Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
10/10/2021

Καλλιτεχνική πανδαισία η τελική έκθεση των Κεφαλονιτών καλλιτεχνών στην 2η Ελληνο-Σερβική συνάντηση «Βελιγράδι 2021»

Έπειτα από μια πολύ ενδιαφέρουσα εβδομάδα που έζησαν οι Κεφαλονίτες καλλιτέχνες και φιλοξενούμενοι στο Βελιγράδι, ο κύκλος έκλεισε με την πολυπόθητη βραδιά που όλοι περίμεναν!

Φωτογραφίες: Δώρα Πανουσοπούλου

Επιμέλεια: Δώρα Πανουσοπούλου , Έλλη Μαυραγάνη

Στην πανέμορφη καλαίσθητη αίθουσα του κέντρου Νεότητας Βελιγραδίου Dom omladine πραγματοποιήθηκε η τελική παρουσίαση των έργων από Κεφαλονίτες αλλά και από Σέρβους καλλιτέχνες την περασμένη Παρασκευή 8 Οκτωβρίου.

Αναλυτικότερα στην έκθεση συμμετείχαν:

Miroslav Lazovic,  Bojana Dimitrijevic, Leposava Milosevic Sibinovic, Predrag Milosevic, Mile V.Pajic, Maja Studen, Biljana Velinovic, Milena Maksimovic Kovacevic, Mica Velickovic, Nevena Markovic, Marja Sibinovic, Milan Todic, Σοφία Αράβου- Παπαδάτου , Ευαγγελία Δανελάτου, Αριστοτέλης Μπατιστάτος, Ηλίας Λάσκαρης, Τζόγια-Μαρία Καππάτου και ο Ευάγγελος Ευαγγελάτος.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε ο Slobodan Cagic και η Bojana Dimitrijevic,  η οποία ήταν και η βασική διοργανώτρια μαζί με τον Δρ.Βίκτωρ Ρουχωτά. Ακόμα, ο Πρόξενος Σερβίας Δρ.Βίκτωρ Ρουχωτάς με μαγνητοσκοπημένο βίντεο έκανε αισθητή την παρουσία του, τονίζοντας, πως ήταν σίγουρος ότι οι συμπατριώτες  του θα καταφέρουν να μεταφέρουν στον καμβά τα συναισθήματα  αγάπης  και αλληλεγγύης  στον Αδελφικό Σερβικό λαό και στο Ηρωικό Βελιγράδι.

Επιπλέον, ο βοηθός του Δημάρχου Βελιγραδίου Andreja Mladenovic έπειτα από τον χαιρετισμό που απηύθηνε, απένειμε και τους επαίνους στους καλλιτέχνες που συμμετείχαν. Από την άλλη πλευρά, οι  Κεφαλονίτες ανταπέδωσαν με ένα χειροποίητο μικρό-γλυπτό κατασκευασμένο από την Σοφία Αράβου- Παπαδάτου  και με την παραδοσιακή Ρομπόλα προσφορά του Δημάρχου Αργοστολίου Θεόφιλου Μιχαλάτου στους Σέρβους φίλους ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την υπέροχη φιλοξενία που πρόσφεραν στους Έλληνες.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα σόλο από τον μουσικό Aleksa Miletic.

Τελευταία έκπληξη του ταξιδιού ήταν το δείπνο που ακολούθησε με παρουσία τοπικής ορχήστρας σε παραδοσιακό εστιατόριο της πόλης.

Εκπροσωπώντας το kefalonitis.com στην δεύτερη καλλιτεχνική Ελληνο-Σερβική συνάντηση στο Βελιγράδι, θέλουμε να τονίσουμε πως η εμπειρία που βιώσαμε θα μας μείνει σίγουρα αξέχαστη καθώς όλοι μας δεχτήκαμε πολύ αγάπη και ζεστασιά κάνοντάς μας να νιώθουμε από την πρώτη στιγμή σαν το σπίτι μας!

Ευχόμαστε οι συναντήσεις αυτές να είναι εφαλτήριο για μια μακροχρόνια καλλιτεχνική και όχι μόνο φιλία.

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο. Σύντομα θα αναρτηθεί στη σελίδα μας αναλυτικότερο φωτορεπορτάζ από τις μέρες που απαθανατίσαμε στο Βελιγράδι.

 

 

Πολυμέσα

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency