Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
21/01/2011

Στη νέα γενιά τα ηνία της Κεφαλληνιακής αδελφότητας

Του Δημήτρη Τσάκα

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Κεφαλληνιακή Αδελφότητα Νέαβ Yopims την Κυριακή παρέδωσε τα ηνία του Συλλόγου στη νέα γενιά. Ανέδειξε ομόφωνα ως πρόεδρο τον 33χρονο δικηγόρο Ανδρέα Βασιλάτο, στο αξίωμα του α' αντιπροέδρου τον επίσης δικηγόρο Ανδρέα Λάτο και της γραμματέως την κ. Ειρήνη Σταθάτου, η οποία είναι γραμματέας του πολιτειακού γερουσιαστή Μιχάλη Γιάνναρη. Οι δύο τελευταίοι ανήκουν οτη γενιά των 40-50άρηδων και έτσι το νέο συμβούλιο εκπροσωπείται όλο το φάσμα των γενεών.Ο πρώην πρόεδρος της Αδελφότητας και νεοεκλεγείς ταμίας, Γεράσιμος Στεφανίτσης, αποκάλεσε το νέο προεδρείο «Dream Team».

«Είναι ένας ιδανικός και πολλά υποοχόμενος συνδυασμός όλων των γενεών, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει και πρότυπο για την αναζωογόνηση των συλλόγων. Η νέα γενιά που παρέλαβε τη σκυτάλη έχει όλες τις δυνατότητες να προσφέρει περισσότερα στην Αδελφότητα και στα μέλη. Έχει τη γνώσει, έχει τη δύναμη και μπορεί να αναβαθμίσει την Αδελφότητα. Μπορεί να μας καθοδηγήσει καλύτερα και να διασφαλίσει το μέλλον του Συλλόγου. Οι νέοι αυτοί μεγάλωσαν στους κόλπους της Αδελφότητας και αισθάνονται την υποχρέωση να συνεχίσουν το έργο των πατεράδων τους που ίδρυσαν το σύλλογο», επισήμανε ο κ. Γεράσιμος Στεφάτος.

Η εκλογή της νέας ηγεσίας το απόγευμα της Κυριακής στη διάρκεια της γενικής συνελεύσεως που συνήλθε στην κοινότητα του Τιμίου Σταυρού Γουάιτστόουν.

Η Εφορευτική Επιτροπή πλαισιωνόταν από τους π. Γεράσιμο Μπάλλα, Μαρία Φουρνιώτη και Μαρία Βαγγελάτου και εκπλήρωσε στο ακέραιο το χρέος της. Πρόεδρος εκλέχτηκε ομόφωνα ο Ανδρέας Βασιλάτος, α' αντιπρόεδρος ο Ανδρέας Λάτος, β' αντιπρόεδρος ο κ. Γεράσιμος Βουτσινάς, γραμματέας η Ειρήνη Σταθάτου, ταμίας ο Γεράσιμος Στεφανίτσης και υπεύθυνοι Δημοσίων Σχέσεων ο Βικέντιος Ρουχωτάς και ο Νίκος Αμβροσιάτος.

Σύμβουλοι εκλέχτηκαν οι κ.κ. Αντώνης Φωκάς, Ηλίας Λουρεντζάτος, Kώστας Βαγγελάτος, Κυριακή Μπάλλα, Μιχάλης Φουρνιώτης, Γεράσιμος Μήλας, Λούης Πιερράτος, Παναγής Γαλιατσάτος, Νίκος Μαλιαγρός, Χρήστος Μπεκιάρης, Λέανδρος Παπαθανασίου, Αριστείδης Καραβάς και Γρηγόριος Noδάρος.

Η γενική συνέλευση για πρώτη φορά εξέλεξε ομόφωνα την Επίτιμη Συμβουλευτική Επιτροπή, η οποία πλαισιώνεται από την νεοεκλεγείσα πολιτειακή βουλευτή της Αστόριας Αραβέλλα Σιμωτά, την νεοεκλεγείσα περιφερειακή δικαστή του Χέμπστεντ, Ελένη Βουτσινά και τον πρόεδρο του Ελληνικού Συνδέσμου, Δρ. Κωνσταντίνο Ευθυμίου.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Ανδρέας Βασιλάτος ευχαρίστησε τα μέλη για την εμπιστοσύνη και υποσχέθηκε να συνεχίσουν από κοινού μια νέα προσπάθεια για την αναβάθμιση του συλλόγου.

Ο κ. Ανδρέας Λάτος επεσήμανε ότι ο πατέρας του ήταν ιδρυτικό μέλος και επειδή έχει επαναπατριστεί στην Κεφαλονιά αισθάνεται το χρέος να ακολουθήσει τα χνάρια του και να προσφέρει την υπηρεσία του στην Αδελφότητα.

Οι προσπάθειες για την προσέλκυση της νέας γενιάς, όπως έχει γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας» ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2007 με την ανάθεση στον δικηγόρο Ανδρέα Βασιλάτο της ευθύvης για την προσέγγιση της νέας γενιάς..

Οι προσπάθειες απέδωσαν καρπούς και στο χορό που διοργανώθηκε στις 22 Μαρτίου 2008 κατάφεραν να φέρουν κοντά στους ογδόντα νέους και νέες Κεφαλλονίτες. Παράλληλα, ενισχύθηκαν και τα δύο χορευτικά του Συλλόγου τα οποία έχουν 20-25 παιδιά το κάθε ένα.

«Η νέα γενιά έχει τη βούληση και την όρεξη να προσφέρει. Εμείς τους διαβεβαιώσουμε ότι θα έχουν την απόλυτη και πολύπλευρη στήριξη μας. Αυτοί δεν θα ασχοληθούν ούτε με τα ρυζόγαλα, τη γίδα βραστή, τη φασολάδα και τον μπακαλιάρο, γιατί θα τα κάνουμε εμείς οι παλαιότεροι που έχουμε μεγαλύτερη πείρα και χρόνο στη διάθεση μας. Αυτοί θα ασχοληθούν με τα οργανωτικά ζητήματα και με τη διοίκηση του Συλλόγου. Όλες οι γενιές θα συμβάλλουν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο», επεσήμανε ο κ. Στεφανίτσης.

Ερωτηθείς για το πρόγραμμα των επικείμενων εκδηλώσεων, είπε ότι την άνοιξη θα κάνουν τον χορό, αλλά δεν προσδιόρισαν ημερομηνία ούτως ώστε να δώσουν την ευχέρεια στη νέα γενιά να κάνει τις δικές της επιλογές και μια καινούργια αρχή.

«Ολα αυτά θα συζητηθούν στην επικείμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και πιστεύουμε ότι η νέα ηγεσία θα επιφυλάξει πολλές ευχάριστες εκπλήξει στα μέλη της Κεφαλληνιακής Αδελφότητας», συμπλήρωσε.
Στις φωτογραφίες

Αριστερά στο στιγμιότυπο από την κοπή της βασιλόπιτας τnς Κεφαλληνιακής Αδελφότητας Nέas Υόρκης διακρίνονται οι κ.κ. Γεράσιμος Στεφανίτσης, Αραβέλλα Σιμωτά, Κυριακή Μπάλλα, Μαρία Βαγγελάτου, π. Γεράσιμος Mπάλλας, Hλίας Λουρεντζάτος (απερχόμενος πρόεδρος), Μαρία Φουρνιώτη και Σάββας Τσεντίδης. Δεξιά από αριστερά διακρίνονται οι νεοεκλεγέντες: Ανδρέας Βασιλάτος, πρόεδρος, Γεράσιμος Στεφανίτσης, Ταμίας, Νίκος Αμβροσιάτος, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων, Ειρήνη Σταθάτου, γραμματέας, Γεράσιμος Βουτσινάς, β' αντιπρόεδρος.


Το άρθρο μας απέστειλε η Κυρία Μαρία Χριστοφοράτος, την οποία και ευχαριστούμε πολύ.


Αναδημοσίευση από τον ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΞ/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΕΗ

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency