Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
12/10/2004

Τι έχασε η Σάμη από τα σπήλαια...

Σε μια σχετικα ήπια συνεδρίαση του Δ.Σ. Σάμης κυριάρχησε η αποκαλυπτική διαπίστωση, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος Σάμης κ. Γ. Αρτελάρης ότι μέχρι σήμερα ο Δήμος Σάμης "έχει χάσει" εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την μη έγκαιρη (προ τετραετίας) επιστροφή του λιμνοσπηλαίου Μελισσάνης στη διαχείριση του Δήμου.Η αναφορά αυτή του δημάρχου δικαιώνει την κοινή άποψη και στάση των υπολοίπων 3 παρατάξεων του Δ.Σ. που από χρόνια επιζητούσαν, η διαχείριση του λιμνοσπηλαίου να γίνεται από τον Δήμο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο καταβαλόμενο μίσθωμα από τον ιδιώτη ήταν του ύψους των 190.000 ευρώ ετησίως, ενώ με την προχθεσινή αποκαλυπτική αναφορά του δημάρχου μέχρι σήμερα και για το έτος 2004 μόνο από τα εισιτήρια έχει εισπραχθεί το ποσό των 800.000 ευρώ. Γιατί αν προσθέσουμε τα έσοδα και των άλλων δραστηριοτήτων (π.χ. κυλικείο) το συνολικό ποσό θα αυξηθεί κατά πολύ.
Έτσι, εάν τα 4 τελευταία χρόνια η διαχείριση του λιμνοσπηλαίου είχε περιέλθει στο Δήμο Σάμης, θα είχαν εισρεύσει στα ταμεία περίπου στα 4.000.000 ευρώ αντί των 700.000 ευρώ περίπου που εισέπραξε ως μισθώματα.
Σημειωτέον ότι το ποσό των 800.000 ευρώ εισεπράχθη στη χειρότερη τουριστική χρονιά της τελευταίας δεκαετίας που όλοι αυτοί οι τουριστικοί παράγοντες αναγνωρίζουν ΄οτι η μείωση της τουριστικής κίνησης ήταν τουλάχιστον της τάξεως του 30%.

Πηγή: Ανεξάρτητος 9-10-2004

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency