Το online περιοδικό για την Κεφαλονιά
29/05/2019

Τα αμύγδαλα μειώνουν τη χοληστερίνη και τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νόσων

Υπάρχουν πολλές τροφές, οι οποίες συνδυαστικά διατηρούν τη χοληστερίνη του οργανισμού μας σε υγιή επίπεδα και οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο διαιτολόγιο που προτείνουν οι γιατροί.

Όμως, υπάρχει ένας συγκεκριμένος ξηρός καρπός, που από μόνος του μειώνει τον κίνδυνο επιπλοκών από αυξημένη χοληστερίνη• μάλιστα, είναι και από τους πιο νόστιμους.

Τα αμύγδαλα είναι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα οι μαγικοί ξηροί καρποί που δεν πρέπει να λείπουν από το καθημερινό μας μενού και φυσικά αποτελούν το καλύτερο, πιο υγιεινό σνακ. Το ιατρικό περιοδικό American Diatetic Association δημοσίευσε μια έρευνα σύμφωνα με την οποία, η κατανάλωση αμυγδάλων αυξάνει τα επίπεδα της βιταμίνης Ε στο πλάσμα και στα ερυθρά αιμοσφαίρια στο αίμα, ενώ παράλληλα μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η βιταμίνη Ε είναι αυτή που σταματά την ανάπτυξη της πλάκας στις αρτηρίες μας. Η ανάπτυξη πλάκας στις αρτηρίες μας προκαλεί συχνά στηθάγχη, στεφανιαία καρδιακή νόσο και καρδιακό έμφραγμα. Η βιταμίνη Ε, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, προστατεύει τα κύτταρα από τη φθορά και τις αρτηρίες μας από τον κίνδυνο φραγής και θρόμβωσης.

Μία χούφτα και μόνο μας προσφέρει το 12% της ημερήσιας μας ανάγκης σε ασβέστιο, αποτελεί μία από τις πλουσιότερες πηγές ασβεστίου, περιέχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης (γι’ αυτό και είναι καλή επιλογή για πριν και μετά την άσκηση) και διαθέτει και mcg φυλλικού οξέως (απαραίτητο για την εγκυμοσύνη).

Η παραπάνω έρευνα, η οποία διαπιστώνει τη σύνδεση των αμυγδάλων με την καρδιακή υγεία, δεν είναι φυσικά η μόνη. Μια εξίσου ενδιαφέρουσα έρευνα είχε πραγματοποιηθεί από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Άστον στη Βρετανία.

Τα ευρήματά της έδειξαν πως η ομάδα που είχε μια διατροφή εμπλουτισμένη με αμύγδαλα είχε υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών (α-τοκοφερόλη), βελτιωμένη ροή αίματος και χαμηλότερη αρτηριακή πίεση μειώνοντας δυνητικά τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων. Όλες αυτές οι αναφορές επιβεβαιώνουν την αξία των ξηρών καρπών στη διατροφή μας, και συγκεκριμένα των αμυγδάλων.

Πηγή: enallaktikidrasi.com

Youtube Feed

Instagram Feed

kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)
kefalonitis (kefalonitismag)

Copyright © 2002 - 2018 kefalonitis.com
Το σύνολο του περιεχομένου και των υπηρεσιών του kefalonitis.com διατίθεται στους επισκέπτες αυστηρά για προσωπική χρήση.
Απαγορεύεται η χρήση ή επανεκπομπή του, σε οποιοδήποτε μέσο, μετά ή άνευ επεξεργασίας, χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη.

Dual Design Agency