Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
09/04/2020

Μαύρα στίγματα; Βάλτε τέλος!

Τα μαύρα στίγματα βρίσκονται στην επιφάνεια του προσώπου και εμφανίζονται ανεξάρτητα από την ηλικία. Είναι πολύ ενοχλητικά παρόλο που δεν φαίνονται ιδιαίτερα. Πρόκειται για ρύπους, σμήγμα, νεκρά κύτταρα και υπολείμματα προιόντων μακιγιάζ που παγιδεύονται στους πόρους. Είναι πιο έντονα στα λιπαρά δέρματα αφού η λιπαρότητα που αναπτύσσεται εγκλωβίζει στην επιφάνεια του δέρματος σωματίδια και ακαθαρσίες τα οποία εισχωρούν στους πόρους του δέρματος. Στην συνέχεια σκληραίνουν και μαυρίζουν μην επιτρέποντας στο δέρμα ν’ αναπνέει. Δείτε με ποιους τρόπους μπορείτε να απαλλαγείτε από την παρουσία τους.

Μαύρα Στίγματα; Βάλτε τέλος!

Η απολέπιση είναι και σ’ αυτή την περίπτωση ο αρχηγός που σε συνδυασμό με ένα βαθύ και σωστό καθαρισμό βοηθούν στο άνοιγμα των πόρων του δέρματος, διευκολύνοντας την απομάκρυνση των μαύρων στιγμάτων. Ένας φυσικός τρόπος αντιμετώπισης των στιγμάτων αυτών είναι η χρήση μελιού αλλά τα αποτελέσματα φαίνονται πιο σταδιακά. Αφού ζεστάνετε λίγο μέλι, απλώστε το στις περιοχές που θέλετε και αφήστε το για λίγα λεπτά και ξεπλύνετε με λίγο νερό.

Μην ξεχνάτε να κάνετε καλό ντεμακιγιάζ εφαρμόζοντας στην συνέχεια τα σωστά προϊόντα περιποίησης του προσώπου. Μην πέφτετε για ύπνο χωρίς να αφαιρέσετε νωρίτερα το μακιγιάζ γιατί το πρόσωπο δεν αναπνέει και τα μαύρα στίγματα συσσωρεύονται. Αγοράστε καλλυντικά με την ένδειξη “μη φαγεσωρογόνα” γιατί δεν κλείνουν τους πόρους και δεν δημιουργούν σπυράκια. Επίσης, καλό θα ήταν το make up και ενυδατική κρέμα που θα εφαρμόσετε μετά τον καθαρισμό του προσώπου να μην περιέχουν λιπαρά στοιχεία. Καλό θα ήταν το καθαριστικό που θα χρησιμοποιήσετε να είναι σε μορφή αφρού ή τζελ.

Πηγή: https://silkencare.gr/index.php/2017/12/06/put-an-end-to-black-spots/

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency