Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
01/04/2020

Διατροφικές Συμβουλές Νο.1 από την Ειρήνη Αμούργη

Ένα διατροφικό μοντέλο βασισμένο κυρίως στις φυτικές τροφές και λιγότερο στο κρέας, μπορεί να βοηθήσει την υγεία μας αρκεί να εξασφαλίσουμε  ισορροπία, ασφάλεια και ευκολία στην εφαρμογή του.

H ενυδάτωση είναι απαραίτητη πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την άσκηση. Η κατανάλωση είτε νερού είτε αθλητικού ποτού σε τακτά χρονικά διαστήματα αποτρέπει από την αφυδάτωση και μεγιστοποιεί την απόδοση και τα οφέλη που μας παρέχει η άσκηση.

Εντάξτε το σπανάκι, φρέσκο ή βραστό στα γεύματα σας και κάντε το ίδιο με τη φακή, μαγειρεύοντας την με τον τυπικό τρόπο ως σούπα ή συνδυάζοντάς την με ρύζι σε ένα νοστιμότατο φακόρυζο, που είναι υψηλής θρεπτική αξίας.Παράλληλα, συνδυάστε τις τροφές αυτές με πηγές βιταμίνης C, ώστε να αυξήσετε την απορρόφηση του σιδήρου τους.

Η κατανάλωση των χόρτων και ειδικότερα αυτών που είναι άγρια και φυτρώνουν στους αγρούς, φαίνεται να προστατεύουν από καρδιαγγειακά νοσήματα. Τα χόρτα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνες E, C, φλαβονοειδή και πολυφαινόλες, συστατικά που συνεισφέρουν σημαντικά στην αντιοξειδωτική ικανότητα του οργανισμού.

Πηγή: http://www.ia-diet.gr/article.php?l=el&id=751

 

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency