Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
29/05/2005

Η ΤΕΔΚ-ΚΙ για το θέμα με το δήμαρχο Λειβαθούς

Σχετικά με τις εξελίξεις που έχουν υπάρξει στο Δήμο Λειβαθούς, το Δ.Σ της ΤΕΔΚ-ΚΙ επισημαίνει τα παρακάτω:
Η απόφαση να τεθεί σε αργία ο Δήμαρχος Λειβαθούς κ. Νίκος Φραντζής αναδεικνύει ένα μείζον ζήτημα που αφορά τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης και την αντιμετώπισή τους στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας.
Η διαδικασία και οι προϋποθέσεις με τις οποίες τίθεται ένας Δήμαρχος σε αργία είναι σε δυσαρμονία με κάθε κανόνα δικαίου.
Ένοχος θεωρείται ένας πολίτης εφόσον καταδικαστεί αμετάκλητα, δηλαδή δεν έχει τη δυνατότητα καθενός άλλου έννομου μέσου.
Αντιθέτως θεωρείται ένοχος ένας Δήμαρχος όταν καταδικαστεί οριστικά, δηλαδή πρωτόδικα, ακόμα και αν η απόφαση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα!
Με τον Δήμαρχο Λειβαθούς τα πράγματα εξελίχθηκαν και εξελίσσονται ακόμα πιο τραγελαφικά. Αθωώνεται στο Πρωτοδικείο, καταδικάζεται στο Εφετείο με ανασταλτικό χαρακτήρα, απορρίπτεται προσφυγή στον Αρειο Πάγο και ενώ εκκρεμούν ένδικα μέσα στο Ανώτατο Δικαστήριο, παρόλα αυτά τίθεται σε αργία, κινδυνεύοντας επιπλέον με έκπτωση, με βάση την ανασταλτικού χαρακτήρα απόφαση του Εφετείου και ενώ σε ένα χρόνο μπορεί να είναι και πάλι υποψήφιος Δήμαρχος!
Είναι προφανές από τα παραπάνω ότι η όλη διαδικασία θέτει σε αμφισβήτηση της αρχή της λαϊκής κυριαρχίας, αφού πρόκειται για αιρετούς, γι’αυτό και πρέπει άμεσα να τροποποιηθεί η κείμενη νομοθεσία στη βάση της θέσης, ότι καμία διοικητική κύρωση (αργία, έκπτωση) δεν επιβάλλεται σε αιρετούς εφόσον η απόφαση έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και επιπλέον να υπάρξει κατηγοριοποίηση των αδικημάτων που επιβάλλονται διοικητικές ποινές στους αιρετούς.

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency