Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
01/06/2005

Επιστολή των βενζινοπωλών Ελλάδας στον νομάρχη

Η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, έστειλε προς τον νομάρχη Δ. Λευκαδίτη την ακόλουθη επιστολή, με αφορμή το ωράριο λειτουργίας των πρατηρίων υγρών καυσίμων, τονίζοντας τα εξής:
Κύριε νομάρχη,
Με έκπληξη λάβαμε γνώση του υπ' αρ. πρωτ. 1497/3-5-2005 εγγράφου σας με το ακόλουθο περιεχόμενο:
"Θέμα: Ωράριο λειτουργίας πρατηρίων υγρών καυσίμων Νομού Κεφαλληνίας και Ιθάκης.
Σας γνωρίζουμε ότι λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου, από την 1-5-2005 τα πρατήρια θα λειτουργούν με ελεύθερο ωράριο, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επισκεπτών του Νομού. Όσοι πρατηριούχοι του Δήμου Αργοστολίου και Δήμου Ληξουρίου θέλουν να τηρηθεί το ωράριο παρακαλούμε να υποβάλλουν τις έγγραφες προτάσεις τους".
Δηλαδή ο κ. νομάρχης Κεφαλληνίας και Ιθάκης αρνείται να εφαρμόσει την κείμενη νομοθεσία που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων για το ωράριο των πρατηρίων υγρών καυσίμων, ως εάν ο Νομός Κεφαλληνίας και Ιθάκης να μην ανήκει στην ελληνική επικράτεια.
Ως εάν ο κ. νομάρχης να είναι υπεράνω των νόμων. Εκτός και εάν ο κ. νομάρχης έχει παντελή άγνοια της νομοθεσίας που διέπει την λειτουργία των πρατηρίων. Εάν, όμως, ο κ. νομάρχης όντως αγνοεί το άρθρο 22 του Ν. 3054/2002 όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε εσχάτως από το άρθρο 12 του Ν. 3335/2005 και την κοινή υπουργική απόφαση 7148/2005, προς ενημέρωσή του, του στέλνουμε τα κείμενα των ανωτέρω νόμων και αμέσως μετά οφείλει να υποβάλει την παραίτησή του στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Ο κ. νομάρχης μπορεί να έχει οποιεσδήποτε απόψεις για το ωράριο των πρατηρίων υγρών καυσίμων, μπορεί να επιλέγει πολιτικά τους ελάχιστους αντιδρώντες στο ωράριο (απληροφόρητους καιροσκόπους, κ.λπ., κ.λπ.), αντί της μεγάλης πλειοψηφίας των νομιμοφρόνων βενζινοπωλών, να ανακηρύσσει εαυτόν νομοθτική αρχή, δεν μπορεί όμως και να καλεί τους συναδέλφους βενζινοπώλες που "θέλουν να τηρηθεί το ωράριο" στο Δήμο Αργοστολίου και Ληξουρίου (γιατί όχι σε όλο το Νομό;) να υποβάλλουν τις έγγραφες προτάσεις τους! Ο κ. νομάρχης -δυστυχώς γι' αυτόν, ευτυχώς για τους συμπολίτες μας της Κεφαλληνίας και της Ιθάκης- δεν είναι νομοθέτης. Οι Κεφαλλήνες και οι Ιθακήσιοι έχουν επιλέξει άλλον για νομοθέτη!
Ο κ. νομάρχης θεωρεί ότι η άναρχη λειτουργία των πρατηρίων εξυπηρετεί καλύτερα τους πολίτες και επισκέπτες του νησιού (όχι βέβαια και τους πρατηριούχους...). Ο νομοθέτης όμως, θεωρεί ότι οι πολίτες και επισκέπτες του νησιού εξυπηρετούνται καλύτερα όταν γνωρίζουν ποια πρατήρια διανυκτερεύουν (όπως συμβαίνει και στα διανυκτερεύοντα φαρμακεία). (Σημειωτέον ότι η αυτονομία διαρκούς κίνησης ενός οχήματος με πλήρες ρεζερβουάρ είναι 6-7 ώρες!).
Ενημερώνουμε την εισαγγελία και το Αστυνομικό Τμήμα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κεφαλληνίας και Ιθάκης ότι κατά την ΚΥΑ 148/2005 τα πρατήρια υγρών καυσίμων μπορούν να ανοίγουν στις 6 π.μ. και να κλείνουν στις 10.30 μ.μ. (προαιρετικό ημερήσιο ωράριο λειτουργίας). Και ότι εφόσον ο κ. νομάρχης δεν έχει εκδώσει απόφαση με τα διανυκτερεύοντα πρατήρια κατά τις διατάξεις του άρθρου 22 του Ν. 3054/2002, όπως ισχύει, κανένα πρατήριο δεν λειτουργεί μετά τις 10.30 μ.μ.
Παρακαλούμε την εισαγγελική και αστυνομική αρχή του Νομού να ενεργήσουν τα νόμιμα.
Για την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας
Ο πρόεδρος
Δ. Μακρυβέλιος
Ο γεν. γραμματέας
Μ. Κιούσης

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency