Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
08/10/2019

Εκδήλωση από το «Ριφόρτσο» στον Κέφαλο [5.10.19]

Μία ακόμα επιτυχημένη εκδήλωση από το «Ριφόρτσο»

Ο Πολιτιστικός, Λαογραφικός & Ιστορικός Σύλλόγος Κεφαλληνίας και Ιθάκης «Το Ριφόρτσο» πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα “Σκιές του χθες – Τα εγκαταλελειμμένα χωριά της Κεφαλλονιάς και της Ιθάκης” το περασμένο Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο Κέφαλος».

Στο πρώτο μέρος παρουσιάστηκε το ντοκιμαντέρ «Σκιές του χθες» σε σκηνοθεσία Γιώργου Μεσσάρη, ένα νοσταλγικό ταξίδι στους εγκαταλελειμμένους οικισμούς και χωριά των δύο νησιών, σε μέρη που κάποτε έσφυζαν από ζωή και που σήμερα είναι «Σκιές του χθες»… Οι καταστρεπτικοί σεισμοί, οι πόλεμοι με τους ανελέητους βομβαρδισμούς και η μαζική μετανάστευση προκάλεσαν την εγκατάλειψη χωριών και οικισμών και τις μετακινήσεις πληθυσμών τους σε άλλες περιοχές. Στο δεύτερο μέρος, η ορχήστρα νέων Κεφαλονιάς υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σωκράτη Μπένου μας “χάρισαν” μια όμορφη μουσική βραδιά! Η εκδήλωση έκλεισε με κέρασμα. 

Συγχαρητήρια σε όλους!

Δείτε φωτογραφίες

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency