Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
27/08/2020

Πραγματοποιήθηκε το ντοκιμαντέρ «Λουλούδια του Πελάγους» στο Άλσος Κουτάβου

Την Τετάρτη 26 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε  στο Άλσος Κουτάβου η προβολή ντοκιμαντέρ :

"Λουλούδια του Πελάγους"
Σε σκηνοθεσία και παραγωγή Γεωργίου Μεσσάρη.
Εμείς βρεθήκαμε εκεί και βγάλαμε φωτογραφίες..
 
ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Κεφαλλονιά και Ιθάκη… Καταμεσής στο Ιόνιο Πέλαγος, το ένα αντίκρυ στο άλλο, τα δύο νησιά μοιράζονται ένα κοινό χθες που χάνεται σε βάθος χιλιετιών!
Οι κάτοικοί τους, δημιουργικοί, πεισματάρηδες, πνευματώδεις, ταξιδευτές, εραστές της περιπέτειας, κάνουν τους τόπους στους οποίους μεταναστεύουν, «νέα πατρίδα», χωρίς ποτέ να ξεχνούν τη γη που δέχθηκε τα πρώτα βήματά τους και άκουσε τις πρώτες κουβέντες τους…
Με εφόδια την ακόρεστη δίψα τους για δημιουργία, φορτωμένοι με ατέλειωτα αποθέματα όρεξης για σκληρή δουλειά και προικισμένοι με ένα ανήσυχο πνεύμα, προκόβουν σε όποια εσχατιά της γης και αν βρεθούν…
Κάνοντας ένα ταξίδι στο χρόνο… Θα ψηλαφήσουμε την ενδιαφέρουσα ιστορία της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης, θα γνωρίσουμε τους κατοίκους τους και θ’ απολαύσουμε τις ομορφιές που η φύση έχει προικίσει αυτά τα δύο Λουλούδια Του Πελάγους…
Το ντοκιμαντέρ «Λουλούδια Του Πελάγους» έχει πάρει μέρος στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Μόσχας (2017) και Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου Αγίας Πετρούπολης (2019).
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΣΣΑΡΗΣ
Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων και αμέσως μετά την άφιξή του στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας (26-1-1970) ο Γιώργος Μεσσάρης εργάστηκε (μερικώς στην αρχή – λόγω σπουδών) σε ομογενειακά μέσα ενημέρωσης (έντυπα και ηλεκτρονικά). Τα τρία πρώτα χρόνια σαν δημοσιογράφος και στη συνέχεια ως αρχισυντάκτης στις εφημερίδες Νέα Πατρίδα, Πανελλήνιος Κήρυκας, Ο Κόσμος και το περιοδικό Ελληνίς. Επίσης υπήρξε συνεργάτης επί 30 χρόνια των εφημερίδων της Μελβούρνης Νέος Κόσμος και Νέα Ελλάδα. Εχουν δημοσιευθεί πάνω από 7.000 ενυπόγραφα άρθρα του ενώ εφημερίδες και περιοδικά έχουν φιλοξενήσει αμέτρητα ρεπορτάζ και συνεντεύξεις που έχει πάρει από διάφορες προσωπικότητες.
Ο Γιώργος Μεσσάρης έχει επιμεληθεί και παρουσιάσει εκατοντάδες ραδιοφωνικά προγράμματα (κυρίως ντοκιμαντέρ) στους σταθμούς 2SER-FM, Symban και 2ΕΑ (Κρατικός Ραδιοφωνικός Σταθμός Αυστραλίας) του Σίδνεϊ.
Για πάνω από είκοσι χρόνια ήταν μόνιμος εκφωνητής και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών στον Κρατικό Ραδιοτηλεοπτικό Δίκτυο SBS.
Με ντοκιμαντέρ που παρουσιαστής του ήταν ο Γιώργος Μεσσάρης, ξεκίνησε το 1979 τα προγράμματά του ο τηλεοπτικός σταθμός SBS. Το ντοκιμαντέρ διαπραγματευότανε τις ζωές δύο φίλων μεταναστών.
Κατά την 45ετή και πλέον ενασχόλησή του στα ΜΜΕ είχε την επιμέλεια κειμένων τηλεοπτικών εκπομπών και εκατοντάδων ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών διαφημίσεων με συμμετοχή σε πολλές απ’ αυτές καθώς και την επιμέλεια παραγωγής και παρουσίασης τηλεοπτικών ιστορικών κυρίως ντοκιμαντέρ.
Έχει εμφανισθεί – σαν φιλοξενούμενος – σε αμέτρητες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές στην Αυστραλία, ΗΠΑ, Ελλάδα και Κύπρο.
Για 45 και πλέον χρόνια μέλος της Ένωσης Συντακτών και Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών Παρουσιαστών Αυστραλίας.
Επί σειρά ετών είχε, παράλληλα με τις παραπάνω δραστηριότητες, την επιμέλεια εκδόσεων βιβλίων στην ελληνική και αγγλική γλώσσα.
Μετά την επιστροφή του στην αγαπημένη του Κεφαλλονιά, υπήρξε ανταποκριτής του Ραδιοφωνικού Δικτύου 2ΜΜ (Σίδνεϊ) την περίοδο 2010-2011 ενώ εξακολουθεί να είναι ανταποκριτής των εφημερίδων «Νέος Κόσμος» (Μελβούρνη) και «Ο Κόσμος» (Σίδνεϊ). Άρθρα του δημοσιεύονται σε πολλούς ιστότοπους στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό (ΗΠΑ και Ρωσία).
Τα τελευταία χρόνια έχει σκηνοθετήσει ντοκιμαντέρ κυρίως γύρω από την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη.
 
 

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency