Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
08/08/2021

Επίσκεψη στον Βράχο και το σπίτι του Λόρδου Βύρωνα [07.08.2021]

Την Λακήθρα και συγκεκριμένα τον βράχο του Βύρωνα επισκέφθηκαν το Σάββατο 07 Αυγούστου 2021, το απόγευμα, ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης με αντιπροσωπεία από το Δήμο του, ο εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου Νότιγχαμ, Δημοτικός Σύμβουλος Παύλος Κοτσώνης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μπάιρον για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό Πάνος Τριγάζης, ο Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού του Δήμου Αργοστολίου και Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Το Ριφόρτσο” Διονύσης Φωκάς και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου και δημοτικός σύμβουλος Βύρωνα Ορέστης Καππάτος.

 

Στον βράχο του Βύρωνα βρίσκεται η επιγραφή όπου σύμφωνα με την παράδοση ο Λόρδος Μπάιρον ανέφερε ότι “Αν είμαι ποιητής το ωφείλω στον αέρα της Ελλάδας”. Στον χώρο παραβρέθηκαν μέλη του συλλόγου Α.Ο. Φωκάτα, και ο πρόεδρος του Νίκος Φωκάς, καθώς και εκπρόσωποι του συλλόγου Μπάιρον της Λακήθρας. Στη συνέχεια η εκπρόσωπος της Αγγλικής κοινότητας της Κεφαλονιάς Donna Palimeri απήγγειλε ένα ποίημα του Λόρδου Μπάιρον.

Ακολούθησε επίσκεψη στα Μεταξάτα στο σημείο όπου βρίσκονταν το σπίτι που φιλοξενήθηκε ο Λόρδος Μπάιρον κατά τη διάρκεια της διαμονής του στην Κεφαλονιά το 1823 και στο πάρκο που βρίσκεται η προτομή του. Τους επισκέπτες καλωσόρισε ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αργοστολίου Νίκος Φραντζής και ο πρόεδρος της κοινότητας Αντώνης Αυγουστάτος.

Η επίσκεψη στη Λακήθρα και στα Μεταξάτα εντάσσονταν στο διήμερο εορτασμό για τον Λόρδο Μπάιρον στην Κεφαλονιά που διοργάνωσε ο Δήμος Αργοστολίου, η ΠΕΔ Ιονίων Νήσων και ο σύλλογος “Το Ριφόρτσο”.

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency