης γλώσσας, ενώ για να περάσει κάποιος υποψήφιος στη σχολή πρέπει να «πιάσει» τη βάση.

Από την καταγραφή που έχει γίνει προκύπτει ότι τα τμήματα των ΤΕΙ με τον μικρότερο αριθμό επιτυχόντων είναι τα εξής:

Τμήματα Ξένων Γλωσσών:
- Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Θεσ/νίκης
- Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Θεσ/νίκης
- Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας
- Ισπανικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας
- Ξένων Γλωσσών Μεταφρ. και Διερμ. (Ισπανικά) Ιόνιο
- Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Αθήνας
Τμήματα Τουριστικών Επιχειρήσεων:
- Ηπείρου (Ηγουμενίτσα)
- Ιονίων νήσων (Αργοστόλι)
- Λαμίας (Αμφισσα)
- Λάρισας
- Κρήτης (Ηράκλειο)

Πηγή: ΜΠΕ

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency