Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
27/02/2020

Το πινγκ πονγκ βοηθά τους ασθενείς με Πάρκινσον να ελέγξουν τα συμπτώματα

Το πινγκ πονγκ έχει αποδειχθεί μια χρήσιμη θεραπεία για έναν αριθμό παθήσεων, όπως το Αλτσχάιμερ, την άνοια και όσες σχετίζονται με τον εγκέφαλο. Κι αυτό διότι βελτιώνει τον συγχρονισμό ματιών-χεριού, την εγρήγορση και τα γρήγορα αντανακλαστικά. Ερευνητές στην Ιαπωνία έστρεψαν την προσοχή τους στην πιθανότητα αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της νόσου Πάρκινσον και τα προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν σημαντικές βελτιώσεις στην ικανότητα των συμμετεχόντων να εξασκούν μια ποικιλία καθημερινών εργασιών.

Η έρευνα διεξήχθη από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Φουκουόκα στην Ιαπωνία και περιλάμβανε 12 υποκείμενα με μέσο όρο ηλικίας τα 73 έτη, όλα με ήπια εκδήλωση της νόσου Πάρκινσον επί 7 χρόνια περίπου. Στην αρχή της έρευνας, οι ερευνητές αξιολόγησαν τα συμπτώματα των ασθενών για να εκτιμήσουν τη σοβαρότητά τους, πριν τους συστήσουν να ακολουθούν μια προπόνηση pingpong για 5 ώρες κάθε φορά.

Η προπόνηση περιελάμβανε διατάσεις και στη συνέχεια παιχνίδι με έναν έμπειρο παίκτη. Αυτές οι συναντήσεις ήταν ειδικά σχεδιασμένες για ασθενείς με Πάρκινσον και τα συμπτώματα των συμμετεχόντων αξιολογήθηκαν μετά από 3 μήνες θεραπείας και στη συνέχεια ξανά μετά από 6 μήνες.

Και στις δύο μετρήσεις, φάνηκαν «σημαντικές βελτιώσεις» σε διάφορες ικανότητες, στην ομιλία, στη γραφή, στο να ντυθούν μόνοι τους, να σηκωθούν από το κρεβάτι και να περπατήσουν. Στο τέλος της έρευνας, οι συμμετέχοντες χρειάζονταν μόνο δύο προσπάθειες για να σηκωθούν από το κρεβάτι, ενώ αυτό σε κάποιες περιπτώσεις μειωνόταν μόνο στη 1. Σημαντικές βελτιώσεις παρατηρήθηκαν επίσης σε στοιχεία, όπως στις εκφράσεις του προσώπου, στη στάση του σώματος, στο τρέμουλο των χεριών και στη δυσκινησία του αυχένα.

Αν και ενθουσιασμένοι από αυτές τις βελτιώσεις, οι ερευνητές σημειώνουν ότι η μελέτη περιελάμβανε μικρό δείγμα και δεν περιελάμβανε ομάδα ελέγχου για να συγκρίνουν τα συμπτώματα ανάμεσα σε ασθενείς Πάρκινσον που δεν έπαιζαν πινγκ πονγκ. Μελλοντικά λοιπόν, θα μπορούσε αυτή η έρευνα να διεξαχθεί σε μεγαλύτερη κλίμακα. Παρ’ όλα αυτά συστήνουν μια τέτοια μορφή άσκηση για καλύτερο έλεγχο των ενοχλητικών συμπτωμάτων.

Πηγή: https://enallaktikidrasi.com/2020/02/ping-pong-voitha-astheneis-parkinson-elegxoun-simptwmata/

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency