Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
10/12/2019

Ρεφλεξολογία Κατά Του Άγχους

Η θεωρία στην οποία βασίζεται η ρεφλεξολογία υποστηρίζει ότι η ενέργεια διασχίζει σε κάθετη γραμμή την περιοχή από το κεφάλι έως τα πόδια, περνώντας ανάμεσα από κάθε μέρος του σώματος. Όταν παρουσιάζεται κάποια ασθένεια, η ενέργεια μπλοκάρεται. Πιέζοντας συγκεκριμένα σημεία που βρίσκονται στα πέλματα των ποδιών, μεταδίδονται τα κατάλληλα σημεία που περιορίζουν το μπλοκάρισμα, διευκολύνοντας έτσι την ενέργεια. 

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα σημεία του πέλματος που αντιστοιχούν σε μέρη του σώματός μας, έτσι ώστε με τις κατάλληλες μαλάξεις να μπορέσετε να απαλλαγείτε από πόνους, ενοχλήσεις και νευρικές εντάσεις.

Δείξε μου το πέλμα σου, να σου πω για την υγεία σου…

Τα αντανακλαστικά της σπονδυλικής στήλης

Διατρέχει την εσωτερική πλευρά και των δύο πελμάτων, ξεκινώντας από το μεγάλο δάκτυλο μέχρι την φτέρνα, σ’ όλη την πελματική ακτίνα. Το μάκρος του πέλματος παρουσιάζει ολόκληρη την σπονδυλική στήλη, η κορυφή του πέλματος αντιστοιχεί στο πάνω μέρος της κολόνας, ενώ η φτέρνα στην περιοχή του ιερού οστού.

Ώμοι. Βρίσκονται μόλις κάτω από τη βάση του τέταρτου και του πέμπτου δακτύλου των ποδιών. Δουλεύοντας αυτό το σημείο μαλακώνουμε τα τεντώματα των ώμων.

Ηλιακό πλέγμα. Δουλέψτε στα σημεία που βρίσκονται στις πατούσες ακριβώς κάτω από το μετατάρσιο. Πρόκειται για ένα σημείο πολύ σημαντικό, του οποίου η διέγερση θα βοηθήσει στη χαλάρωση.

Αντανακλαστικά της αδρεναλίνης. Τα σημεία αυτά βρίσκονται ακριβώς κάτω από το σημείο του κοιλιακού πλέγματος με κατεύθυνση προς την φτέρνα. Δουλεύοντας αυτή την περιοχή αυξάνετε την ενέργεια του οργανισμού. 

Λαιμός. Βρίσκεται στη βάση του μεγάλου δακτύλου. Για να πετύχετε ένα επιπλέον πλεονέκτημα και για ν’ ανακουφίσετε τον πόνο στο λαιμό «δουλέψτε» από πάνω έως κάτω αλλά και τα πλαϊνά του δακτύλου.

Η διαδικασία βήμα-βήμα

1.Για να απομακρύνετε το τέντωμα στην πλάτη & στη σπονδυλική στήλη

Ακουμπήστε το δεξί πόδι στον αριστερό μηρό κρατώντας το με το αριστερό χέρι. Ψηλαφίστε με τον αντίχειρα, με κυκλικές κινήσεις, πιέζοντας πάνω και κάτω σ’ όλο το εσωτερικό μέρος του ποδιού ξεκινώντας από την φτέρνα έως το μεγάλο δάκτυλο (ή και με την αντίθετη κατεύθυνση). Επαναλάβετε και στο αριστερό πόδι.

2. Για το λαιμό και τους ώμους

Για να διώξετε τα τεντώματα του λαιμού, κάντε μασάζ γύρω από τη βάση του μεγάλου δακτύλου με τον αντίχειρα του αριστερού χεριού. Μετά χρησιμοποιήστε πάλι τον ίδιο αντίχειρα για να δουλέψετε το σημείο που βρίσκεται κάτω από τη βάση του τέταρτου και πέμπτου δακτύλου.

3.Για να διώξετε τις κρίσεις στο στομάχι

Όταν είστε ταραγμένοι και τεντωμένοι θα νιώσετε μια σύσπαση στο κοιλιακό πλέγμα (η περιοχή ανάμεσα στο διάφραγμα και στον ομφαλό). Για να βοηθήσετε στη χαλάρωση πιέστε πολλές φορές με αποφασιστικότητα με τον αριστερό αντίχειρα το σημείο του κοιλιακού πλέγματος.

4. Για να απομακρύνετε το άγχος

Αφήνοντας τον αριστερό αντίχειρα στο σημείο του κοιλιακού πλέγματος πιέστε αυτό των αντανακλαστικών της αδρεναλίνης αντίστοιχα με το δεξί αντίχειρα. Πιέστε και αφήστε και τα δύο σημεία αφιερώνοντας τον ίδιο χρόνο και για τα δύο σημεία, αναπνέοντας όμως ήρεμα και βαθιά. Εισπνεύστε ενώ πιέζετε και εκπνεύστε ενώ αφήνετε. 

Πηγή: http://ygeiaevexia.gr/therapy/783-refleksologia-kata-tou-agxous

Youtube Feed

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency