Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
01/10/2004

Βάρεσε διάλυση η δημοτική αρχή Σάμης...

Σε πλήρη πολιτική εξαθλίωση έχει περιέλθει το πολιτικό σκηνικό στη Σάμη μετά τα πρωτοφανή γεγονότα που συνέβησαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αντικείμενο το "καυτό" θέμα των Σπηλαίων.
Κύριο ζήτημα η πρωτοφανής για τα πολιτικά χρονικά αποχώρηση της Συμπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα σε τρεις(!!!) δόσεις αλλά και οι αντεγκλήσεις και βαριές εκφράσεις μεταξύ των συμβούλων. Πιο αναλυτικά:
Από την αρχή η κατάσταση ήταν έκρυθμη όταν η Δημοτική Αρχή θέλησε να απαγορεύσει και πάλι την τηλεοπτική μετάδοση της συνεδρίασης μην αφήνοντας τον καμεραμάν Γιάννη Παπαδάτο να πάρει λήψεις από την συνεδρίαση. Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Παναγής Δρακουλόγκωνας ζήτησε να μπει το θέμα σε ψηφοφορία, ο Πρόεδρος του Δ/Σ Δ. Σπαθής αρνήθηκε λέγοντας ότι υπήρχε προηγούμενη σχετική απόφαση του Δ/Σ και τελικά η κάμερα αποσύρθηκε μετά όμως από 1 ώρα και ένα τέταρτο συζήτησης και αντεγκλήσεων.
Από κει και πέρα ξεκίνησε η συζήτηση για τα Σπήλαια και άρχισαν οι... αποχωρήσεις.
Πρώτος αποχώρησε ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Σπαθής διαμαρτυρόμενος ότι 4 χρόνια τώρα δεν είχε καμία ενημέρωση για το θέμα και αυτό ήταν το πρώτο πλήγμα για την παράταξη Αρτελάρη.
Στη συνέχεια και αφού οξύνθηκε η συζήτηση αποχώρησε οργισμένος ο Δήμαρχος Γ. Αρτελάρης μαζί με τους συμβούλους της πλειοψηφίας όταν ο Δ/Σ Γαβρίλης Ρασσιάς του είπε: "Αν είχατε πράξει διαφορετικά δεν θα σας κατέβαζαν για Δήμαρχο οι χορηγοί σας"
Στην συνέχεια στην αίθουσα έμειναν οι 5 σύμβουλοι της αντιπολίτευσης (Δρακουλόγκωνας, Ρασσιάς, Καλλιβωκάς, Μωραίτης, Μονιάς) και ο Πρόεδρος του Δ/Σ Διονύσης Σπαθής και ενώ σύμφωνα με το καταστατικό υπήρχε απαρτία και μπορούσε να συνεχιστεί η συνεδρίαση αποχώρηση και ο Πρόεδρος του Δ/Σ Δ. Σπαθής χωρίς να δώσει καμία εξήγηση.
Μετά τα πρωτοφανή πραγματικά γεγονότα αυτά η κατάσταση στη Σάμη είναι έκρυθμη και το κλίμα εναντίον της παράταξης του Δημάρχου Γ. Αρτελάρη και σίγουρα αναμένονται σοβαρές εξελίξεις.

Πηγή: Ανεξάρτητος 1-10-2004

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency