Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
06/06/2020

Παρουσίαση δράσης The H2O explorers από το Ε.Π.Α.Λ. Αργοστολίου [05.06.2020]

Η παρουσίαση μιας πολύ όμορφης δράσης έγινε από τα παιδιά του Ε.Π.Α.Λ. Αργοστολίου σήμερα το πρωί, με θέμα The H2O explorers. Πρόκειται για μια έρευνα με θέμα το εργοστάσιο αφαλάτωσης του Αργοστολίου, την ποιότητα του νερού που παράγεται, αλλά και το κατά πόσο είναι ενημερωμένοι οι Αργοστολιώτες για το τεράστιο αυτό έργο που υλοποιήθηκε με την χρηματοδότηση του Ε.Σ.Π.Α. 

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους πραγματοποίησαν επίσκεψη στο εργοστάσιο αφαλάτωσης, όπου και οι υπεύθυνοι είχαν την ευκαιρία να τους ξεναγήσουν στην διαδικασία από την λήψη του νερού από την πηγή, μέχρι και την τελική επεξεργασία και την παραγωγή του πόσιμου νερού. Τους παρουσίασαν τις προδιαγραφές, αλλά και τα στάδια ελέγχου της ποιότητας και της ποσότητας του παραγώμενου νερού, εξηγώντας τους τα οφέλη από αυτή την διαδικασία για τον τελικό καταναλωτή, τόσο στο οικονομικό ζήτημα της μη αγοράς πλέον εμφιαλωμένου νερού για πόση, όσο και στην προσπασία οικιακών συσκευών, με αποτέλεσμα να απαιτείται λιγότερη συντήρηση και να μεγαλώνει η διάρκεια ζωής τους.

epal nero 1

epal nero 1

Ακολούθως, έγινε έλεγχος της ποιότητας του νερού σε εργαστήριο και κρίθηκε ότι αντιστοιχεί σε ποιότητα νερού ανώτερη από τη μέση ποιότητα του εμφιαλωμένου νερού που πωλείται στην αγορά.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τον ιστοριοδίφη κο Αγγελοδιονύση Δεμπόνο, όπου τους τόνισε την σημασία του να έχει η βρύση μας καθαρό νερό, μέσα από μια αναδρομή σε ιστορικές περιόδους που κάτι τέτοιο δεν ήταν αυτονόητο. Ιδιαίτερες και αναλυτικές αναφορές υπάρχουν σε βιβλίο του για το Αργοστόλι.

epal nero 1

Κατά την διάρκεια της δράσης πραγματοποιήθηκε ανώνυμη στατιστική έρευνα με ερωτηματολόγια στο διαδίκτυο, όπου οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για το αν εμπιστεύονται το νερό που επεξεργάζεται το εργοστάσιο αφαλάτωσης, ποια είναι η εξοικονόμηση σε χρήματα από αυτό, αλλά και αν γνωρίζουν ότι το έργο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ.

Η παρουσίαση έκλεισε με παρουσίαση των πλεονεκτημάτων του επεξεργασμένου νερού από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ κο Γασπαρινάτο, μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε στους μαθητές, ένα βίντεο με απολογισμό των δράσεων, αλλά και μια παρουσίαση που έγινε του προγράμματος στο ΙΟΝΙΑΝ CHANNEL.

epal nero 1

 Τα παιδιά μέσα από το πρόγραμμα επίσης δημιούργησαν GRAFFITI στον δρόμο της Λάσσης προς το Αργοστόλι σχετικό με το θέμα, ενώ έβαψαν και ένα παλιό όχημα της ΔΕΥΑ στα χρώματα της δράσης και στη συνέχεια φωτογραφήθηκαν μαζί του.

epal nero 1

Η δράση ολοκληρώθηκε με ενημέρωση στους πολίτες για τα αποτελέσματα της έρευνας σε σημείο που βρέθηκαν κοντά στην γέφυρα Δεβοσέτου.

Ολοκληρώνοντας, να πούμε ότι η καλύτερη δράση κάθε περιφέρειας κερδίζει την συμμετοχή σε κεντρική δράση στις Βρυξέλες. Ευχόμαστε στα παιδιά καισ τους επιβλεποντες καθηγητές κάθε επιτυχία στον διαγωνισμό και σε κάθε περίπτωση να τους συγχαρούμε για αυτή την όμορφη δράση και την υλοποίησή τους που μας βοήθησε και εμάς να μάθουμε πράγματα που δεν γνωρίζαμε μέχρι και σήμερα για το θέμα.

epal nero 1

epal nero 1

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες εδώ

Πολυμέσα

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency